Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Όραμά του να γίνει ο Παναθηναϊκός όπως η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα !

Καλό ακούγεται. Ως σύνθημα (μόνο). Παλιό, αλλά διαχρονικό. Το "ο λαός στην εξουσία". Να 'ταν και εφικτό... Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.
Όραμά του να γίνει ο Παναθηναϊκός όπως η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα
Μόνον που τώρα δεν ειπώθηκε από κάποιον πολιτικό, αλλά από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος, αρθρογραφώντας, εκφράζει τις παναθηναϊκές του αγωνίες και ανησυχίες. Και προτείνει, γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι το εγχείρημά του αυτό έχει λίγες πιθανότητες επιτυχίας, να γίνει ο ΠΑΟ εταιρεία λαϊκής βάσης. Να γίνει... Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ. Να πάρει ο κόσμος την εξουσία στα χέρια του, με την απόκτηση μετοχών, συνεισφέροντας ο καθένας το βαλάντιό του.
Ο ρομαντισμός δεν λείπει από το σχέδιο του Γ. Αλαφούζου, το οποίο επ' ουδενί δεν δίνει λύσεις στα άμεσα προβλήματα της ομάδας του. Η ΠΑΕ χρειάζεται... χθες τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ και τα χρήματα αυτά, χωρίς τη συμμετοχή κάποιου οικονομικού κολοσσού, δεν συγκεντρώνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Το πλάνο του Γ. Αλαφούζου μπορεί να τύχει εφαρμογής μόνο στην περίπτωση που η ομάδα του «τριφυλλιού» αποφασίσει να αναγεννηθεί εκ βάθρων. Να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή. Με κίνδυνο, βέβαια, να κληθεί να ξεκινήσει την προσπάθεια απαλλαγής από τα βάρη του παρελθόντος και την επιχείρηση ανέλιξης από πιο χαμηλά.
Βέβαια, άλλη λύση, πλην της δύσκολα εφαρμόσιμης πρότασης του Γ. Αλαφούζου, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα, καθώς οι μεγαλομέτοχοι και οι... πρίγκιπες κρύβονται επιμελώς και μονίμως «αποτάσσονται» το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών παίζοντας στην πλάτη της ομάδας επικοινωνιακά παιχνίδια, από τα οποία χαμένη, βέβαια, βγαίνει η ομάδα τους. Κατά πώς φαίνεται, ποσώς τους ενδιαφέρει.
Εκτός από τους «πρίγκιπες», όμως, υπάρχουν και... «βασίλισσες». Για την ακρίβεια, Η «βασίλισσα»: η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατήγαγε περιφανή θρίαμβο μέσα στο «Καμπ Νου». Εκανε στέψη μέσα στην έδρα της μισητής αντιπάλου, επιστρέφοντας στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος ύστερα από 4 χρόνια.
Η σφραγίδα ανήκει στον Ζοσέ Μουρίνιο, που έστησε αριστοτεχνικά την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, μη επιτρέποντας στην Μπαρτσελόνα και στον εξαιρετικό τρόπο που επιτίθεται, να παρουσιάσει τον καλό της εαυτό. Κι αυτό κατά βάση δεν οφείλεται στο γεγονός ότι κάποια «αστέρια» της Μπάρτσα βρέθηκαν σε κακή βραδιά, αλλά γιατί η βραδιά ανήκε στον «special one», ο οποίος, με τη νίκη αυτή, κατάφερε να δώσει πολλές απαντήσεις ακόμα και σε οπαδούς της Ρεάλ, οι οποίοι τον είχαν επικρίνει για τις επιλογές του στον προ εξαημέρου αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου.
Το βράδυ του Σαββάτου ο Ζ. Μουρίνιο έβαλε τους παίχτες του να παίξουν μπάλα και όχι βρώμικο ποδόσφαιρο. Εκλεισε όλους τους διαδρόμους, «ακρωτηρίασε» τον Μέσι και το passing game των αντιπάλων, αξιοποίησε στο έπακρο την υπεροχή τους στο ψηλό παιχνίδι και στις αντεπιθέσεις, είπε κι «ευχαριστώ» στις αλχημείες, αν όχι «εγκλήματα», του Γκουαρδιόλα.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: