Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Επέβαλλε τον νόμο της στον Όμιλο 3Χ3!!

Μετά την κλήρωση των Ομίλων του Euro 2012, ο δεύτερος είχε τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ακόμα και έτσι η Γερμανία πέτυχε το 3Χ3 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «8» της Ευρώπης.
Επέβαλλε τον νόμο της στον Όμιλο 3Χ3
Είναι η μοναδική ομάδα στην διοργάνωση που το καταφέρνει και όσοι την έχριζαν φαβορί πριν τους αγώνες δικαιώνονται πανηγυρικά. Η ποιότητα των παικτών της , ο τρόπος παιχνιδιού, οι αυτοματισμοί που εφαρμόζουν, το συνεχές τρέξιμο, το passing game, είναι εφιάλτης για κάθε ομάδα που την βρίσκει απέναντί της.
Και στο EURO2012 κάνε κατάθεση €50 και παίξε με €100, με τον κωδικό EL100
Το παιχνίδι της είναι σαν ένα ποτάμι που παρασύρει τα πάντα και δεν αφήνει σοβαρά περιθώρια αντίδρασης. Η ψυχραιμία των παικτών, η ομαδική λειτουργία τους, η εμπειρία του καθενός ξεχωριστά, οι παραστάσεις τους από τα κορυφαία πρωταθλήματα που αγωνίζονται και τις διοργανώσεις, οι προσωπικότητες, που αναδεικνύονται μέσα από μία σχετικά νεανική ενδεκάδα, είναι τα πλεονεκτήματα τους πάνω στα οποία βασίζεται ο προπονητής για να παρουσιάσει μία πολύ δυνατή ομάδα.

  • Διάταξη 4-2-3-1
  • Μεγάλο πλάτος στο γήπεδο σε κάθε αρχή της επίθεσης και μικρό βάθος μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των παικτών να βγούνε μπροστά με γρήγορη κάθετη πάσα αλλά και να πιέσουν άμεσα για να κερδίσουν την κατοχή σε περίπτωση που ο αντίπαλος θελήσει να επιτεθεί.
  • Συνεχής κίνηση των παικτών με πρώτους τους αμυντικούς μέσους.
  • Passing game για να κρατάνε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να έχουν την μπάλα στα πόδια τους.
  • Οι  κινήσεις των παικτών της Γερμανίας απέναντι σε οργανωμένη άμυνα.  Ο Γκόμεζ (9) τραβιέται έξω από την περιοχή, δίνει πάσα στον Οζίλ (8), ο Ποντόλσκι κάνει κάθετη κίνηση μέσα στην περιοχή και δέχεται την μπάλα. Εκεί έχει δύο επιλογές: 1) να τελειώσει μόνος του την φάση 2) να πασάρει στον Μίλνερ (13) που μπαίνει από τα πλάγια στην περιοχή. (Με κόκκινο η πορεία της μπάλας)
    Οι κινήσεις των παικτών της Γερμανίας απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Ο Γκόμεζ (9) τραβιέται έξω από την περιοχή, δίνει πάσα στον Οζίλ (8), ο Ποντόλσκι κάνει κάθετη κίνηση μέσα στην περιοχή και δέχεται την μπάλα. Εκεί έχει δύο επιλογές: 1) να τελειώσει μόνος του την φάση 2) να πασάρει στον Μίλνερ (13) που μπαίνει από τα πλάγια στην περιοχή. (Με κόκκινο η πορεία της μπάλας)
    Πολλές γρήγορες κοντινές πάσες για να εξαντλήσουν τον αντίπαλο με τρέξιμο έντασης.
  • Πλάγιοι αμυντικοί που ανεβαίνουν σε κάθε επίθεση.
  • Οι δύο πλάγιοι του κέντρου , με βάση την κίνηση του Οζίλ , συγκλίνουν στον άξονα και παίζουν ως εσωτερικοί μέσοι. Με την κίνησή τους πιέζουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, μαζεύουν πολλούς παίκτες στο ημικύκλιο της περιοχής και έτσι δημιουργούν χώρους στα πλάγια της άμυνας.
  • Ο Οζίλ παίζει ως play maker της ομάδας και κινείται σε όλο το πλάτος της επίθεσης. Παίρνει μπάλα στον χώρο ανάμεσα στο κέντρο και την περιοχή, από τους δύο αμυντικούς χαφ και έχει τέσσερις επιλογές επίθεσης ( σέντερ φορ- κάθετη πάσα- πλάγια πάσα- ατομική προσπάθεια).
  • Είναι ο κρίκος που συνδέει την ομάδα και ταυτόχρονα απειλή για τον τερματοφύλακα γιατί πάντα προσπαθεί να παίζει με μέτωπο στην εστία. Τελείωσε το παιχνίδι έχοντας καλύψει 10.465 μέτρα, με μία ασίστ, 77 πάσες με 88% επιτυχία.
  • Η λειτουργία της Γερμανίας στον κέντρο οφείλεται στην δουλειά των δύο αμυντικών χαφ. Ο Σβαϊστάιγκερ με τον Κεντίρα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας. Καλύπτουν την άμυνα, προωθούν το παιχνίδι, πατάνε σε όλο το γήπεδο, πιέζουν για να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας, πασάρουν σωστά, κερδίζουν όλες σχεδόν τις προσωπικές μονομαχίες. Είναι ένα δίδυμο που επιβάλλει τον τρόπο λειτουργίας στην ομάδα. Ειδικά ο πρώτος τελείωσε το παιχνίδι με 12.194 μέτρα , 104 πάσες με 91% επιτυχία, 2 σουτ.
  • Που κινήθηκε ο Σβαϊστάιγκερ
    Που κινήθηκε ο Σβαϊστάιγκερ
    Στην άμυνα εφαρμόζεται ζώνη έξω από την περιοχή με μαρκάρισμα στην μπάλα.
  • Ο ρυθμός του παιχνιδιού αυξομειωνόταν ανάλογα με τις απαιτήσεις των Γερμανών στην διάρκεια του παιχνιδιού. Πάγωμα του ρυθμού όταν δεν ήθελαν να πιέσουν την άμυνα με καλή κυκλοφορία μπάλας, γρήγορο ρυθμό όταν ανέβαινε όλη η ομάδα από το κέντρο και μπροστά με μία πάσα ή συνεργασία «1-2».
  • Ο σέντερ φορ ξεκινάει μόνος στην επίθεση και είναι στόχος για τις πάσες των συμπαικτών του.
  • Με τις κινήσεις των πλάγιων και των αμυντικών χαφ ο σέντερ φόρ κάνει κίνηση έξω από την περιοχή για να παρασύρει την άμυνα και να ανοίξει χώρους. Είναι ένα τρικ που το χρησιμοποιούν πολύ και προσπαθούν να σπάσουν την άμυνα με μία κάθετη πάσα.
Η γερμανική ομάδα παίζει ένα σύγχρονο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, έχει μεγάλη επιθετικότητα στο παιχνίδι της και έχει ορθολογικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα μέσα στο παιχνίδι.
Oι Δανοί δέχονται το πρώτο τέρμα από το λάθος του παίκτη που έπρεπε να κλείσει μέσα στην περιοχή και όχι να στέκεται μπροστά στην γραμμή του πλαγίου άουτ. Έδωσε την δυνατότητα στον Μίλερ να παίξει με πλάτη τον αμυντικό και να περάσει την μπάλα στην μικρή στην περιοχή
Oι Δανοί δέχονται το πρώτο τέρμα από το λάθος του παίκτη που έπρεπε να κλείσει μέσα στην περιοχή και όχι να στέκεται μπροστά στην γραμμή του πλαγίου άουτ. Έδωσε την δυνατότητα στον Μίλερ να παίξει με πλάτη τον αμυντικό και να περάσει την μπάλα στην μικρή στην περιοχή
Η μέτρια Δανία
Για την Δανία η ήττα ήταν και επιστροφή σπίτι. Μπήκε να παίξει το πιο σημαντικό παιχνίδι της αλλά έλειπαν πολλά που θα την καθιστούσαν ανταγωνιστική.
Λίγο πάθος, περιορισμένη ποιότητα παικτών, έλλειψη επιθετικής λειτουργίας γενικά μία μέτρια ομάδα. Κόντρα σ’ ένα τόσο δύσκολο αντίπαλο θα έπρεπε να επιστρατεύσει τα αποθέματα αντοχής και πίστης για να τα καταφέρει. Το γεγονός ότι έτρεξαν λιγότερο , έστω κάποια μέτρα 105.459 με 106.860 σε όλο το παιχνίδι , δείχνει ποια ήταν η διάθεση και οι δυνατότητες για να κυνηγήσει το αποτέλεσμα.
  • Διάταξη 4-2-3-1.
  • Αμυντικογενής προσέγγιση του παιχνιδιού.
  • Κοντινές αποστάσεις γραμμών.
  • Μικρό πλάτος στο γήπεδο.
  • Υπερφόρτωση του άξονα για να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας.
  • Άμυνα ζώνης στον χώρο που μετατρέπονταν σε man to man όταν παίκτης έμπαινε στην περιοχή.
  • Επίθεση ένα σέντερ φορ ο οποίος έπαιζε ως target man
  • Πολλές μακρινές μπαλιές προς την επίθεση με λίγη κυκλοφορία μπάλας.
Οι Δανοί δε μπορούσαν να ήταν σε καμία περίπτωση ομάδα που θα στερούσε την πρόκριση στους Γερμανούς. Ήταν μέτριοι ως κακοί , ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, μονότονοι στην ανάπτυξη και τα λίγα πετυχημένα ανεβάσματα των πλάγιων αμυντικών στην καλύτερη περίπτωση γινόταν κερδισμένα κόρνερ.
Τα στατιστικά του αγώνα
Τα στατιστικά του αγώνα
Υ.Γ Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της Γερμανίας πριν την αναμέτρηση με την Εθνική ομάδα. Όσα είδαμε για το παιχνίδι τους είναι μια καλοκουρδισμένη και ρυθμισμένη ποδοσφαιρική μηχανή. Οι πιθανότητες επιτυχίας απέναντί τους είναι γενικά λίγες. Αυτοί έχουν το κακό να μην υποτιμούν κανέναν που θέλουν να τον κερδίσουν. Όπως και να ‘χει κανένας δεν είναι ανίκητος και σίγουρα τις δυσλειτουργίες που μπορούν οι παίκτες μας να δημιουργήσουν ή να εκμεταλλευτούν θα τις βρει ο προπονητής και θα τις επιδιώξει. Το έχει κάνει αυτή η ομάδα μπορεί να το ξανακάνει.
Ο Οζίλ αν θέλει μπορεί να πάρει τηλέφωνο τον Ζιντάν να τον ρωτήσει.



πηγή: overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: