Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Σαρδέλες, αστακοί και τώρα το ...χαβιάρι!!

Τσατίστηκα που κάποιοι εξυπνάκηδες, αφού πρώτα του έψαλαν τα εξ αμάξης, εν συνεχεία κι όταν η Εθνική είχε προκριθεί τον εγκαλούσαν διότι, λέει, δε γελούσε! Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.
Σαρδέλες, αστακοί και τώρα το ...χαβιάρι!
Αλλά, διάβολε, όπως είχε πει και πριν από 15 χρόνια ο Μάλκοβιτς, «ο προπονητής δεν είναι ηθοποιός για να γυρίσει προς την εξέδρα και να γελάει ή να βλέπει τις κάμερες και να κάνει τον καραγκιόζη»!
Το αν ο Σάντος έχει όμορφη και λευκή οδοντοστοιχία ποσώς με απασχολεί: αυτό που (πρέπει να) μας απασχολεί είναι ότι ο λεγάμενος οδήγησε την Εθνική πρώτη και αήττητη στην τελική φάση του Euro, προχθές απογειωθήκαμε μαζί του στο G-8 της ζώνης του... Eυρώ και «ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι κρύβει ο Θεός για εμάς», όπως τραγουδούσε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης του 1974 ο Τώνης Βαβάτσικος! Τότε, που όχι η διάκριση αλλά ακόμη και η συμμετοχή στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης έμοιαζαν με τρελό όνειρο...
Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα η Ελλάδα είναι (πάλι) εδώ και μπορεί ο λαός να ψωμολυσσάει, αλλά (για να επικαλεστώ τη μυθική ατάκα του Σάντος επί ημερών ΠΑΟΚ) ο Πορτογάλος προπονητής φροντίζει για τη διατροφή μας: στην αρχή με σαρδέλες, ύστερα με αστακούς και τώρα με γνήσιο και πανάκριβο ρωσικό χαβιάρι!
Τον ευχαριστούμε (μαζί με τους παίκτες) για τη νίκη, για την πρόκριση, για την... ακατάσχετη υπερηφάνεια που μας έκανε ν' αντλήσουμε: όχι μονάχα για την αγωνιστική επιτυχία αλλά και για τη μνημειώδη απάντηση που έδωσε ο ίδιος στον Εγγλέζο δημοσιογράφο, ο οποίος έμπλεξε τα ποδοσφαιρικά με τα πολιτικά, και αποτελεί ύμνο στον Ελληνισμό και κόλαφο στους κάθε λογής αμφισβητίες και πολέμιους του.
Ούτε ο συχωρεμένος ο Ξενοφών Ζολώτας δεν θα εκφωνούσε τόσο ελληνοπρεπή λόγο!
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: