Τρίτη 15 Μαΐου 2012

H Μπάρτσα και η Γιουνάιτεντ υπέκυψαν, ο Ολυμπιακός όχι!!

Αν και οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους, μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν και φέτος το πρωτάθλημα.
H Μπάρτσα και η Γιουνάιτεντ υπέκυψαν, ο Ολυμπιακός όχι!
ΑΓΓΛΙΑ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στέφθηκε δίκαια πρωταθλήτρια Αγγλίας, για τη σεζόν 2010-11. Τον τίτλο τον εξασφάλισε μαθηματικά στον αγώνα κόντρα στην Μπλάκμπερν με σκορ 1-1, φτάνοντας τα 19 πρωταθλήματα στην ιστορία της. Με αυτόν τον τρόπο, άφησε στη δεύτερη θέση τη Λίβερπουλ με 18.

Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν… Σ’ένα φινάλε που ούτε ο πιο… ιδιόρρυθμος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί, η «αιώνια» αντίπαλος Σίτι, καταφέρνει να τερματίσει πρώτη στην Πρέμιερ Λιγκ, για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια.

Οι «πολίτες» νίκησαν στις καθυστερήσεις με 3-2 την ΚΠΡ, αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ μόλις συμπληρώθηκε το 90λεπτο, ενώ η Γιουνάιτεντ επικρατούσε της Σάντερλαντ με 1-0.

Τελικά, οι «κόκκινοι διάβολοι» είδαν την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ να παίρνει τον τίτλο.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στον θρόνο της μετά από τέσσερα χρόνια. Η «βασίλισσα» επικράτησε με 3-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Σαν Μαμές", στο πλαίσιο της εξ αναβολής 20ής αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν και κατέκτησε και μαθηματικά τον 32ο τίτλο πρωταθλήματος, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Πέρσι, η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που έπαιρνε το στέμμα, κάτι που όμως δεν κατάφερε τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

ΙΤΑΛΙΑ

Το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2004 και το 18ο της ιστορίας της κατέκτησε η Μίλαν για τη χρονιά 2010/11. Ο βαθμός της ισοπαλίας που απέσπασε κόντρα στη Ρόμα (0-0) ήταν αρκετός για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ίντερ.

Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν. Η Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε, έγινε η άλλοτε «Γηραιά Κυρία» του παρελθόντος, κατακτώντας το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από εννέα χρόνια και μάλιστα αήττητη.

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και η παρέα του δεν άφησαν τους «ροσονέρι» να πανηγυρίσουν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αφήνοντάς τους στη 2η θέση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εκτός από τους Πειραιώτες, και η Ντόρτμουντ διατήρησε τα σκήπτρα της. Πέρυσι, ο γερμανικός σύλλογος έφτανε στην κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος της ιστορίας καθώς την 32η νίκησε τη Νυρεμβέργη με σκορ 2-0 στο κατάμεστο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» .

Φέτος, πήρε και το όγδοο πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο Γερμανίας, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, της οποίας επικράτησε με το ευρύ 5-2.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο Άγιαξ για τη σεζόν 2010/11επέστρεψε στο θρόνο του μετά από επτά χρόνια. Εξασφάλισε τον τίτλο του τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στο παιχνίδι κόντρα στην Τβέντε (3-1).

Και φέτος όμως κατάφερε να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος, νικώντας στην έδρα του την Φένλο με 2-0, η οποία υποβιβάστηκε.

Έτσι, ο «Αίαντας» έφτασε τα 31, δέκα περισσότερα από την Αιντχόβεν.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα 18 πρωταθλήματα της ιστορίας της έφτασε η Φενερμπαχτσέ, ύστερα και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2010/11, το πρώτο της μετά από τέσσερα χρόνια. Η εκτός έδρας νίκης της κόντρα στη Σιβασπόρ με σκορ 4-3 της είχε χαρίσει τότε τον τίτλο.

Κάτι τέτοιο όμως δεν επαναλήφθηκε φέτος. Στο ντέρμπι κόντρα στη Γαλατασαράι δεν φάνηκε άξια των περιστάσεων, που αν και με νίκη κατακτούσε το πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον βαθμό… χρυσάφι που χρειάζονταν και με αυτόν τον τρόπο κατέκτησαν τον τίτλο.

ΚΥΠΡΟΣ

Το ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε πρωταθλητής για την περίοδο 2010/11, αφού έκοψε πρώτο το «νήμα» του κυπριακού πρωταθλήματος.

Και ήρθε η σειρά της ΑΕΛ! Τη σεζόν 2011/12 η κυπριακή ομάδα κατακτά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια, καθώς μία αγωνιστική πριν το τέλος των πλέι οφ, νίκησε με σκορ 1-0 την Ανόρθωση στην έδρα της.

Ακόμα, σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη της Ομόνοιας με 2-1 στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον ΑΠΟΕΛ, η ομάδα της Λεμεσού κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: