Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Οι «Κέλτες» θέλουν το EURO 2020!!

Οι «Κέλτες» θέλουν το EURO 2020
Κοινή υποψηφιότητα για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του 2020 κατέθεσαν Σκωτία, Ουαλία και Ιρλανδία, λίγες ώρες πριν τη λήξη της διορίας για την υποβολή υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Euro 2020. Μέχρι και σήμερα μόνο η Τουρκία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, ωστόσο η ευρωπαική ομοσπονδία φαίνεται πως δεν έβλεπε με τόσο καλό μάτι την υποψηφιότητα.

Το σκάνδαλο με τα στημένα ματς και τα κρούσματα διαφθοράς, καθώς και η προσπάθεια της Κωνσταντινούπολης να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες την ίδια χρονιά φαίνεται πως δυσκόλευε το εγχείρημα των γειτόνων. Μάλιστα όπως αναφέρουν κάποια ρεπορταζ στην Αγγλία, ήταν η ΟΥΕΦΑ αυτή που ενθάρρυνε τις τρεις χώρες να θέσουν υποψηφιότητα. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Η αύξηση ομάδων που μετέχουν στην τελική φάση σε 24 από το 2016 αυξάνει και τις απαιτήσεις σχετικά με τα στάδια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Πάντως, κύκλοι από την ευρωπαική ομοσπονδία υποστηρίζουν πως οι Τούρκοι έχουν προβάδισμα, έστω και οριακό, αλλά θα ήταν μία καλή προοπτική να πάει το τουρνουά σε ένα νησί που έχει το ποδόσφαιρο στο αίμα του. Ο ίδιος ο Μισέλ Πλατινί θα ήθελε να δει τη Τουρκία να παίρνει το χρίσμα αλλά μόνο εάν δεν πάρει την ίδια χρονιά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Κωνσταντινούπολη. Το 2008 Σκωτία και Ιρλανδία είχαν διεκδικήσει την συνδιοργάνωση αλλά τελικά είχε επιλεγεί η Ελβετία με την Αυστρία.

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: