Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Δρίκος: "Επιτυχημένη χρονιά"

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή, Σωτήρης Δρίκος, ο οποίος έκανε ένα μίνι απολογισμό για τη χρονιά που τελείωσε.
Για το αν άφησε κάποια σκιά η χρονιά που τελείωσε, όσο αφορά τους στόχους του Ηρακλή:

“Έμεινε μια μικρή σκιά στα μέσα περίπου της χρονιάς που είχε να κάνει με την Ευρωπαϊκή πορεία. Σημαδεύτηκε από δύο ατυχίες αυτή του τραυματισμού του Κώστα Προύσαλη και του προβλήματος με τη βίζα με τον Ντεσπέιν. Παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί στην επόμενη φάση εάν η Κούνεο δεν έχανε από την Ουτερχάγκιν”.

Για τη χρονιά που τελείωσε: “Ήταν μια δύσκολη χρονιά, κυρίως λόγω των τραυματισμών. Η ομάδα άρχισε να φυλλορροεί και να χάνει λύσεις σε βάθος. Από την άλλη πλευρά τα πλέι οφ οργανώθηκαν με ένα περίεργο τρόπο που τίναζαν στον αέρα τον προπονητικό προγραμματισμό. Το ευχάριστο ήταν ότι η ακόμα και όταν ήμασταν μέτριοι αγωνιστικά δεν είχαμε απώλειες και αυτό οφείλονταν στο πείσμα των παικτών.
Δεν είναι τυχαίο ότι είχαμε μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα , και μάλιστα έχοντας χάσει για τρεις μήνες τον βασικό μας πασαδόρο. Το ό,τι κατάφερε η ομάδα και κρατήθηκε οφείλεται στις ατομικές ικανότητες των αθλητών της. Ο Ηρακλής είχε αθλητές με μεγάλη εμπειρία και τεράστια προσωπικότητα”.
Νομίζω ότι η ομάδα μέχρι τον Μάρτιο έφθασε σε πολύ καλό επίπεδο απόδοσης. Μετά χάσαμε κάποιες λύσεις και σε κάποιες περιπτώσεις αδικήσαμε τον εαυτό μας . Σε κάποιες περιπτώσεις δεν μας το επέτρεψαν και οι συνθήκες να είμαστε καλοί”.

Για το αν έγινε επένδυση για το μέλλον: ” Ο Ηρακλής στηρίχτηκε σε έμπειρους παίκτες έκανε όμως επένδυση σε πιο νέα παιδιά τα οποία βελτιώθηκαν σημαντικά. Έχει κάνει επένδυση για το μέλλον. Οι αθλητές σε νεαρή ηλικία δεν πήραν μόνο εμπειρίες βελτιώθηκαν και ατομικά. Βέβαια , πάντα ο Ηρακλής είχε δικά του παιδιά από τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Ήταν πάντα βέβαια , γιατί είχε παιδιά από τις ακαδημίες. Ο Ηρακλής έχει βαριά φανέλα. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι της ομάδας. Είναι ο τρόπος που έχουν μάθει οι παίκτες του να κερδίζουν τα παιχνίδια”.

Για το αν μπορεί να στηριχτεί ο Ηρακλής σε δικά του παιδιά και να περιορίσει τους ξένους: “Στο πρωτάθλημα δεν παίζεις μόνος σου. Για να μπορέσουμε να δούμε που μπορεί να πρέπει να δούμε και τι θα κάνουν άλλες ομάδες. Ο Ηρακλής στη κρίσιμη περίοδο είχε μόνο ένα ξένο αθλητή. Η ομάδα έχει έναν πολύ καλό αριθμό Ελλήνων”.
Για το αν θα μείνει στον πάγκο του Ηρακλή: “Είναι νωρίς ακόμα. Ο Ηρακλής είναι προτεραιότητα. Εάν δούμε ότι υπάρχει κοινός τόπος θα συνεχίσουμε”.
Για την απόφαση του ΤΑΠ Ηρακλή να μην αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ:
“Νομίζω ότι η συνολική αποτίμηση δεν είναι θετική. Προστατεύει τα οικονομικά του αλλά από την άλλη τραβάει ένα λιθαράκι από τα κίνητρα των αθλητών και των προπονητών. Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί δέλεαρ για τους αθλητές που θέλουν να ξεχωρίσουν και εκτός Ελλάδας.
Αυτοί που έλαβαν την απόφαση μέτρησαν και τα πλην και τα συν”.
Για το αν θα επηρεάσει τον κόσμο του Ηρακλή: “Ο Ηρακλής έχει ένα βολεϊμπολιστικό κοινό. Το καλύτερο στην Ελλάδα που έχει μάθει να είναι κοντά στην ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Νομίζω ότι ανεξάρτητα με τη συμμετοχή του Ηρακλή ή όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα στις ελληνικές υποχρεώσεις”.

Για το αν ο Κράβαρικ μπορεί να παίξει για ένα ακόμα χρόνο: “Είναι εύκολο να πούμε μια γνώμη. Αλλά για έναν αθλητή που έχει κάνει 25 χρόνια καριέρας υπάρχουν και άλλοι παράμετροι. Αν μιλάμε καθαρά για το αγωνιστικό κομμάτι προσωπικά πιστεύω ότι ο Κράβαρικ μπορεί να παίξει μια χρονιά ακόμα”.


Για τις υποχρεώσεις και τους στόχους της Εθνικής: “Η κύρια υποχρέωση της Εθνικής είναι τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο όπου παίζουμε με τη Φιλανδία , το Μαυροβούνιο και μάλλον τη Ρουμανία που παίζει μπαράζ με τη Κύπρο. Η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση θα περάσει απ ευθείας ενώ η επόμενη θα δώσει αγώνες μπαράζ. Η Εθνική μας ομάδα αυτή τη στιγμή είναι στην είναι στην τρίτη ταχύτητα και πρέπει να κάνει υπέρβαση. Παρόλα αυτά έχει αθλητές που είναι σε καλύτερο επίπεδο. Το ελληνικό βόλεϊ έχει ανάγκη η εθνική μας ομάδα να αλλάξει επίπεδο, η οποία και πάλι θα είναι υπέρβαση”.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: