Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Reuters: Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη ακόμη και αν φέρετε τον Ιησού Χριστό!!

Δεν πρόλαβε να περάσει ένα 24ωρο από το αποτέλεσμα των εκλογών και τα ξένα μέσα άρχισαν εκ νέου τα "καταστροφολογικά" άρθρα περί κοινωνικών εκρήξεων και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Reuters: Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη ακόμη και αν φέρετε τον Ιησού Χριστό! Όπως είχε γράψει νωρίτερα το moneypost ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στους Financial Times επιμένει στα περί υψηλού κινδύνου εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη προεξοφλώντας μάλιστα ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Λίγες ώρες μετά, σε άρθρο του στο Reuters με σημερινή ημερομηνία ο Michael Stott κάνει λόγο για κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα.


Αναφέρει δε, δηλώσεις συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος φέρεται να είπε πως «αν δεν υπάρξει αλλαγή στο μείγμα της πολιτικής θα έχουμε κοινωνική έκρηξη ακόμη και αν φέρετε τον Ιησού Χριστό να διοικήσει την χώρα»!.

«Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ήρθε πρώτη στις εκλογές, ωστόσο ο πραγματικός νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», γράφει ο αρθρογράφος και προσθέτει ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ένα βαθιά διχασμένο έθνος το οποίο αγωνίζεται να εφαρμόσει τα “σκληρά” μέτρα λιτότητας αλλά και να λάβει τα χρήματα διάσωσης της χώρας από την Τρόικα.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του στο CNBC ο Χάρολντ Τζέιμς καθηγητής του Princeton University εκτιμά ότι μπορεί ακόμη να χρειάζεται η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών έδειξε ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. «Το θέλουν γιατί νομίζουν ότι τους βοηθάει και είναι απολύτως ορθό να το σκέφτονται έτσι, εάν υπολογίσουν τις καταστροφικές συνέπειες μιας εξόδου».
Ωστόσο, προσθέτει, το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας παραμένει και εκτιμά ότι η Ευρώπη μπορεί να χρειάζεται τελικά την έξοδο της Ελλάδας.
πηγή: moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: