Τρίτη 15 Μαΐου 2012

"Κανείς δεν θέλει να παίζει playoffs"

O Ζεσουάλδο Φερέιρα για άλλη μια φορά σε δηλώσεις του στη NOVA εξέφρασε την αντίθεση του στο θεσμό των πλέι οφ, ενώ τόνισε πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι να παραμείνει στην πρώτη θέση.
"Κανείς δεν θέλει να παίζει playoffs"
Μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πόσο αλλάζει η ψυχολογία αλλά και η εικόνα της ομάδας εν όψει της συνέχειας των playoffs;
Δεν μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση για την οποία να είμαστε σίγουροι αναφορικά με αυτό που πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής, όπως επίσης δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα ξεκινούσαμε με τις δυσκολίες και τα άσχημα αποτελέσματα που ξεκινήσαμε. Βεβαίως στον τελευταίο αγώνα ήμασταν καλοί. Ελπίζω αυτό το καλό πρόσωπο να συνεχιστεί και στους δύο αγώνες που υπολείπονται.
Μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα playoffs δεν είναι μια διαδικασία που κανείς επιθυμεί. Κανείς δεν θέλει να παίζει playoffs, αρκετοί μάλιστα θεωρούν ότι δεν χρειάζεται καν η διαδικασία αυτή. Θα έλεγα ότι ουσιαστικά είναι θέμα ποιος θα αντέξει. Δεν παίζεται καλό ποδόσφαιρο στα playoffs, είναι θέμα αντοχών. Και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο από αυτά που έχουν διαδραματιστεί μέχρι τώρα.
Με δεδομένη και την κούραση που φυσιολογικά υπάρχει πόσο πιο δύσκολο είναι το παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο, μια ομάδα η οποία έχει δυσκολέψει αρκετά φέτος τον Παναθηναϊκό;
Όπως είπα και πριν, θα επαναλάβω και τώρα ότι έχουμε ποδοσφαιριστές τραυματίες, ποδοσφαιριστές που δεν προλαβαίνουν να επιστρέψουν και να επανενταχθούν μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και μια συσσωρευμένη κόπωση και φυσική και πνευματική και αυτό οπωσδήποτε επηρεάζει. Στον αγώνα με τον Ατρόμητο αλλά και στον τελευταίο αγώνα θέλουμε την νίκη. Θέλουμε να παραμείνουμε πρώτοι. Βεβαίως αυτό θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα που θα φέρουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με τη σειρά τους. Συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν αυτοί οι αγώνες προκειμένου δούμε πιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο είναι μονόδρομος η νίκη για τον Παναθηναϊκό;
Όπως είπα και πριν στον αγώνα με τον Ατρόμητο θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό. Σκοπός μας είναι η νίκη γιατί αυτό θα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Βεβαίως, όπως είπα και πριν πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι αποτέλεσμα θα φέρουν μεταξύ τους και οι άλλες δύο ομάδες που συμμετέχουν. Θα έλεγα επίσης ότι από εδώ και στο εξής οι δύο αγώνες που απομένουν είναι αποφασιστικής σημασίας, είναι καθοριστικοί. Σε αντίθεση με τους δύο πρώτους αγώνες των playoffs, στους οποίους αντιμετωπίσαμε τις ίδιες ομάδες, δηλαδή τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ, και οι οποίοι δεν ήταν καθοριστικοί, οι δύο αγώνες που έρχονται είναι. Βεβαίως, διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το αποτέλεσμα, αν και δεν βοηθούν την αισιόδοξη προσέγγιση ούτε οι τραυματίες που έχουμε, ούτε επίσης η κόπωση η οποία δεδομένα υπάρχει και η οποία επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές και πρέπει να δω και τι αλλαγές θα έχω στη διάθεσή μου να κάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: