Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Κωστένογλου: «Πρέπει να σταματήσουμε τα δώρα»!

Κωστένογλου: «Πρέπει να σταματήσουμε τα δώρα»!
Στη νέα… χορηγία που προχώρησε η άμυνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τη Δόξας Δράμας (1-1) στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» συνέδεσε το σημερινό λάθος των Μανωλά-Βάργκας με αυτό του Μπουγαΐδη στα Γιάννενα και τόνισε πώς η ομάδα του θα πρέπει να σταματήσει τα «δώρα».

Παρόλο που παραδέχθηκε, δε, την απαράδεκτη συγκομιδή στο β’ γύρο και τόνισε πως «δεν γίνεται να νικάς μόνο με τη φανέλα», ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ θα μπει με υψηλούς στόχους στα πλέι-οφ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστένογλου

Για το εικόνα του παιχνιδιού: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, γιατί δεν νοείται η ΑΕΚ να μην νικάει. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μας δημιούργησε πρόβλημα ο αντίπαλος και εμείς του κάναμε δώρο το γκολ.

Κρατάω από αυτό το ματς, την εμφάνιση του Φούντα και του Εγγλέζου και ότι δώσαμε τη δυνατότητα στον Γκούντγιονσεν να παίξει πάλι. Αρχίζει μία δύσκολη συνέχεια για μας. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, γιατί δεν μπορείς να νικάς μόνο με τη φανέλα. Το είδαμε και σήμερα που ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο»
.

Για το αν φοβήθηκε μετά το 1-0: «Δεν υπάρχει η λέξη “φόβος” στο μυαλό και την ψυχή μου. Κάναμε δύο αλλαγές γρήγορα για να αλλάξουμε την εικόνα μας και ό,τι επιλογές είχαμε την αξιοποιήσαμε. Μας έλειψε και ο Κλωναρίδης επιθετικά, αλλά τέτοια ματς επιβάλλεται να τα κερδίζεις.

Στο δεύτερο γύρο δεν έχουμε κάνει καθόλου καλή συγκομιδή βαθμών. Δικαιούμασταν σε αρκετά μας να κερδίσουμε γιατί ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν θέλω να λέω δικαιολογίες. Οι 19 βαθμοί μας στο δεύτερο γύρο δεν είναι καλοί, όμως είχαμε πολλούς παίκτες που ξεπέρασαν τις δυνατότητές τους. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να είμαστε ώριμοι στα πλέι-οφ»
.

Για τη διαδικασία των πλέι-οφ: «Επειδή είμαστε στην ΑΕΚ πάντα σκέφτομαι τους υψηλούς στόχους. Αυτό προσπαθώ να μεταφέρω και στους παίκτες. Είναι δύσκολα τα πλέι-οφ και λίγες οι επιλογές μου. Το ρόστερ από την ημέρα που έχω έρθει έχει αποδυναμωθεί.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά στην εικόνα μας, αλλά δεν μπορούμε να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ. Να κάνουμε δώρα στους αντιπάλους μας, όπως σήμερα και στα Γιάννενα. Κάθε βαθμός που χάνεται, με ενοχλεί. Με οποιοδήποτε αντίπαλο. Πέραν τούτου είμαστε ΑΕΚ και θα παλέψουμε στα πλέι-οφ»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: