Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

«Μας προβληματίζει η κατάσταση που επικρατεί»

«Μας προβληματίζει η κατάσταση που επικρατεί»
Στον προβληματισμό που επικρατεί στους παίκτες του Παναθηναϊκού για την απουσία της διοίκησης στάθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι για τα πλέι οφ, διαμαρτυρήθηκε για την απουσία φιλάθλων και επανέλαβε πως θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πιστεύει πως όλοι οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν το καθήκον του στα πλέι οφ. Πιστεύει πως το πρωτάθλημα χάθηκε από τα εσωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο, διαφώνησε με τη διαδικασία των αγώνων μπαράζ και πως μέχρι την τελευταία μέρα θα κάνει όσο μπορεί καλύτερα τη δουλειά του. Τέλος, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον υποβιβασμό του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά: «Καταρχήν, θα έλεγα ότι άλλαξαν κάποιοι παίκτες στην ομάδα, κάποιοι άλλοι επανεντάχθηκαν και όλοι είναι πλέον έτοιμοι και ετοιμοπόλεμοι για να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους έξι αγώνες.

Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη και σήμερα τελειώνουμε με μια αρκετά μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπες ομάδες το πρωτάθλημα. Παρότι μας αφαίρεσαν τρεις βαθμούς, τα έχουμε πάει πολύ καλά. Αυτή η ομάδα έδειξε ότι είχε τις δυνατότητες να πάρει το πρωτάθλημα.

Είναι το τρίτο παιχνίδι που παίζουμε χωρίς τους φιλάθλους μας,που πάντοτε ήταν μαζί μας, ήταν δίπλα μας, αν και θα έλεγα ότι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν βοήθησαν όλοι την ομάδα και διερωτώμαι γιατί υπάρχουν κάποιοι φίλαθλοι που δεν αγαπούν τον Παναθηναϊκό όσο εγώ.

Η κατάσταση, η οποία επικρατεί τώρα μας προβληματίζει. Δεν είναι κάτι το τωρινό, αλλά κάτι που συμβαίνει εδώ και μήνες. Αλλά, βέβαια, όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν και όρια. Οι υπεύθυνοι πρέπει να κάνουν κάτι, το θέμα είναι ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, γιατί και εγώ δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια της.

Αισθάνομαι εμείς ότι όλοι οι επαγγελματίες της ομάδας πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, το οποίο είναι οι νίκες. Δεν κατανοώ πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ και να πάρουμε την πρώτη θέση και θα αφήσουμε την ομάδα έτοιμοι για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Ελπίζω οι υπεύθυνοι να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις».

Θα έλεγα ότι αυτό συνέβη, γιατί δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εσωτερικά προβλήματα, αλλά και τα εξωτερικά. Και δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτά τα οποία αισθάνομαι και στα όσα έγιναν. Αλλά, εάν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ξεπεράσει τις ανισότητες κάθε φορά και περισσότερο θα έχουν δυσκολίες όλες οι ομάδες. Κάθε φορά, το ποδόσφαιρο θα είναι μικρότερο. Και κανείς δεν θα δεχτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Και μιλάμε για μια χώρα που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μια χώρα που λαμβάνει μέρος στο EURO, μια χώρα που οι ομάδες της πάντα παίζουν στην Ευρώπη. Άρα, πιστεύω ότι αξίζει μεγαλύτερη σοβαρότητα και δεν αυτός ο σωστός τρόπος. Και δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο αυτά που είπε ο πρόεδρος του Εργοτέλη, που είναι και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Πράγματα που είπε, βέβαια, πολύ αργά.

Από εκεί και πέρα, τόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού, όσο και ο προπονητής του έκαναν αυτό που έπρεπε και εμείς, από την πλευρά μας, ότι μπορούσαμε. Κερδίσαμε 22 αγώνες, πολλούς εξ αυτών κεκλεισμένων των θυρών και, βεβαίως, εγώ είμαι επαγγελματίες, όπως και οι παίκτες μου, αλλά έγιναν και συνέβησαν πράγματα που δεν είναι σοβαρά για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν συμφωνώ με τον θεσμό των πλέι οφ. Δεν είναι σωστό όταν ο πρωταθλητής πηγαίνει απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες πρέπει να δώσουν μεταξύ τους αγώνες για να δουν ποιος θα πάει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όταν εμείς έχουμε 16 ή 19 πόντους διαφορά, με τους τρεις που μας αφαίρεσαν και καλούμαστε να παίξουμε πλέι οφ δεν είναι σωστό. Εάν μετείχαν όλες οι ομάδες, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου, τότε ναι. Έτσι όπως είναι, δεν αξίζουν. Θα σεβαστούμε, βέβαια, τον θεσμό και θα συμμετάσχουμε, παρόλα όλα αυτά θεωρώ ότι δεν είναι καλό να γίνονται.

Πολλά θα γράφονται όσο οι εφημερίδες θα χρειάζεται να γεμίζουν τις σελίδες του, πρώτον. Δεύτερον, δεν έχω τελειώσει τα καθήκοντά μου, καθώς υπολείπονται και τα πλέι οφ. Και όπως έχω πει, μέχρι την τελευταία μέρα θα κάνω τη δουλειά μου.

Στη ζωή για τους προπονητές υπάρχουν δυο σαφείς θέσεις. Αυτοί που προεδρεύουν είναι η διοίκηση της κάθε ομάδας και αυτοί αποφασίζουν για το μέλλον του κάθε προπονητή. Άρα, μπορεί να συνεχίσει να γράφει κάποιος και να κάνει υποθέσεις. Μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε πολλά ονόματα, αλλά να ξέρετε ότι στο τέλος για τη δική μου ζωή αποφασίζω εγώ».

Ως επαγγελματίας, λυπάμαι που βλέπω άλλους επαγγελματίες να υποβιβάζονται. Εμείς κάναμε το καθήκον μας να παίξουμε για τη νίκη. Και είχα την ευκαιρία να δω διάφορους αγώνες του Παναιτωλικού. να δω τους παίκτες του και έχω την εντύπωση ότι θα έπρεπε να είχε παραμείνει. Δεν γνωρίζω καλά τον ίδιο τον σύλλογο, δεν ξέρω τι έγινε, είχε αξία για να μείνει στην κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: