Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η ΠΑΕ – φωτεινό παράδειγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο!!

Η ΠΑΕ – φωτεινό παράδειγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Το συζητώ εδώ και εβδομάδες στον αέρα του NovaΣπορFM 94,6 με προπονητές, ποδοσφαιριστές και λοιπούς εργαζόμενους του ποδοσφαίρου, το συζητήσαμε πολύ και σήμερα, μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου της Superleague: είναι μεγάλη ήττα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που υποβιβάστηκαν δύο εκ των λίγων ΠΑΕ που σέβονται τους βασικούς κανόνες της αγοράς και τους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που παρέμειναν στην Superleague εταιρείες που δεν θα έπρεπε να έχουν άδεια λειτουργίας επειδή δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Είναι ήττα για τον ίδιο τον συνεταιρισμό της Superleague που βγαίνουν από αυτόν δύο εταιρείες με καλό όνομα στην αγορά, ο Εργοτέλης και ο Παναιτωλικός, δηλαδή δύο εκ των πιο καθαρών και νοικοκυρεμένων ΠΑΕ που υπάρχουν. Δημιουργεί κακό παράδειγμα για το ποδόσφαιρο ο υποβιβασμός τους. Διότι στέλνει το μήνυμα ότι ένας επιχειρηματίας είναι προτιμότερο και πιο συμφέρον να κοιτάζει να εκμεταλλεύεται τις πόρτες και τα παράθυρα των κανονισμών, να κάνει μεταγραφές και να δημιουργεί χρέη επί χρεών αντί να κοιτάζει να απλώνει τα πόδια του μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα του και να πληρώνει τα χρέη του.
Είναι μεγάλη ήττα να φεύγουν από την πρώτη κατηγορία της αγοράς δυο από τα καλύτερα μαγαζιά της αγοράς, στην οποία επιβιώνουν εταιρείες που έχουν ξεχάσει να πληρώνουν και έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλα, έως και αβάσταχτα χρέη.

Ευτυχώς, για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που υπάρχει και ο Ατρόμητος Αθηνών, τον οποίο, όπως συμφωνούσαμε το απόγευμα με τον Μάκη Κατσαβάκη, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ως φωτεινό παράδειγμα που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι το καλό σχέδιο, η υπομονή και η επιμονή στην εφαρμογή του, και η εύρυθμη λειτουργία μιας ΠΑΕ φέρνουν θεαματικά αποτελέσματα, σαν αυτό που ήδη έχει πετύχει, ή σαν το μεγαλύτερο που έχει την προοπτική να πετύχει η ομάδα του Περιστερίου.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Ατρόμητος, που λειτουργεί ως παράδειγμα εταιρείας που μεγαλώνει, αλλάζει προδιαγραφές και καταφέρνει, εταιρικά και αγωνιστικά, να προσπερνά συλλόγους πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς, να βάζει από κάτω ορισμένα από τα μεγαλύτερα brand names της αγοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ευεργετική, για το ποδόσφαιρο, η πρόοδός του. Διότι δίνει κουράγιο σε όσους θέλουν να επιχειρήσουν και να επενδύσουν στο κανονικό και όχι στο τυχοδιωκτικό ποδόσφαιρο.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: