Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Τι είναι ο Μουρίνιο, γκόμενά σου;

Δικαιώθηκα με τον Μουρίνιο. Είδα το ματς στο σύνδεσμο φιλάθλων της Ρεάλ εδώ, με είχαν καλέσει άλλη μια φορά στο παρελθόν. Γράφει ο Νίκος Αλέφαντος.
Τι είναι ο Μουρίνιο, γκόμενά σου;
Την ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της. Με ρεκόρ στην ιστορία της στα γκολ παίρνει το πρωτάθλημα φέτος η Ρεάλ. Χρόνια είχε να την νικήσει την Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της. Χρόνια είχε να πάρει το πρωτάθλημα. Χρόνια είχε να φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ- και για να δούμε αν θα προχωρήσει κι άλλο. Η καλύτερη πελάτισσα της Λιόν ήταν η Ρεάλ! Ούτε στους 8 δεν περνούσε. Χρόνια είχε να πάρει και το Κύπελλο που το πήρε με τον Μουρίνιο πέρσι.
Μου την έπεφταν πολλοί για τον Μουρίνιο πέρσι. Εγώ σας έλεγα ότι θα τη φτιάξει τη Ρεάλ. Μέχρι και τον Ντι Στέφανο είχα κράξει και τον Βαλντάνο που του έκαναν αντιπολίτευση μέσα απ’ τη Ρεάλ. Τι να το κάνω που υπήρξε παικταράς ο Ντι Στέφανο. Και ο Πελέ υπήρξε ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία αλλά όποτε ανοίγει το στόμα του και μιλάει για μπάλα, όλο χαζομάρες λέει!
Και να δούμε τον Γκουαρντιόλα άμα πάει σε άλλες ομάδες τι θα κάνει. Στον αυτόματο πιλότο της Μπαρτσελόνα όλα είναι πιο εύκολα.
Μην μασάτε πατατάκια όταν βλέπετε ποδόσφαιρο. Ο Μουρίνιο πήρε με την Πόρτο το ΟΥΕΦΑ, πήρε και το Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε και πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πήγε στην Τσέλσι, πήρε το πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια, πήρε το Κύπελλο, πήγε και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πήγε στην Ίντερ, πήρε το πρωτάθλημα, πήρε το Κύπελλο, πήρε και το Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δεκαετίες! Πήγε στη Ρεάλ και την ανέστησε, πήρε το Κύπελλο, πήρε το πρωτάθλημα τώρα, για να δούμε τι θα κάνει και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αν κάνει καμία πλάκα και πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ φέτος, θα έχει ξεφτιλίσει το σύμπαν! Θα είναι ο μόνος προπονητής στην ιστορία που θα έχει πάρει με 3 διαφορετικές ομάδες το πρωτάθλημα Ευρώπης, και μάλιστα στα 49 του χρόνια! Φανταστείτε τι άλλο έχει μπροστά του να κάνει, θα αφήσει εποχή.
Να σέβονται πρέπει. «Δεν μου αρέσει ο Μουρίνιο» έλεγε ο κάθε ένας. Τι δεν σου αρέσει, που είναι αυστηρός και αλαζόνας γιατί είναι ο καλύτερος, που είναι Χίτλερ πάνω στη δουλειά του, που κρατάει τα αποδυτήρια, που κάνει τους παίκτες του παθιασμένους και νικητές, που είναι μάστορας στην τακτική; Ο Χάπελ έτσι ήταν, ο Μίχελς έτσι ήταν. Τα μούτρα του δεν σου αρέσουν;  Τι είναι ο Μουρίνιο, γκόμενά σου είναι και δεν σου αρέσει το ύφος της;
«Δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο» έλεγαν. Για πείτε μου από τους τόσους παικταράδες που έβγαλε ο Ολυμπιακός στην ιστορία του, έναν μεγάλο προπονητή. Για πείτε μου από τους τόσους παικταράδες που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του έναν μεγάλο προπονητή. Για πείτε μου από τον ΠΑΟΚ που στο παρελθόν είχε βγάλει παικταράδες, έναν μεγάλο προπονητή. Και παγκοσμίως είναι σπάνιες οι περιπτώσεις να βγει μεγάλος προπονητής ενώ πριν ήταν μεγάλος παίκτης.
•  Μέσα σε 100.000 οπαδούς της Μπαρτσελόνα, πήγε και τους ταπείνωσε. Η ανίκητη η Μπαρτσελόνα. Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Όλα αυτά που έλεγαν. Περίμεναν πως και πως την Ρεάλ μέσα εκεί να την τσακίσουνε και να της πάρουν πάλι το πρωτάθλημα. Στον ένα πόντο θα την πήγαιναν και είχε μετά να πάει στην Μπιλμπάο η Ρεάλ. Σίγουροι ήταν ότι θα την νικούσαν την Ρεάλ στη Βαρκελώνη. Και τι είδαμε;
Μία στημένη εκπληκτικά Ρεάλ απ’ τον Μουρίνιο, με ταχύτητα, με αντοχή στην ταχύτητα, με μεταμορφωμένο τον Κοεντράο που επέμενε σε αυτόν και τον δικαίωσε- παρά την κακή εμφάνιση στο Μόναχο- έσβησε τον Άλβες, τον έκλεινε συνέχεια από το δεξί πόδι, τον εξουδετέρωσε- και ευτυχώς δεν έβαλε τον Μαρσέλο που δεν είναι καλός αμυντικά. Και ο Αρμπελόα βελτιωμένος, αυτό κάνει ο Μουρίνιο βελτιώνει πάντα τους παίκτες.
Αυτή η πάσα, πάσα, πάσα που μας γ… στην πάσα η Μπαρτσελόνα, όπως έλεγα, αποδείχτηκε ξανά φλούδες για μεταξωτές κορδέλες. Πολύ ψυχωμένοι οι της Ρεάλ, ο Ράμος και ο Πέπε ανέβαιναν και στα στημένα να στριμώξουνε τους κοντούς της Μπαρτσελόνα, πήδαγε και ο Ρονάλντο, θα τα πούμε παρακάτω για τις επιλογές του Γκουαρντιόλα.
Μία άμυνα για σεμινάριο έκανε η Ρεάλ εναντίον της «ομάδας που δεν χάνει στο Καμπ Νου», ανελέητο πρεσάρισμα στα χαφ και όταν έκλεβαν τη μπάλα έφευγαν μπροστά γρήγορα, στην πλάτη της Μπαρτσελόνα, το ποδόσφαιρο που μου αρέσει. Κόφτες ο Κεντίρα και ο Αλόνσο με ρόλο κλειδί στον Οζίλ ο οποίος χωνόταν σαν τρίτος όταν έχανε τη μπάλα η Ρεάλ και έτσι έγινε το μπλόκο το μεγάλο. Εφόσον η Ρεάλ είχε κλείσει τα άκρα της Μπαρτσελόνα, πήγανε οι γηπεδούχοι να μπουν από το κέντρο. Εκεί όμως βρήκαν τοίχο. Κοντά στους 3 χαφ της Ρεάλ ερχόταν και η τετράδα της άμυνας από πίσω, έπεφταν 2 και 3 πάνω στον Μέσι, τον σβήσανε, μια μπαλιά πέρασε μόνο στην ευκαιρία που έχασε ο Τσάβι. Γενικώς η Μπαρτσελόνα δεν απείλησε την Ρεάλ.
Αυτά τα κάνει μόνο ένας προπονηταράς που λέγεται Μουρίνιο ο οποίος ως βοηθός ακόμα του Φαν Γκάαλ του είπε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επίθεση, πρέπει να φτιάξει και την άμυνα. Και του είπε ο Φαν Γκάαλ «ανέλαβε εσύ να τη φτιάξεις». Και επίσης στον Ρόμπσον είχε πάει κόντρα όταν ως διερμηνέας του είχε πιάσει έναν δεξί προωθημένο και του είχε πει κάτι αντίθετο από τις οδηγίες του Ρόμπσον. Ο Ρόμπσον είχε πει ο δεξιός ακραίος να μένει στη θέση του για να δίνει πλάτος, αλλά ο Μουρίνιο τον έπιασε τον παίκτη και του είπε να κλίνει προς τα μέσα όταν γίνεται η φάση από τα αριστερά ώστε να βοηθάει τον φορ και τη θέση του θα την καλύπτει ο δεξίς μπακ που θα ανεβαίνει. Πήγε ο παίκτης και το κάρφωσε στον Ρόμπσον, αλλά ο Ρόμπσον δεν τσατίστηκε, τη βρήκε ωραία την ιδέα του Μουρίνιο, απλώς του ζήτησε άλλη φορά αυτές τις ιδέες να τις λέει σε εκείνον και θα τις μεταφέρει αυτός στους παίκτες, δηλαδή να μην τον εκθέτει!
Σας το είπα και τις προάλλες, δεν υπάρχει σέντερ μπακ που να λέγεται Μασεράνο. Και ας έλεγαν δημοσιογράφοι τα δικά τους. Από τα αράουτ του Ιβάνοβιτς στην Τσέλσι πάθαιναν τρικυμία. Είναι αργός ο Μασεράνο, είναι και κοντός σε σχέση με τον Πικέ που ήταν ογκόλιθος. Γελοίο κοουτσάρισμα έκανε ο Γκουαρντιόλα. Γελοίες επιλογές με αυτά τα ρίσκα που πήρε και τους νεαρούς που έβαλε. Αλλά το πρόβλημά μου είναι αυτό κυρίως: Τι την πέρασες τη Ρεάλ και καθιέρωσες έξω δεξιά τον Άλβες και παίζεις με 3 πίσω; Και πού είναι τα σουτ σας; Και πού ήταν οι μεταγραφές σας φέτος; Με τον Φάμπρεγκας τον ψευτοκυνηγό; Ή με τον Σάντσες για τον οποίο δώσατε τόσα πολλά εκατομμύρια και το παιδί είναι ένας δυνατός χωριάτης; Πού είναι οι κανονιέρηδές σας; Όλα τα περιμένετε από τον Μέσι μόνο; 
Πάμε παρακάτω. Ο Έμερι λέει πάει για Αγγλία. Ε, δεν θα στεναχωρηθούμε. Άρχισα να παρακολουθώ στενά Βαλένθια λόγω του Έμερι και του Ολυμπιακού- παρένθεση, ο Έμερι έχει μάνατζερ τον Ιμπάνιεθ του Βαλβέρδε- και είδα τη Βαλένθια να τρώει 8 γκολ σε 2 κολλητά ματς! 4 γκολ από την Εσπανιόλ και 4 γκολ από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Γιουρόπα. Πριν πει κανείς ότι η Βαλένθια είναι τρίτη στην Ισπανία, θα σας πω ότι υπάρχει χάος πίσω από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, η Βαλένθια είναι πάνω από 30 βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ και πάνω από 25 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα. 
Το πιο ευχάριστο για τον Ολυμπιακό των τελευταίων ημερών είναι οι εμφανίσεις του Φετφατζίδη. Κάνει αυτό που του έχω φωνάξει, να χώνεται και να σουτάρει. Δεν υπάρχει σπουδαίος παίκτης χωρίς να χώνεται και χωρίς να σκοράρει. Αμαρτία για τα προσόντα του είναι να αρκείται σε πασούλες και να είναι λιγουλάκος. Μαγεία τα τελευταία 2 γκολ του. Μπορεί να χαλάσει κόσμο αν δουλέψει τις ταχύτητές του, τη δύναμή του και τα σουτ, να κλίνει προς το καλό του πόδι, να ντριμπλάρει και να κεραυνοβολεί. Μπορεί να τα κάνει.
Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από τον Ατρόμητο, τον εξάρθρωσε. Παρ’ ότι λείπανε τα βαριά όπλα του. Ο Μήτρογλου έπεσε πάνω σε έναν Μέλμπεργκ και βρήκε τα σκούρα, και ο Παπάζογλου ήταν καλός. Και στον τελικό πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός αν είναι προσεκτικός δεν θα έχει πρόβλημα με τον Μήτρογλου και τον Ατρόμητο.
• Για Πελέ, Μέσι, Νεϊμάρ που σας χρωστάω, καθώς επίσης για τον Τελικό Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, αλλά και για το Μάντσεστερ Σίτι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη μάχη στην Αγγλία για το πρωτάθλημα, θα τα πούμε μεσοβδόμαδα.

  πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: