Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Να πώς έγινε το ''θαύμα''

Τις μεγάλες εκπλήξεις, τις ανατροπές, αυτά που πολλές φορές αποκαλούμε ''θαύματα'' στον αθλητισμό μπορεί κανείς να τις αποδώσει στη μεταφυσική. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Να πώς έγινε το ''θαύμα''
Απόλυτα σεβαστή η προσέγγιση αυτή, όπως όμως και όσων αναζητούν πιο χειροπιαστές εξηγήσεις.
Κι επειδή όπως λέει και η ευαγγελική ρήση, «ο αιτών ευρήσεται», μπορούμε να βρούμε αρκετές για τον άθλο του Ολυμπιακού στην Πόλη. Κατ' αρχάς, πρόκειται για δύο «θαύματα» και όχι ένα. Οι «ερυθρόλευκοι» για να αναδειχθούν πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν δύο τεράστιες ανατροπές, επικρατώντας επί των ισχυρότερων ομάδων της γηραιάς ηπείρου μέσα σε δύο ημέρες. Επομένως, δεν ισχύει αυτό που θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αυτά γίνονται μόνο μία φορά στα δέκα, είκοσι ή δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια.
Εχουμε, λοιπόν, στη συγκεκριμένη περίπτωση να κάνουμε με... άλωση της Πόλης, που στηρίχτηκε σε συγκεκριμένο σχέδιο, σε ατράνταχτη θέληση και ακλόνητη πίστη ότι μπορούσε να επιτευχθεί. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην αντίδραση του πάγκου και των «ερυθρόλευκων» παικτών, όταν βρέθηκαν δεκαεννιά πόντους πίσω κάπου στην τρίτη περίοδο. Ρωτήθηκε χθες ο συνεργάτης του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο Αγγέλου, αν οι τεχνικοί και οι παίκτες του Ολυμπιακού πίστεψαν σ' εκείνο το σημείο ότι θα μπορούσε η ομάδα να ανατρέψει την κατάσταση και απάντησε: «Αυτό που σκεφτόμασταν όλοι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ΑΝ θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε, αλλά ΠΩΣ θα γυρίζαμε το παιχνίδι».

Η απάντηση στο ερώτημα ήταν με πίστη και δύναμη. Στην πείρα και στην υπεροχή σε φυσικά προσόντα των αντιπάλων ο Ολυμπιακός, όπως είπε ο κ. Αγγέλου, αντέταξε την εξαιρετική του φυσική κατάσταση που του επέτρεπε να ανεβάσει ρυθμούς στο τελευταίο δεκάλεπτο και φυσικά την πίστη των παικτών του ότι ακόμη και σ' εκείνο το σημείο τίποτε δεν είχε τελειώσει. Κάπως έτσι, λοιπόν, έγινε το «θαύμα» και γράφτηκε η ιστορία.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: