Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η τρέλα των λογικών

Στη Γερμανία λένε πως όποιος κατακτά το πρωτάθλημα είναι καλός προπονητής. Όποιος το υπερασπίζεται, είναι σπουδαίος προπονητής.
Η τρέλα των λογικών
Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Ο Γιούργκεν Κλοπ πέρασε προχθές στην κατηγορία των σπουδαίων. Μαζί με τον Βάισβαϊλερ, τον Λάτεκ, τον Χάπελ και τον Χίτσφελντ.
Των προπονητών-θρύλων του παρελθόντος στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ο Κλοπ είναι για αυτό ο θρύλος του παρόντος. Δημιούργησε τη Μάιντς, δημιούργησε την Ντόρτμουντ. Λάθος. Δημιουργεί την Ντόρτμουντ. Δεν θα επαναληφθούμε όμως με τα περί Τσάμπιονς Λιγκ.
Θα περιμένουμε την επόμενη σεζόν και θα παρατηρήσουμε την απόπειρα εξέλιξης του συνόλου του. Τη δική του την έχουμε ήδη υποψιαστεί. Αφότου τελειώσει ο κύκλος του στην Μπορούσια, θα διαδεχτεί τον Γιόαχιμ Λεβ στην εθνική Γερμανίας. Οσο κι αν «τσινάει» η Μπάγερν για αυτό.
Δεν θα είναι η πρώτη φορά της άλλωστε. Ας θυμηθούμε το 2008. Τότε που τον Γιούργκεν Κλοπ τον είχε ενοχλήσει η απόρριψη απ' την Μπάγερν Μονάχου, η άρνησή της να ασχοληθεί μαζί του και η πεποίθησή της πως ο Γιούργκεν Κλίνσμαν ήταν ο άνθρωπός της, ο προπονητής της, για τη νέα εποχή.
Ε, σήμερα υποθέτουμε πως ο Κλοπ θα γελάει από μέσα του όταν θα θυμάται τους Βούδες, τη γιόγκα και την ατμοσφαιρική εποχή του Κλίνσμαν της νέας εποχής. Κι ας έλεγε προχθές πως «είναι λίγο τρελό αυτό που έχουμε κάνει» προσπαθώντας να στεγνώσει απ' την μπίρα που τον έλουσε ο Λούκας Πίστσεκ. Η τρέλα είναι για τους λογικούς το μέσο διεξόδου τις στιγμές που αισθάνονται πως πέφτουν σε τέλμα.
Με λογική και τρέλα, λοιπόν, η Ντόρτμουντ ξεπέρασε κάθε λασπωμένο έδαφος κάτω απ' τις ρόδες του κάρου της και στις 12 Μαΐου θα το σύρει ως το Βερολίνο για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας με την Μπάγερν. Για το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: