Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μυαλό… μόνο για τελικό!!

Μυαλό… μόνο για τελικό
Η Λίβερπουλ το έχει πάρει απόφαση ότι στο πρωτάθλημα δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτα και… επικεντρώθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Με πολλές αλλαγές, χωρίς διάθεση και το μυαλό μονάχα στο ματς της χρονιάς κόντρα στην Τσέλσι, το Σάββατο, στο «Γουέμπλεϊ», η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς ηττήθηκε 1-0 από τη Φούλαμ. Στο 1-1 τελείωσε το ματς της Στόουκ με την Έβερτον.

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ επέτρεψαν στους Λονδρέζους να φύγουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους με τους τρεις βαθμούς της νίκη από το «Άνφιλντ». Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Μάρτιν Σρκτελ που στη μέρα όπου ηγήθηκε των συμπαικτών του με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, «καταδίκασε» τη Λίβερπουλ με δικό του αυτογκόλ.

Στο «Μπριτάνια», η Έβερτον πήρε έναν βαθμό με το τελικό 1-1 κόντρα στη Στόουκ και συμπλήρωσε εφτά ματς αήττητη, έχοντας απόσταση τριών βαθμών από τους μισητούς συμπολίτες.

Αναλυτικά τα εξ αναβολής παιχνίδια της 34ης αγωνιστικής:

Λίβερπουλ - Φούλαμ 0-1
Πού μυαλό για πρωτάθλημα όταν σε λίγες μέρες διακυβεύεται το Κύπελλο; Η Λίβερπουλ υποδέχθηκε τη Φούλαμ σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 34ης αγωνιστικής και το μυαλό όλων βρισκόταν ήδη στο… «Γουέμπλεϊ»! Αποτέλεσμα αυτού, η ήττα με σκορ 1-0 από τους «cottagers» που έπιασαν τους «κόκκινους» στην 8η θέση της βαθμολογίας!
Ο «King Kenny»  έδωσε ανάσες σε αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την Τσέλσι, το προσεχές Σάββατο, παρουσίασε μια αρκετά διαφοροποιημένη ενδεκάδα και το ρίσκο δεν του βγήκε σε καλό. Αντιθέτως, ο Μάρτιν Γιόλ παρέταξε ό,τι καλύτερο είχε και είδε τους παίκτες του να παίρνουν με άνεση το «τρίποντο» στο Μέρσεϊσαϊντ.
Α’ ημίχρονο:
Οι επιλογές και οι πράξεις, έχουν συνέπειες. Ο Κένι Νταλγκλίς το αντιλήφθηκε καλύτερα. Η Λίβερπουλ με το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Τσέλσι, το προσεχές Σάββατο, εμφανίστηκε κατά πολύ αποδυναμωμένη κόντρα στη Φούλαμ και αυτό της κόστισε. Ο Μάρτιν Σκρτελ αντιλήφθηκε ότι η μοίρα είχε έτοιμο ένα άσχημο παιχνίδι την ημέρα που στο μπράτσο του έβαλε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και με δικό του αυτόγκολ στο 5ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στη Φούλαμ! Το 1-0 καλούσε τους «κόκκινους» να κάνουν την υπερπροσπάθεια που… δεν περίμεναν πριν από το ματς και παρά τις προσπάθειες των Κάουτ, Μάξι και Κάρολ, ο Σβάρτσερ δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος.
Β’ ημίχρονο:
Η Λίβερπουλ δεν είχε και πολλές επιλογές. Έπρεπε να… σώσει ό,τι μπορούσε. Είτε αυτό ήταν ένας βαθμός, είτε και οι τρεις. Αντ’ αυτού, η Φούλαμ φάνηκε  να θέλει περισσότερο και το δεύτερο γκολ με το οποίο θα «κλείδωσε» τη νίκη! Αρχικά το έδειξε με τον Φρέι που σούταρε στο δοκάρι από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, ενώ ο Ρίισε νικήθηκε από τον Ντόνι λίγο πριν τον «εκτελέσει»! Οι «κόκκινοι» είχαν απειλήσει στο 58ο λεπτό με τον Μάξι που βγήκε μόνος του απέναντι από τον Σβάρτσερ αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει, βλέποντας τον Χάνγκελαντ να πέφτει με τάκλιν και να απομακρύνει τον κίνδυνο.  Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να επιτίθονταν ελάχιστα, αλλά κάθε φορά που το έκαναν ανάγκαζαν τον Ντόνι να αναλάβει δράση, όπως έκανε και ο Ντέμπσεϊ στο 78’ από κοντινή απόσταση. Οι Λονδρέζοι κράτησαν το προβάδισμα πανεύκολα μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν σπουδαία νίκη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λίβερπουλ: Ντόνι, Αουρέλιο (65’ Χοσέ Ενρίκε), Κόατς, Κέλι, Σκρτελ, Μάξι, Χέντερσον (46’ Ντάουνινγκ), Σπίρινγκ, Σέλβεϊ, Κάρολ, Κάουτ (76’ Στέρλινγκ)
Φούλαμ: Σβάρτσερ, Κέλι, Γ.Α. Ρίισε, Χάνγκελαντ, Χιους, Μέρφι, Νταφ, Ντέμπσεϊ, Κατσάνικλιτς (58’ Φρέι), Πογκρέμπνιακ (80’ Ετούχου), Ντεμπελέ (86’ Μπερντ)

Στόουκ - Έβερτον 1-1

Σε ένα ματς που η… μπίλια θα μπορούσε να «καθίσει» με την ίδια ευκολία σε οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές, Στόουκ και Έβερτον έμειναν στο 1-1 στο «Μπριτάνια», με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα χάρη στο αυτογκόλ του Κράουτς (45’) και τους γηπεδούχους να φέρνουν το ματς με τον Ζερόμ (69’).
Τέσσερα ματς μακριά από τις νίκες συμπλήρωσε η ομάδα του Τόνι Πιούλις, την ίδια ώρα που τα «ζαχαρωτά» συμπλήρωσαν επτά παιχνίδια χωρίς ήττα, εδραιώθηκαν στην 7η θέση και έφεραν την διαφορά από την «συμπολίτισσα» Λίβερπουλ στο +3.
Α’ ημίχρονο
Με πιο επιθετική διάθεση μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας και την κατοχή της μπάλας.
Στα μισά του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή με τον Γκιγιέ να περνά στη θέση του Ανιτσέμπε, καθώς ο Νιγηριανός επιθετικός δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο.
Το παιχνίδι με τις πολλές σέντρες της Στόουκ δεν είχε αποτέλεσμα, με την άμυνα των «ζαχαρωτών», αλλά και τον Τιμ Χάουαρντ να κρατούν το μηδέν, ενώ σε μια συνεργασία των Γκιγιέ και Γέλαβιτς οι φιλοξενούμενοι-που έδειχναν να πατούν καλύτερα στο χορτάρι-θα μπορούσαν να κάνουν και τη «ζημιά».
Τελικά αυτό έγινε λίγο πριν το φινάλε, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Πίτερ Κράουτς δε αντέδρασε σωστά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 υπέρ της Έβερτον.
Β’ ημίχρονο
Με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, επαναφέροντας την ισορροπία, μπήκε στο δεύτερο μέρος η Στόουκ, αλλά ο τρόπος που προσπαθούσε να φτάσει στην εστία της Έβερτον δεν είχε αποτελέσματα.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, με κύριους εκφραστές τους Γέλαβιτς και Όσμαν, φαίνονταν πιο απειλητικοί στην αντεπίθεση και είχαν κάποιες καλές περιπτώσεις να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα.
Στο 67’ ο Πιούλις προχώρησε σε τριπλή (!)  αλλαγή και τελικά μόλις δύο λεπτά αργότερα οι «πότερς» βρήκαν τον δρόμο να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Ζερόμ-που μόλις είχε περάσει στο ματς-να κάνει το 1-1!.
Στη συνέχεια και παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες δεν άλλαξε κάτι, με το 1-1 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Χουτ, Άπσον, Σόουκρος, Ντέλαπ (67’ Γουίλαν), Εθέρινγκτον, Γουάιτχεντ, Γοουίλσον, Κράουτς (67’ Ζερόμ), Τζόουνς, Γουόλτερς (67’ Φούλερ)
Έβερτον: Χάουαρντ, Χέιτινχα, Γιαγκέλκα, Ντιστέν, Χίμπερτ, Κέιχιλ, Πίενααρ, Όσμαν, Φελαϊνί, Ανιτσέμπε (22’ Γκιγιέ, 79’ Στρακουαλούρσι), Γέλαβιτς

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: