Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Υπερόπτες αλλά όχι αλαζόνες οι Γερμανοί!!

Αν ένα συμπέρασμα βγάζει κανείς από τη συνέντευξη του Λεβ και του Ποντόλσκι, μετά το νικηφόρο 2-1 επί της Δανίας και τον προημιτελικό με την Ελλάδα, είναι αυτό του τίτλου. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Υπερόπτες αλλά όχι αλαζόνες οι Γερμανοί
Δεν μας υποτιμούν, αλλά δεν θεωρούν ότι ο Σάντος και οι διεθνείς, μπορεί να τους κόψουν τον δρόμο για τους «4», την Παρασκευή στο Γκντάνσκ.
Ο Γερμανός κόουτς αφιέρωσε πολύ χρόνο στο να εξηγήσει το πώς αντιμετώπισε η ομάδα του την Δανία και τον τρόπο που βρήκαν οι παίκτες του να αντιπαρέλθουν στο παιχνίδι των Δανών, που σκοπό είχε να τους κόψει τον ρυθμό, το μεγάλο τους όπλο δηλαδή. Μάλιστα τόνισε, ότι ήταν καλό μάθημα, αφού και η Ελλάδα παίζει κάπως έτσι. Ίσως στο παρελθόν δεν είχε αντίδοτο, τώρα όμως έχει τις λύσεις. Στην σχετική ερώτηση για τον προημιτελικό, δεν μπήκε σε καμμία περίπτωση σε κοινωνικοπολιτικές αναλύσεις (άλλωστε από αύριο θα βομβαρδίζεται και αυτός, από τους Γερμανούς συναδέλφους μας), αλλά έδειξε ότι σέβεται την αμυντική λειτουργία της εθνικής μας, χαρακτηρίζοντας την «βράχο». Μέχρις εκεί όμως, αφού έλεγε πως δεν ήξερε καν αν υπάρχει προϊστορία αγώνων, των δύο ομάδων, πόσο μάλλον, ότι η Γερμανία ακόμη δεν έχει χάσει από την Ελλάδα. Έδειξε κάπως μπλαζέ, που θεωρεί ότι η ποιότητα της δική του ομάδας, είναι αρκετή για την πρόκριση.
Ακόμη πιο «αδιάφορος» φάνηκε ο Ποντόλσκι, που αρκέστηκε να πει πως είναι μεγάλη έκπληξη η πρόκριση της Ελλάδας και στην συνέχεια ανέλυσε γιατί είναι στενοχωρημένος, που αποκλείστηκε η Πολωνία, χώρα καταγωγής του.
Εμένα όλα αυτά, μου δίνουν μια μικρή νότα αισιοδοξίας. Στο γήπεδο βέβαια μπάλλα παίζεις με τα πόδια, και όχι με το στόμα. Αλλά είναι καλό να μην μας υπολογίζουν αγωνιστικά οι αντίπαλοί μας. Το ίδιο έκαναν και οι Ρώσοι. Και όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, η διαμορφωμένη ψυχολογία τους, δεν τους επέτρεψε να βγάλουν αγωνιστικά τα τεράστια προσόντα τους, και ως παίκτες και ως ομάδα.
Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνεις στο 90λεπτο με την κατάλληλη για κάθε περίσταση νοοτροπία. Αν το ματς σου πάει καλά, δεν έχεις πρόβλημα, αν όχι, μπορείς και το παλεύεις, ποντάροντας σε αυτήν. Αντίθετα, με λάθος ψυχολογία, στην «στραβή», χάνεις τα αβγά και τα πασχάλια. Και αυτό που είδαμε στους διεθνείς, μετά την πρόκριση, είναι το μάτι να γυαλίζει. Και με το έξτρα κίνητρο, όσο και αν οι ίδιοι δεν θέλουν να συνδέουν ποδόσφαιρο και πολιτική, θα δαγκώνουν, τουλάχιστον, σίδερα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: