Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Καλύτερα στο στριφτό!!

Ο Κώστας Καίσαρης ασχολείται με την παρωδία των πλέι-οφς. Τα άδεια γήπεδα, τον βοηθό στο Περιστέρι και τον Γιάχο στο ΟΑΚΑ που σφάξανε τον ΠΑΟΚ.
Καλύτερα στο στριφτό
Αν αντίθετα παίζανε την πρώτη θέση κορώνα-γράμματα, κανείς δεν θα είχε υποβληθεί σε αυτή την ταλαιπωρία και η διαδικασία θα ήταν αδιάβλητη.
Ο Μάιος είναι για το ποδόσφαιρο ο μήνας των τίτλων, των τροπαίων και των αποχαιρετισμών. Πρωταθλήτρια ύστερα από εννιά χρόνια στην Ιταλία η Γιουβέντους και αήττητη μάλιστα. Με τον εμβληματικό Ντελ Πιέρο να δίνει την τελευταία του παράσταση με τη "Βέκια Σινιόρα".
Φινάλε για ένα ακόμα μεγάλο Ιταλό σκόραρε τον Πίπο Ινζάγκι. Φινάλε, όπως αρμόζει στο εγγλέζικο πρωτάθλημα στη Πρέμιερσιπ. Η Γιουνάιτεντ να είναι πρωταθλήτρια μέχρι το '93, όταν το Σίτι-ΚΠΡ ήταν ακόμα 2-2, αλλά με τον Αγκουέρο να μην έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη. Πρωτάθλημα, λοιπόν, στη Σίτι ύστερα από 44 χρόνια.
Στη Γερμανία στον τελικό του κυπέλλου στο Βερολίνο, η Ντόρμουντ έκανε φύλλο και φτερό (5-2) την επίδοξη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν. Έχει προηγηθεί η επιστροφή της Ρεάλ του Μουρίνιο στο θρόνος της βασίλισσας στην Ισπανία, όπου αναμένεται ο τελικός Κυπέλλου Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο για να δούμε αν θα φύγει μ' έναν τίτλο στο τελευταίο του παιχνίδι με τους μπλαουγκράνα ο Πεπ Γκουαρντιόλα.
Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου, εδώ στην Ελλάδα, δεν είχες ποτέ την απαίτηση να φτάσει σε τέτοια επίπεδα. Ξέρεις σε ποια χώρα ζεις και ποια είναι η ποιότητα που σου προσφέρει σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το ποδόσφαιρο. Ειδικότερα τώρα με την κρίση. Ένα ποδόσφαιρο, που προκειμένου να δώσει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, ανακάλυψε τα πλέι-οφς.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ: 3.012 εισιτήρια. Εισπράξεις όλες κι όλες τριάντα χιλιάρικα. Ατρόμητος-ΑΕΚ: εισιτήρια 3.011, εισπράξεις δεκαεννιά χιλιάρικα. Αυτός είναι ο τζίρος που έκανε το δημοφιλέστερο των αθλημάτων. Κάθε αγωνιστική (στα πλέι-οφς) και λιγότερος κόσμος. Το ότι σημαντικός αριθμός των οργανωμένων του Παναθηναϊκού ήταν στην Κωνσταντινούπολη, δεν συνιστά δικαιολογία. Φίλαθλοι, δηλαδή, πλην των οργανωμένων δεν υπάρχουν στον Παναθηναϊκό; Που να έχουν τη διάθεση να πάνε στο γήπεδο, προφανώς όχι. Κι ένα δίκιο τους το δίνεις. Να πάνε στο γήπεδο να δούνε τι;
Κάπως έτσι λοιπόν τελειώνει η σεζόν στην Ελλάδα: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, που δύσκολα θα γλυτώσουν τη ποινή αποκλεισμού από την ΟΥΕΦΑ, ο ΠΑΟΚ που έχει ήδη τιμωρηθεί και ευελπιστεί ότι θα τη σκαπουλάρει με αναστολή κι ο Ατρόμητος, παίζουν αέρα-πατέρα.
Για την πρώτη θέση που δίνει θεωρητικές (και μόνο) ελπίδες για συμμετοχή του Τσάμπιονς Λιγκ. Και ποιος θα αποφύγει την τελευταία για να μην αρχίσει την προετοιμασία τον Ιούνιο. Και με τους δημοσιογράφους να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την τρίχα τριχιά. Να αναλώνονται σε τεχνικές λεπτομέρειες και να ανακαλύπτουν διακριθέντες και πρωταγωνιστές σε παιχνίδια, που για να υποβληθείς στη βάσανο της παρακολούθησης τους, θα πρέπει να σε αποζημιώνουν με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
Και με ποιο αποτέλεσμα μέχρι τώρα; Ο βοηθός στο Περιστέρι με το οφ-σάιντ γκολ του Μήτρογλου κι ο Γιάχος στο ΟΑΚΑ με το πέναλτι που έδωσε στην ανατροπή του Φωτάκη να έχουν φάει τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Που ενδεχόμενα να είχε σήμερα δέκα πόντους και εξασφαλισμένη την πρώτη θέση. Είπαμε. Έχουμε την ατυχία να ζούμε στην Ελλάδα.
Η χρεωκοπία δεν αφορά μόνο τα κρατικά ταμεία. Σε τρεις από τις τέσσερις ομάδες των πλέι-οφ οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Οι δύο κινδυνεύουν με διάλυση. Με πλέον πιθανό σενάριο να παίξουν τελικά στην Ευρώπη, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Λεβαδειακός, αν αντί να παίζανε αυτό που παίζουνε στα γήπεδα -μεταξύ συγγενών και φίλων- παίζανε τις θέσεις των πλέι-οφ στο στριφτό, κορώνα-γράμματα θα είχανε γλυτώσει την ταλαιπωρία.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: