Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ακαδημία ΑΕΚ – έτος 2012!!

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στην εποχή που λειτουργεί δίκτυο ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, και καταφέρνει να κερδίζει χρήματα και συγχρόνως να έχει για τον εαυτό του το προνόμιο να επιλέγει ταλέντα από όλη τη χώρα. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ακαδημία ΑΕΚ – έτος 2012
Ο Παναθηναϊκός, σε μια δύσκολη εποχή, καταφέρνει να συντηρεί το δίκτυο των σχολών του, το οποίο διαρκώς μεγαλώνει, με μεθοδικότητα και συνέπεια, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει τη φήμη συλλόγου που δουλεύει πολύ και δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑΟΚ βλέπει ήδη στο τερέν της Superleague τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς που κάνει στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 6 ετών. Και συνεχίζει να δίνει μεγάλη σημασία στην ακαδημία του. Τέτοια, που ο Ζήσης Βρύζας φτάνει να παρακολουθεί ο ίδιος την εξέλιξη των παιδιών, ακόμη και να μιλά με τους γονείς τους για την εξέλιξη τους.

Ο Ατρόμητος έχει μπει στην εποχή που βρίσκει νόημα, αντιλαμβάνεται το νόημα ακόμη και σε μακρόπνοες επενδύσεις, όπως είναι η φιλοξενία των επιλεγμένων ταλέντων στο Περιστέρι, η οποία του κοστίζει ακριβά, ειδικά αυτή την περίοδο.

Ο Εργοτέλης έχει επενδύσει πολλά στις ακαδημίες, έχει ήδη παρουσιάσει μια φουρνιά δικών του παιδιών και έχει ήδη χτίσει καλή φήμη, που πείθει ταλέντα από όλη την Ελλάδα να τον προτιμήσουν.

Θα μπορούσα να γράψω σχετικά με τα καλά βήματα αρκετών μικρότερων, μικρών ή μεσαίων συλλόγων στην δημιουργία υποδομής, στην εξέλιξη μιας ακαδημίας ποδοσφαίρου για την παραγωγή ποδοσφαιριστών.

Και η ΑΕΚ; Δεν χρειάζεται να γράψει κανείς πολλά για τα όσα (δεν) έχει κάνει η ΑΕΚ. Τα λέει όλα η φωτογραφία αυτή, από μια γέφυρα της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Πειραιά. Αυτό το … χειροποίητο πανό λέει τα πάντα για την σημερινή κατάσταση της ακαδημίας της ΑΕΚ. Αυτό το πανό εξηγεί για ποιο λόγο η ΑΕΚ θα δεινοπαθεί αγωνιστικά και εταιρικά στο μέλλον, την ώρα που μικρότεροι σύλλογοι θα την προσπερνούν εταιρικά και αγωνιστικά. Δεν ξέρει κανείς ποιο είναι το χειρότερο από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην ΑΕΚ. Ότι δεν έχει εξασφαλίσει χρήματα για το παρόν της η ΠΑΕ ή ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να χτίσει το μέλλον της;

Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: