Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τους έχουν βάλει στη μέση και τους χτυπάνε!

ΝΑ διευκρινίσω καταρχήν ότι δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πρόκειται. Δεν τους θεωρώ, δηλαδή, αυθεντικούς αριστερούς. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Τους έχουν βάλει στη μέση και τους χτυπάνε
Πιο κοντά είναι στην ενσωμάτωση στο σύστημα, παρά στη ρήξη. Αν έχεις ψηφίσει δηλαδή τη συνθήκη του Μάαστριχ, δεν μπορείς μετά να λες ότι είσαι κόντρα στην κακή Ευρωπαϊκή Ενωση και να την κατηγορείς. Δεν είναι όμως πράμα κι αυτό, μια βδομάδα από τις εκλογές και μετά: Να τους έχουνε βάλει όλοι στη μέση και να τους χτυπάνε:
Από την Ολγα Τρέμη και την Πηνελόπη Γαβρά, μέχρι τους δύο Γιάννηδες, Πρετεντέρη και Πολίτη: «Γιατί δεν συνεργαζόσαστε;» «Αφού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία σας δίνουν ψήφο ανοχής, γιατί δεν μπαίνετε στην κυβέρνηση για να εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας;» «Αφού είσαστε υπέρ της καταγγελίας ή έστω της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, να μπείτε στην κυβέρνηση για να πάτε στην Ευρώπη να τα πείτε όλα αυτά στους δανειστές μας και να τους πείσετε». Ο Μανώλης Κωττάκης, εκνευρισμένος από το τραγικό αποτέλεσμα και το γεγονός ότι παραμένει εκτός ΕΡΤ, αποκαλεί συνέχεια τον Τσίπρα «ο Αλέξης».
Θέλοντας προφανώς να τονίσει ότι έχουμε να κάνουμε με μικρό παιδί. Κι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι σε όλα αυτά, λειτουργεί εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της καταστροφής της χώρας και υπέρ της δραχμής. Τόσο απλό και εύκολο είναι το πολιτικό συμπέρασμα. Σ' αυτό καταλήγουν και συμφωνούν απόλυτα όλες οι μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες: Από τον Μάκη Βορίδη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, μέχρι την Αννα Διαμαντοπούλου και τη Σοφία Βούλτεψη: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπει στην κυβέρνηση, διαλύεται η χώρα». Ο εξυπνάκιας Αδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, το προχωράει ακόμα παραπέρα: «Τρέμουν στο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο ότι αν γίνουν νέες εκλογές μπορεί να είναι πρώτο κόμμα». Πράγματι. Το μέτωπο Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενιαίο και αδιαίρετο.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, όπως έγραψα και την περασμένη εβδομάδα, να δίνει δικαιώματα. Δεν είναι δυνατόν, δηλαδή, να παίρνει την εντολή από τον Παπούλια ο Τσίπρας και να την πηγαίνει βόλτα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη Λούκα Κατσέλη και στο σωματείο των θυρωρών. Για να επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Αριστεράς. Πάμε όμως στο διά ταύτα: Πώς να συνεργαστεί ο Τσίπρας με Βενιζέλο και Σαμαρά; Σε ποια βάση και με ποιους όρους; Πώς να συγκυβερνήσει μ' αυτούς που έχουνε υπογράψει δήλωση στην Ευρώπη ότι όσο ζουν και πολιτεύονται θα υπηρετούν τις δανειακές συμβάσεις και το μνημόνιο;
Και στο φινάλε, αφού τα δύο κόμματα της σοβαρότητας και της ευθύνης θεωρούν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τυχοδιωκτική, γιατί θέλουν σώνει και καλά να συνεργαστούν μαζί του; Γιατί δεν πάνε να βρουν τον Κουβέλη, που είναι σώφρων και μετριοπαθής, να κάνουνε κυβέρνηση; Γιατί θέλουνε σώνει και καλά να τσουβαλιάσουν το ΣΥΡΙΖΑ; Το κόμμα που είναι πίσω από τους μπαχαλάκηδες και από τους τεντιμπόηδες που ρίχνουνε γιαούρτια. Ας αφήσουνε, λοιπόν, τους ακραίους, όπως τους προσδιορίζουν οι αδελφοί Καψή, κι ας κάνουνε κυβέρνηση τα κόμματα της Ευρώπης και του ευρώ. Οι δεξιοί, οι σοσιαλιστές και οι αριστεροί τύπου Ψαριανού και τύπου Κακουλίδη. Αυτά.
Πρωταθλητής των πλέι οφ ο Σαρρής
ΠΡΙΝ από είκοσι χρόνια, σε ίδιο παιχνίδι, στο ίδιο γήπεδο, ο συχωρεμένος πλέον Θωμάς Βουλινός είχε πάρει την ομάδα του ΠΑΟΚ κι είχε φύγει. Επί της ουσίας, βέβαια, δεν είχε κερδίσει τίποτα. Και το ματς έχασε ο ΠΑΟΚ και τιμωρήθηκε και με αφαίρεση τριών βαθμών. Τουλάχιστον, όμως, είχε ξεσπάσει τη ζοχάδα του. Κι είχε κάνει το πρωτάθλημα μπουρδέλο. Αυτά πλέον σήμερα δεν γίνονται. Το μόνο που μπορείς να κάνεις όταν σε τρώνε λάχανο είναι να βγάζεις ανακοινώσεις. Οπως έκανε ο ΠΑΟΚ μετά το πέναλτι που δεν έδωσε στην ανατροπή του Φωτάκη ο Γιάχος: «Τι θέλετε δηλαδή να κάνουμε; Να βάζουμε φωτιές σε φούρνους;».
Σαν του Κωνσταντινέα λέω εγώ. Και δεν τον φάγανε πρώτη φορά στα πλέι οφ τον ΠΑΟΚ. Τον φάγανε δεύτερη. Είχε προηγηθεί το γκολ-οφσάιντ του Μήτρογλου με τον Ατρόμητο. Δύο βαθμοί δηλαδή στο Περιστέρι κι ένας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σούμα κάνουνε τρεις. Και συν δύο στον Παναθηναϊκό. Δύο σφυρίγματα δηλαδή στα τέσσερα ματς που έχουν γίνει μέχρι τώρα έχουν δημιουργήσει συν-πλην διαφορά πέντε βαθμών. Πρωταθλητής δηλαδή των πλέι οφ είναι ο Σαρρής και τα πουλέν του. Και ειδικά ο Γιάχος που τον έχει σαν παιδί του. Με τα παιχνίδια που έχει κάνει σαν πρώτος και σαν τέταρτος είναι ο πλέον καλοπληρωμένος διαιτητής στην Ευρώπη. Γουέμπ, Σταρκ και σία έπονται.
Ερώτηση: Το οκλαδόν των δημοσιογράφων στο Προεδρικό Μέγαρο απέναντι στον Μιχαλολιάκο ήταν αντίδραση απέναντι στον φασισμό ή σαχλαμάρα;
Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν βάλει εκατοντάδες εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό.
-Οbserver
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: