Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Για τον αγώνα της Παρασκευής με τη Γερμανία μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα οι Γρηγόρης Μάκος και Γιάννης Μανιάτης. Το μήνυμα των διεθνών ήταν σαφές: «Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια».

Αρχικά, ο Γιάννης Μανιάτης υπογράμμισε: «Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του Euro 2012 και είναι το φαβορί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Υπερβάλαμε εαυτό στο παιχνίδι με τη Ρωσία. Προκριθήκαμε, κάτι που δεν περίμεναν πολλοί.

Εμείς το πιστέψαμε, γι? αυτό είμαστε εδώ και συνεχίζουμε. Το ίδιο θα κάνουμε και την Παρασκευή. Θα μπούμε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα κοιτάξουμε στα μάτια τη Γερμανία. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας».

«Μάλλον οι Έλληνες είναι γεννημένοι για τα δύσκολα. Με τη Ρωσία ήμασταν αουτσάιντερ, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε μία μεγάλη ομάδα. Αουτσάιντερ είμαστε και τώρα. Είναι 90 λεπτά, θα τα δώσουμε όλα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταλάβει».

«Ο προπονητής μας αισθάνεται Έλληνας και μας τονώνει το ηθικό. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Στο ματς με τη Ρωσία πίστευε στη νίκη πάρα πολύ και μας το έλεγε κάθε μέρα».

«Είχαμε εκλογές στην Ελλάδα και παρακολουθούσαμε κι αυτό. Έχουμε όλη την εβδομάδα να δούμε τη Γερμανία και να την αναλύσουμε σε βίντεο. Το παιχνίδι της Ολλανδίας με τη Δανία είχε περισσότερο ρυθμό και μας κράτησε περισσότερο».

«Εδώ μιλάμε για αθλητισμό. Παίζουμε ποδόσφαιρο και θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες που δεν περνούν και τις καλύτερες μέρες. Η πρόκριση με τη Ρωσία έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο κι αυτό θέλουμε να κάνουμε. Βλέπουμε το ματς καθαρά ποδοσφαιρικά. Το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε τους Έλληνες να χαμογελούν».

«Δεν έχει σημασία η παράδοση. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ένα παιχνίδι είναι. Η Γερμανία είναι φαβορί, αλλά 90 λεπτά θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και δεν μετρά από πότε έχουμε να τους κερδίσουμε».

«Συζητάμε με τα παιδιά που έχουν παίξει στη Γερμανία, γιατί ξέρουν περισσότερα πράγματα για τους αντιπάλους και μπορούν να μας πουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους. Είναι πολύ θετικό να ξέρουμε το στυλ του κάθε παίκτη».


Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Μάκος είπε: «Είναι πολύ μεγάλο πράγμα αυτό που έχουμε καταφέρει. Βρισκόμαστε ακόμη στην Πολωνία, πήραμε την πρόκριση και δεν χωρά κανένα άγχος. Παρά τις απουσίες και τις ατυχίες που είχαμε, καταφέραμε στο ματς με τη Ρωσία που παίζαμε για ένα αποτέλεσμα να πάρουμε αυτό που θέλαμε.

Παρ' όλο που η Γερμανία είναι φαβορί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε ομάδας είναι ο κακός της εαυτός. Στα πρώτα δύο ματς του ομίλου αυτό πληρώσαμε. Αν καταφέρουμε και ισορροπήσουμε τον αγώνα, έχουμε πολλές πιθανότητες. Είναι πολύ σημαντική η αρχή του παιχνιδιού. Νομίζω πως θα τα καθορίσει όλα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: