Τρίτη 15 Μαΐου 2012

«Manolo Jimenez, que coj…s tienes»! (pics/video)

«Manolo Jimenez, que coj…s tienes»! (pics/video)
Το σύνθημα που χρησιμοποιούσαν οι οπαδοί της Σεβίλλης το 1995 διαπίστωνε με θαυμασμό τα… προσόντα του αρχηγού τους.

Σήμερα, 17 χρόνια μετά, την ίδια διαπίστωση μπορούν να κάνουν για τον προπονητή τους και οι οπαδοί της Σαραγόσα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ τίμησε τους χαρακτηρισμούς που του δόθηκαν στην Ελλάδα και το sport-fm.gr εξηγεί πως «έκανε παπάδες» και τελικά «μαγείρεψε» την παραμονή της καταδικασμένης ομάδας της Αραγονίας στην Primera Division.

Όταν έφτασε στη χώρα μας, η μεγαλύτερη ένδειξη των… σχέσεων πάθους που αναμφίβολα δημιουργεί ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν τα πορνο-στιχάκια που σκάρωναν οι οπαδοί της Σεβίλλης για χάρη του…



Όταν έφυγε από τη χώρα μας (έχοντας φέρει τίτλο έπειτα από εννέα χρόνια στην ΑΕΚ, έχοντας σεβαστεί απόλυτα τον κόσμο της κι έχοντας παραιτηθεί από χρήματα που δεν είχε δουλέψει) η μεγαλύτερη ένδειξη της εμπάθειας με την οποία αντιμετωπίστηκε, ήταν χαρακτηρισμοί (και πρωτοσέλιδα) όπως «παπατζής» και «μάγειρας». Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ήταν… γιατρός!

Διότι όταν ανέλαβε τη Σαραγόσα (31 Δεκεμβρίου 2011) δεν πλησίαζε μόνο ο χρόνος στο να εκπνεύσει. Αλλά και η ομάδα! Καρφωμένη στον πάτο της βαθμολογίας και με συγκομιδή 10 πόντων σε 16 αγωνιστικές.

Και οι πρώτες προσπάθειες να της δώσει οξυγόνο στέφθηκαν από αποτυχία (1-0 τη Σανταντέρ) αλλά και… ατυχία (ισοφαριζομένη από αυτογκόλ στο 80’ από τη Χετάφε). Κι αν το πρώτο πραγματικό «φως» φάνηκε στη λευκή ισοπαλία στην έδρα της φορμαρισμένης (τότε) Λεβάντε, οι «κολλητές» ήττες από Ρεάλ (3-1) και Βαγιεκάνο εντός (0-2) φρόντισαν να το κρύψουν και πάλι.

Το πρώτο «μπαμ», όμως (διπλό με 2-0 στην έδρα της Εσπανιόλ) είχε ήδη δρομολογηθεί…



Μάταια. Τα «σκωτσέζικα ντους» (τα οποία ειν’ η αλήθεια παρουσίαζε και στη θητεία του στην ΑΕΚ) συνεχίστηκαν για τον Χιμένεθ. Ψυχρολουσία, λοιπόν, με την εντός έδρας ήττα από την Μπέτις (2-0) και… παγετός από την πεντάρα (5-1) στη Μάλαγα; «Χαμάμ» με τη Βιγιαρεάλ (μεγάλη νίκη 2-1) και ξανά «μπούζι» με Σοσιεδάδ (3-0) και Οσασούνα (ισοφαρίστηκε στο 88’ σε 1-1).

Μέχρι που ήρθε ο μεγαλύτερος οιωνός. Το παιχνίδι στο «Μεστάγια». Όπου η Σαραγόσα δε μένει απλά όρθια με παίκτη λιγότερο από το 21’. Αλλά γυρίζει το ματς και παίρνει διπλό (1-2) τελειώνοντάς το με εννέα!



Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι. Και πλέον όποτε το ματς πήγαινε στις καθυστερήσεις, οι αντίπαλοι της Σαραγόσα σκέφτονταν όπως η ξανθιά στο ανέκδοτο που βλέπει την μπανανόφλουδα («ωχ, πάλι θα πέσω»). Είτε λεγόταν Ατλέτικο (1-0), είτε λεγόταν Χιχόν (1-2)…









Ακόμα και η προσγείωση, λοιπόν, που θ’ ακολουθούσε από Μπαρτσελόνα (1-4) και Σεβίλλη (3-0) δεν ήταν αρκετή να κρατήσει πολύ καιρό τη Σαραγόσα στο έδαφος…

Κι αφού η νίκη με τη Γρανάδα (1-0) κράτησε την ελπίδα και η ήττα στη Μαγιόρκα (1-0) απέτυχε να τη σβήσει. τα τέσσερα τελευταία ματς έγραψαν την ιστορία του «θαύματος της πίστης και της δουλειάς» όπως το περιέγραψε ο ίδιος ο Χιμένεθ (2-0 την Μπιλμπάο, 1-0 τη Λεβάντε, 2-1 με ανατροπή τη Σανταντέρ και 2-0 στην έδρα της Χετάφε).








Και δεν του επέτρεψαν απλά να ξεσπάσει στο δεύτερο γκολ του (επίσης «δικού μας») Πόστιγκα…



…αλλά να δώσει αφορμή σε πολλούς φίλους της ΑΕΚ να χαρούν με τη χαρά του και λίγο αφότου… κατέβηκε από τα χέρια παικτών και οπαδών, να δηλώσει με την ψυχάρα του: «Μεγάλα στόματα, μιλήστε τώρα»!





πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: