Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Άλλο πολιτική... άλλο μπάλα!!

Ούτε Σάντος για πρωθυπουργός, ούτε Καραγκούνης για υπουργός, ούτε καμιά άλλη φανφάρα σχετική με πολιτική και ποδόσφαιρο.
Άλλο πολιτική... άλλο μπάλα
Γράφει ο Γιάννης Ντάλλας.
Πέρα από την ηθική ικανοποίηση, την περηφάνια άντε και τα "στολίσματα" στη Μέρκελ -έτσι για να ξεσκάσουμε- μια πρόκριση της Ελλάδας επί της Γερμανίας δεν πρόκειται να αλλάξει καμιά ατζέντα σε πολιτικό επίπεδο...
Σε αντιδιαστολή, και καθαρά σε ό,τι έχει να κάνει με το αθλητικό πλαίσιο, μια πρόκριση θα φέρει ένα τεράστιο χαμόγελο σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι δεν θα βλέπουν την ώρα να πάνε στο γραφείο και αντί για τις ειρωνείες της Bild να αντικρίσουν σκυθρωπά γερμανικά πρόσωπα.
Οι Έλληνες της διασποράς -φυσικά και όχι μόνο της γερμανικής- περιμένουν και τούτες τις στιγμές για να έρθουν κοντά με την πατρίδα, να υψώσουν τη γαλανόλευκη και να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο. Και όπως ζω πολλούς από αυτούς τόσες μέρες στην Πολωνία, ανατριχιάζω και μόνο στη σκέψη του πόσο δυνατά θα τραγουδήσουν την Παρασκευή, τις 24 πρώτες στροφές από τον "Ύμνο στην Ελευθερία" του Διονύσιου Σολομού.
Για αυτούς και μόνο τους ανθρώπους αξίζει η βραδιά στο Γκντανσκ να εξελιχθεί σε δική μας γιορτή. Με Έλληνες πρωταγωνιστές και Γερμανούς καλεσμένους. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, αλλά αλήθεια ποιος προκρίθηκε βάσει πιθανοτήτων; Η Ρωσία πάντως όχι…
Στο πίσω μέρος του μυαλού του Σάντος και των παικτών, που έτσι κι αλλιώς θα κάνουν τα πάντα για την πρόκριση, υπάρχει η σκέψη και η θέληση να δώσουν χαρά στον κόσμο που ταλαιπωρείται αλλά και στους εαυτούς τους που βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο.
Σε ποδοσφαιρική ανάλυση, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, δεν είναι όμως και απίθανο. Η Ελλάδα σε τετ α τετ ματς μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Το δείχνουν τα αποτελέσματα της. Αυτοσυγκέντρωση, ανάλυση και πλάνο θέλει. Αν αυτά υπάρχουν, τότε πρέπει μόνο να συνεισφέρει και η τύχη προκειμένου να παίξει η εθνική ακόμα τρία ματς σε αυτό το Euro.
Πηγή: contra.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: