Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

«Εθνικό» πριμ στον Άρη μέσω Μιχάλη Σηφάκη!!

Μπορεί ο Μιχάλης Σηφάκης να είναι τους τελευταίους μήνες σε δικαστική διαμάχη με τον Άρη λόγω της προσφυγής που κατέθεσε διεκδικώντας ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό, όμως η συμμετοχή του στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως φαίνεται θα κάνει τρομερό καλό στον Άρη.

Ο Κρητικός πορτιέρο άλλωστε συμμετέχει στη διοργάνωση εκπροσωπώντας τον Άρη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δίνει την ευκαιρία στους «κίτρινους» να υπολογίζουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό χρηματικό ποσό που θα εισρεύσει στα ταμεία τους, σε εποχές που τα οικονομικά του συλλόγου είναι σε χείριστη κατάσταση.

Όπως είναι γνωστό και το «Μ» είχε γράψει προτού καν ξεκινήσει η πανευρωπαϊκή διοργάνωση, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία διαθέτει στους συλλόγους που έχουν παίκτες στη διοργάνωση, ένα συνολικό ποσό που ανέρχεται στα 100.000.000 ευρώ. Πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό για τον κάθε σύλλογο; Συγκεκριμένα, προσφέρει 7.500 ευρώ την ημέρα για κάθε παίκτη που βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας. Στην προκειμένη περίπτωση, μιας και αναφερόμαστε στον Σηφάκη και τον Άρη, ο ποδοσφαιριστής ανήκει τυπικά στους «κίτρινους» μέχρι τις 30 Ιουνίου επομένως είναι αυτοί που αποτελούν τον δικαιούχο της συνολικής αποζημίωσης.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, ο Κρητικός τερματοφύλακας αναμένεται να «επιστρέψει» στον Άρη ένα ποσό που ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ. Αυτό το ποσό βέβαια ενδέχεται σταδιακά να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, εφόσον η Εθνική συνεχίσει στη διοργάνωση, καταφέρνοντας να ξεπεράσει το «εμπόδιο» που θα παρουσιαστεί μπροστά της στα προημιτελικά. Η μέχρι τώρα συμμετοχή του Σηφάκη αποτιμάται στις 217.500 ευρώ με επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Σύμφωνα όμως με το ημερολόγιο της διοργάνωσης, η Ελλάδα θα συνεχίσει ασφαλώς να βρίσκεται στην Πολωνία τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Επομένως καταλαβαίνει κανείς πως προστίθενται ακόμη έξι μέρες στη συνολική αποτίμηση, κάτι που σημαίνει πρακτικά: 6 Χ 7.500 ευρώ= 45.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό ανεβαίνει δηλαδή στο εξαιρετικά σημαντικό ποσό των 262.500 ευρώ. Ποσό που όμως, θα αυξηθεί εάν η Ελλάδα συνεχίσει την πορεία της και περάσει στους «4» του Euro 2012.

πηγή: metrosport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: