Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δύο νίκες και δεν εξαρτάται από κανέναν!!

Μετά τη λευκή ισοπαλία με τον Ηρακλή, ο Απόλλων Καλαμαριάς απώλεσε την ευκαιρία να πλησιάσει στους τέσσερις βαθμούς από την κορυφή και να αναπτερώσει σε σημαντικό βαθμό τις ελπίδες του για την κατάκτηση της κορυφής, κάτι που πλέον σε συνάρτηση και με την υπόθεση της ένστασης με τον Αετό Σκύδρας, θεωρείται πολύ δύσκολο. Οι προσπάθειες των«κοκκινόμαυρων» πλέον περιορίζονται στην κατάκτηση μίας θέσης στην πρώτη τριάδα, με τον Εθνικό Γαζώρου και τη Νίκη Βόλου να μάχονται κατά κύριο λόγο για τον τίτλο και τον Απόλλωνα να διεκδικεί με ιδιαίτερες αξιώσεις την τρίτη θέση, μαζί με τους Οικονόμο Τσαριτσάνης, Τηλυκράτη Λευκάδας και Τύρναβο. Οι ελπίδες για την πρώτη θέση υπάρχουν μόνο μαθηματικά αυτή τη στιγμή, ενώ ίσως τα δεδομένα αλλάξουν αν έρθουν οι βαθμοί από την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής την ερχόμενη Πέμπτη.

Σίγουρα τρίτος με δύο νίκες

Για τον Απόλλωνα πάντως η συνέχεια είναι ξεκάθαρη: Αν κερδίσει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια στην Ηράκλεια Σερρών και με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης τότε είναι σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Οι «κοκκινόμαυροι» κρατούν σε απόλυτο βαθμό την τύχη στα χέρια τους και δεν εξαρτώνται από κανένα άλλο αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, στο απευκταίο για τον Απόλλωνα σενάριο να χάσει το ένα από τα δύο παιχνίδια, εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων. Υπάρχει όμως και ένα ακόμη σενάριο: Η τριπλή ισοβαθμία στους 38 βαθμούς με Τσαριτσάνη και Τηλυκράτη (στην περίπτωση ισοπαλίας με Ηράκλεια και νίκη με Τσαριτσάνη), σενάριο όμως που δεν ευνοεί τον Απόλλωνα, αλλά τη θεσσαλική ομάδα, που έχει τέσσερις νίκες στο σύνολο. Επίσης, δεν ευνοεί ούτε η ισοβαθμία με τον Τηλυκράτη, ενώ με την Τσαριτσάνη θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής. Από εκεί και πέρα, μη ευνοϊκό είναι το σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας και με τον Τύρναβο. Συνεπώς, δύο νίκες αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ηράκλεια.

Καθοριστική η απόφαση για τους βαθμούς

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, καθοριστική για τη συνέχεια είναι η απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της διοργανώτριας αρχής για την τύχη των αγώνων του Απόλλωνα, αλλά και των Δόξα Κρανούλας και Ηράκλειας με τον Αετό Σκύδρας. Απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί την Πέμπτη και εφόσον είναι θετική για τον Απόλλωνα, τότε αλλάζει τα δεδομένα στο κυνήγι της κορυφής. Οι πιθανότητες πάντως είναι μοιρασμένες, αν και εκφράζονται φόβοι λόγω της καθυστέρησης και κωλυσιεργίας που παρουσιάζει η υπόθεση.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: