Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σαρρής: «Ο Γιάχος μου είπε ότι δεν το είδε, ήταν λάθος»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τα σοβαρά λάθη της διαιτησίας την 4η αγωνιστική των πλέι οφ και ειδικότερα για την παρουσία του Γιάχου στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τα κραυγαλέα διαιτητικά λάθη στην τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ και ιδιαίτερα αυτό του Γιάχου στο παιχνίδι του παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ: «Δυστυχώς είχαμε δύο διαιτησίες που ήταν ανεξήγητες. Ήταν δύο κραυγαλέα λάθη. Το γιατί δεν έδωσε το πέναλτι ο Γιάχος δεν μπορώ να το πω. Μου είπε ότι δεν το είδε. Είπε ότι είδε τον παίκτη να πέφτει χωρίς να δει ότι του πήραν το πόδι. Είχαμε δύο ατυχής διαιτησίες. Υπάρχει πρόβλημα και για αυτό οι τιμωρίες θα είναι παραδειγματικές. Οι τιμωρίες όμως των διαιτητών δεν ανακοινώνονται. Δεν θα υπάρχουν μόνο αυτές που φαντάζεστε οι κυρώσεις. Όσοι κάνουν σοβαρά λάθη τιμωρούνται ανάλογα».


Για την επιλογή του Γιάχου σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι: «Ο συγκεκριμένος διαιτητής κατά γενική ομολογία έχει πάει πάρα πολύ καλά. Έχει σφυρίξει άλλα 5 παιχνίδια του ΠΑΟΚ φέτος χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Η επιλογή του κ. Δούρου ήταν πολύ σωστή θεωρώ. Εγώ δεν έχω ανακατευτεί σε ορισμούς διαιτητών. Βλέποντας όμως την προϊστορία του συγκεκριμένου διαιτητή ήταν σωστή η επιλογή. Η ευθύνη από κει και μετά είναι του διαιτητή. Εγώ υπερασπίζομαι την επιλογή του κ. Δούρου, αλλά αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος ότι ήταν λάθος. Είμαστε πολύ προβληματισμένοι στην ΚΕΔ. Αυτό δεν μπορούσαμε να το ξέρουμε από πριν. Μπορούν να ειπωθούν πολλά τώρα, όμως το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι αυτό».

Όσον αφορά την πορεία του Γιαχου στη διαιτησία και τη σχέση που έχει μαζί του απάντησε πως: «Ο Γιάχος είναι από το χωριό μου δεν είναι συγγενής μου όπως γράφτηκε όμως. Η πορεία του δείχνει ότι πήγαινε καλά. Δεν μπορώ να κρύβομαι, ο Γιάχος είναι δικό μου παιδί. Όταν είδα και εγώ τη φάση τρελάθηκα. Τώρα το πληρώνουμε αυτό. Εγώ δεν αποποιούμαι της ευθύνης μου. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μια κακή στιγμή αυτό, αλλά η ΚΕΔ θα πρέπει να πράξει τα δέοντα».

Για άλλα λάθη της διαιτησίας στο φετινό πρωτάθλημα και τις δηλώσεις Παπουτσάκη περί προκαθορισμένων αποτελεσμάτων: «Αν εξαιρέσετε αυτό, έχετε δει κάτι άλλο φέτος στη διαιτησία που σας κάνει να πείτε κάτι τέτοιο; . Για το θέμα του κ. Παπουτσακη δεν θέλω να μιλήσω τώρα, αλλά υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν το αντίθετο. Δείτε τη διαιτησία στο τελευταίο παιχνίδι του Εργοτέλη και πείτε μου τι έγινε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η καχυποψία» και συνέχισε λέγοντας με νόημα:

«Αν αυτό που έγινε προχθές στην Αγγλία γινόταν στην Ελλάδα τι θα έλεγαν»;

Για το αν έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο που διαμαρτύρεται: «Ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Αν επιτρεπόταν οι δηλώσεις ο Γιάχος θα είχε ζητήσει συγγνώμη ήδη. Εγώ το κάνω» και συνέχισε:

«Αν πάρουμε τα παιχνίδια ένα-ένα μπορεί να διαμαρτύρεται κάθε ομάδα. Με την ίδια λογική μπορεί να διαμαρτυρηθεί ο οποιοσδήποτε. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική όλες οι ομάδες κάπου αδικήθηκαν και κάπου ευνοήθηκαν. Αυτά είναι τελείως υποκειμενικά και είναι όπως τα βλέπει ο καθένας».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: