Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο «χρυσός» Μέσι!!

Ο «χρυσός» Μέσι
Μπορεί να μην οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα ή το Τσάμπιονς Λιγκ τη φετινή περίοδο! Σε επίπεδο ατομικών διακρίσεων όμως, ο Λιονέλ Μέσι για μία ακόμα χρονιά σάρωσε τις πρωτιές... Τα 50 γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώθηκε χθες, τον ανέδειξαν πρώτο σκορερ για την σεζόν 2011-2012.

Ο «Λίο» με τα 50 γκολ που πέτυχε φέτος στη Primera Division, κατέκτησε τo «χρυσό παπούτσι» για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά τη σεζόν 2009-2010, αφήνοντας δεύτερο και… καταϊδρωμένο το μεγάλο αντίπαλο του, Κριστιάνο Ρονάλντο με 46.

Επιπλέον, ανέβασε την Μπάρτσα στη δεύτερη θέση με τις περισσότερες κατακτήσεις από κάποιο παίκτη της ομάδας, έχοντας συνολικά τρεις, μαζί με τη διάκριση του Ρονάλντο, το 1996-1997 (34 γκολ).

Οι Βαλένθια και Εσπανιόλ ήταν τα κυρίως «θύματα» του 24χρονου μεσοεπιθετικού, μαζεύοντας την μπάλα από τα δίχτυα τους σε έναν αγώνα, τέσσερις φορές.

Μάλιστα, είναι και κάτοχος των περισσότερων τερμάτων σε πρωτάθλημα μιας χώρας, σε μια περίοδο, από το 1967-68, όταν και δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος θεσμός από την «L’Equipe», ξεπερνώντας παίκτες -μύθους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Τέλος, είναι ο μόνος Αργεντινός που φτάνει στη συγκεκριμένη διάκριση για δεύτερη φορά στην ιστορία του «χρυσού» παπουτσιού, καθώς μόνο ο Γιαζάλντε, από τη χώρα του ταγκό, έχει κατακτήσει το τρόπαιο, το 1973-74 με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Απολαύστε τα φετινά επιτεύγματα του Μέσι:




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: