Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη Καραγκούνη: «Τους έλεγα πως δεν θα γυρίσουμε ακόμη πίσω»

Συνέντευξη στον Κυριάκο Κύρτσο

Για τον Γιώργο Καραγκούνη έχουν ακουστεί πολλά. Άλλοι τον λατρεύουν και άλλοι δείχνουν ότι λατρεύουν να τον αντιπαθούν. Γελούν ειρωνικά βλέποντας τον να χτυπιέται για να εξηγήσει στον διαιτητή ότι έπρεπε να δοθεί φάουλ ή πέναλτι και έχουν ενστάσεις για την παρουσία του στην εθνική ως βασικός. Μετά το τέλος του αγώνα με την Ρωσία, ακόμη και οι μόνιμοι αντι… Καραγκουνικοί, του έβγαζαν το καπέλο. Διότι πολύ απλά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι πρόκειται για μία ψυχάρα, που θα δώσει πάντοτε αυτό που έχει μέσα από την καρδιά του και θα έχει τον ρόλο ηγέτη σε μεγάλα παιχνίδια. Ήταν ίσως η πρώτη φορά, που ο Καραγκούνης σταυροκοπιόταν και διαμαρτυρόταν και μαζί του διαμαρτυρόταν όλη η Ελλάδα, που έβλεπε έναν ακόμη διαιτητή να μην δίνει το «σφύριγμα» που ήθελαν οι Έλληνες.

Η «τυπάρα» όπως αρεσκόταν ο ίδιος να αποκαλεί όλους τους άλλους και τελικά «κόλλησε» σε αυτόν, έγινε το απόλυτο πρόσωπο στον αγώνα με τους Ρώσους. Όχι μόνο γιατί πέτυχε το νικητήριο γκολ που έστειλε την Ελλάδα στην προημιτελική φάση, αλλά και γιατί συμπλήρωσε 120 συμμετοχές με την «γαλανόλευκη» πιάνοντας τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο ίδιος πάντως έμοιαζε να ξεχνάει το γεγονός αυτό. «Είναι σίγουρα μία μεγάλη επιτυχία για μένα να φθάσω στις 120 συμμετοχές, όμως αυτό που ενδιέφερε ήταν να κερδίσουμε την Ρωσία. Μόνο αυτό είχα στο μυαλό μου». Όσο για την αμφισβήτηση που υπήρχε; «Πολλοί έλεγαν ότι ο Καραγκούνης παίζει απλά και μόνο για να κάνει το ρεκόρ και να φθάσει τις συμμετοχές. Αυτά τα έχουμε συνηθίσει πλέον. Δεν σημαίνει ότι δεν μας ενοχλούν, αλλά καταντάει και λίγο αστείο το πράγμα. Όλοι ξέρουν τα πάντα». Κι επειδή υπάρχουν παρασκήνια που έχουν πάντοτε ενδιαφέρον, ο Γιώργος Καραγκούνης στάθηκε σε ένα εξ΄ αυτών. «Περνάμε όλοι πολύ καλά, καθώς είμαστε μία πολύ ωραία παρέα εδώ με όλα τα παιδιά. Όμως περνάμε πολύ καλά και στο ξενοδοχείο, όπου μας φέρονται όλοι φιλικά και δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα. Σε αυτούς λοιπόν, τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου, τους είχα πει ότι δεν πρέπει να ετοιμάζονται να μας αποχωριστούν, γιατί δεν θα γυρίσουμε ακόμη πίσω. Το πίστευα, το πίστευαν όλοι διεθνείς και έτσι όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, θυμήθηκαν άπαντες αυτό που τους είχαμε υποσχεθεί».
«Σκέφτηκα ότι μπήκε την τέλεια στιγμή»

Τι μπορεί να σκέφτεται ο σκόρερ την στιγμή που στέλνει την Ελλάδα στον έβδομο ουρανό; Ο Γιώρος Καραγκούνης τονίζει πως: «όλα έγιναν πολύ σύντομα. Ήταν ένα δικό τους λάθος, πήρα την μπάλα, μπήκα στην περιοχή και πέτυχα το γκολ. Από εκεί και πέρα, το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου, ήταν ότι το γκολ είχε μπει την τέλεια στιγμή, καθώς θα μας επέτρεπε να βγούμε με καλύτερη ψυχολογία στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας πλέον προβάδισμα. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Είναι μία τέλεια στιγμή». Όσο για το αν αισθάνεται ανακουφισμένος, καθώς ήταν αυτός που είχε χάσει το πέναλτι κόντρα στην Πολωνία, τονίζει: «Είναι αλήθεια πως δεν μπορούσα να το ξεπεράσω τόσο εύκολα. Ήταν μία άτυχη στιγμή για μένα και φυσικά σε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι. Πραγματικά αυτό το γκολ και η πρόκριση με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα».

Ο Καραγκούνης δεν ξέχασε πάντως να μιλήσει και για τους συμπαίκτες του επισημαίνοντας πως: «πολυτιμότεροι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να αναδειχθούν όλοι. Από τον Σηφάκη και τον Σαμαρά, μέχρι τον Παπασταθόπουλο, τον Κυριάκο, τον Σαλπιγγίδη… Όλα τα παιδιά έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν σε αυτό το παιχνίδι και πραγματικά μας άξιζε αυτή η πρόκριση. Ήταν ένα μεγαλείο και γι΄ αυτό το πανηγυρίσαμε και το χαρήκαμε πολύ. Όλοι έδειξαν χαρακτήρα και καρδιά».

«Δεν είπαμε ότι είμαστε η Βραζιλία»

Ήταν φανερό πως στα αποδυτήρια της εθνικής, συζητήθηκαν έντονα τα όσα λεγόταν και γραφόταν στην Ελλάδα κατά καιρούς, κυρίως μετά από τα αρνητικά αποτελέσματα. Τα όσα είπαν οι Έλληνες διεθνείς, αποτυπώνουν και την πικρία τους για τα όσα σχολιαζόταν στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν αποτελεί εξαίρεση. «Εμείς είμαστε γεννημένοι μαχητές και νικητές, είτε αυτό τους αρέσει, είτε όχι. Δεν μπορούμε συνέχεια να αποδεικνύουμε πράγματα για την εθνική ομάδα. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Είχαμε να χάσουμε 12 παιχνίδια και δεν κάναμε για παράδειγμα ένα καλό ημίχρονο ή χάσαμε από την Τσεχία και έπεσαν όλοι να μας φάνε. Θαρρείς και η Ελλάδα έπρεπε να είναι το μεγάλο φαβορί που δεν θα χάνει από κανέναν. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε η Βραζιλία. Έχουμε μία ομάδα με αξιόλογους παίκτες που θα μάχεται μέχρι τέλους και θα προσπαθεί να κάνει τους Έλληνες υπερήφανους. Καλό θα είναι πάντως, την επόμενη φορά που κάποιοι θα θελήσουν να μπούνε σε τόσες κριτικές για την εθνική ομάδα, να σκέφτονται και λίγο τις υπόλοιπες ομάδες, τους άλλους ποδοσφαιριστές και την γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Κόντρα σε όλους και σε όλα»

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ρωσία, ο Γιώργος Καραγκούνης αναφερόμενος στην μεγάλη πρόκριση της εθνικής στα προημιτελικά, προχώρησε σε μία δήλωση που από πολλούς κρίθηκε κάτι παραπάνω από υπερβολική. Είπε ο «Κάρα» ότι αυτή η πρόκριση συγκρίνεται με τον άθλο της Πορτογαλίας και την κατάκτηση του τροπαίου. Ο ίδιος εξηγεί πως: «δεν είχε δόση υπερβολής αυτό που είπα, γιατί το πιστεύω. Με την διαφορά ότι τώρα είμαστε στα προημιτελικά. Όμως για να φθάσουμε ως εδώ, χρειάστηκε να τα βάλουμε με Θεούς και δαίμονες. Να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που μας έβαλαν. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα πράγματα. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος είδε τι συνέβη στα παιχνίδια με την Τσεχία και την Πολωνία. Κόντρα στους Ρώσους δεν μας δόθηκε πέναλτι και γενικότερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία εχθρική διαιτησία. Αυτό το λέει πια όλος ο κόσμος, όλος ο ευρωπαϊκός Τύπος. Κι όμως η Ελλάδα κατάφερε να ανατρέψει ξανά τα δεδομένα και να πετάξει έξω την Ρωσία, περνώντας στην επόμενη φάση. Δεν ξεχνάμε φυσικά και τις ατυχίες που είχαμε, με πρώτη και μεγαλύτερη, τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, που στοίχισε αναμφίβολα σε όλη την ομάδα, γιατί πάνω απ΄ όλα είναι η υγεία».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: