Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τοπαλίδης: «Αμυντικά προβλήματα η Γερμανία»

Ο Γιάννης Τοπαλίδης, πρώην στέλεχος του τεχνικού τιμ της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προημιτελικά του Euro.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε:

«Με τη Ρωσία ήμασταν πάρα πολύ καλοί, ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας. Δεν το πίστευαν πολλοί διότι η Ρωσία ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Αν δούμε και τα τρία παιχνίδια του Euro, αξίζαμε την πρόκριση.

Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν πολύ καλοί στο δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο παιχνίδι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ νωρίς και επί 85 λεπτά κάναμε παιχνίδι, οι Τσέχοι έπαιξαν αμυντικά και το ίδιο κάναμε εμείς με τους Ρώσους. Αλλά γενικά η παρουσία μας στο Euro ήταν πολύ θετική».

Για το αν βοηθάει την εθνική ο χαρακτηρισμός του αουτσάιντερ:

«Εκτός από το ματς με την Τσεχία, δεν ήμασταν το φαβορί σε κανένα άλλο ματς. Βέβαια ο ρόλος του αουτσάιντερ μας πάει καλύτερα, αυτό είναι αλήθεια. Το φαβορί τώρα είναι η Γερμανία, τη γνωρίζω καλά, έχει καλή ομάδα, αλλά δε μου φαίνεται ότι δεν μπορούμε να τη χτυπήσουμε. Έχει πολλά αμυντικά προβλήματα, ο προσανατολισμός τους είναι πάντα επιθετικός, αλλά έχουν κενά στην άμυνα».

Για το αν μπορεί να επαναλάβει η εθνική το θαύμα του 2004 τόνισε:

«Αν περάσει στον επόμενο γύρο, μπορεί να φτάσει στον τελικό. Σε νοκ-άουτ παιχνίδια όλα μπορούν να συμβούν. Όλες οι ομάδες είναι ικανές για να πάρουν το κύπελλο. Μιλήσαμε με τον Ότο, συμφωνήσαμε ότι ο Καραγκούνης είναι η σημαία της ομάδας, με το πάθος και τα προσόντα του και ότι δε θα είναι εύκολο για τους Γερμανούς να κερδίσουν τους Έλληνες».



πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: