Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κόκκινα τα βραβεία της εικοσαετίας!!

Κόκκινα τα βραβεία της εικοσαετίας!
Στους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Ράιαν Γκιγκς κατέληξαν τα βραβεία για τον Καλύτερο Προπονητή και Παίκτη για τα 20 χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα της Αρσεναλ που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα το 2003-04 κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης ομάδας, ενώ η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ είχε και τις περισσότερες συμμετοχές στην καλύτερη 11αδα της εικοσαετίας.
Η κυρίαρχος της Πρέμιερ Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε στα βραβεία του καλύτερου τεχνικού και καλύτερου παίκτη, ένω είχε και τις περισσότερες παρουσίες στην καλύτερη 11αδα της εικοσαετίας.

Η Αρσεναλ ήταν η νικήτρια στην κατηγορία της καλύτερης ομάδας. Την σεζόν 2003-04 οι "κανονιέρηδες" έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας σε 38 αγωνιστικές, 26 νίκες και 12 ισοπαλίες. «Είμαι πολύ περήφανος και πολύ χαρούμενος» τόνισε ο Αρσεν Βενγκερ παραλαμβάνοντας το βραβείο και πρόσθεσε πως στόχος του είναι να ξαναφέρει την Αρσεναλ σε εκείνο το επίπεδο.

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είναι ο τεχνικός με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ο Ραιαν Γκιγκς εκτός απο τους τίτλους έχει καταφέρει να αγωνιστεί και να σκοράρει και στις 20 σεζόν της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η καλύτερη 11αάδα όπως αυτή επιλέχθηκε απο 300.000 οπαδούς αποτελείται απο τους : Πετερ Σμαιχελ, Γκάρι Νέβιλ-Νεμάνια Βίντιτς-Τόνι Ανταμς-Ασλει Κόουλ, Κριστιάνο Ρονάλντο-Στίβεν Τζέραρντ- Πολ Σκόουλς-Ραιαν Γκιγκς, Τιερί Ανρι και Αλαν Σίρερ. Η καλύτερη 11αδα που επέλεξε ειδκή επιτροπή διαφοροποιείται μόνο σε δυο θέσεις, αφού προτίμησαν τον Ριο Φέρντιναντ απο τον Βίντιτς και τον Ροι Κιν απο τον Στίβεν Τζέραρντ.

Η επιτροπή που αποτελείται απο προσωπικότητες απο το χώρο του ποδοσφαίρου και δημοσιογράφους είναι αρμόδια για τα βραβεία του καλύτερου προπονητή, του καλύτερου παίκτη, της καλύτερης ομάδας, της καλύτερης δήλωσης και της καλύτερης 11αδας. Ενώ οι οπαδοί, εκτός της καλύτερης 11άδας, κλήθηκαν να ψηφίσουν για το καλύτερο γκολ, τον καλύτερο πανηγυρισμό, την καλύτερη απόκρουση και το καλύτερο ματς.

Υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου τεχνικού εκτός απο τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν οι : Ζοσέ Μουρίνιο, Ντέιβιντ Μόγιες, Χάρι Ρέντναπ και Αρσεν Βενγκέρ.

Η Μάντσεστερ Γιουναίτεντ είχε την τιμητική της στην κατηγορία του καλύτερου παίκτη, καθώς εκτός του νικητή Ραιαν Γκιγκς υπήρχαν άλλοι τέσσερις παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της υποψήφιοι: ο Ερικ Καντονά, ο Ροι Κιν, ο Πολ Σκόουλς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι : Ντένις Μπεργκαμπ, Τιερι Ανρί, Αλαν Σιρερ, Πατρικ Βιειρά και Τζιανφράνκο Τζόλα.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: