Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Περιμένουν για να πράξουν!!

Περιμένουν για να πράξουν
Το αποτέλεσμα των εκλογών δρομολογεί και τις εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν σε το συντομότερο δυνατό σχηματισμό κυβέρνησης, προκειμένου να αρχίσουν τις επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών επιζητώντας νέα ρύθμιση στα χρέη προς το κράτος.

Το πλάνο που θα προταθεί προβλέπει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών της ΑΕΚ στην Εφορία με ταυτόχρονη μείωση του μηνιαίου κόστους, που είναι δυσβάσταχτο για την ΠΑΕ με τα υπάρχοντα δεδομένα (περίπου 550.000 ευρώ). Βασικό επιχείρημα της διοίκησης, που μπορεί να ακούγεται… εκβιαστικό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, είναι πως σε περίπτωση πτώχευσης της ΠΑΕ, που μοιάζει αναπόφευκτη αν παραμείνουν οι τωρινοί όροι, το κράτος δεν θα εισπράξει ποτέ τα χρήματα που του οφείλονται.

Η πολιτικοοικονομική σταθερότητα σε συνδυασμό με μία ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ, θα επιτρέψει στον Ντέμη Νικολαΐδη να βάλει σε εφαρμογή το πλάνο του και κυρίως θα επιτρέψει στους χρηματοδότες που έχει βρει να ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα. Εξελίξεις πιθανώς να υπάρξουν και από την κατασκευαστική εταιρεία από την Κίνα, που ενδιαφέρεται πρωτίστως για το θέμα του γηπέδου αλλά δεν αποκλείεται να την απασχολήσει και το ενδεχόμενο επένδυσης στην ομάδα.

Αναμονή για προπονητή

Η αδυναμία της διοίκησης της ΑΕΚ να παρέχει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις εργασίας σε έναν προπονητή μεταθέτει τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό. Η τελική απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με τις εξελίξεις στα υπόλοιπα ζητήματα (με κυριότερο τη ρύθμιση των χρεών) και θα ανήκει πιθανότατα στον Ντέμη Νικολαΐδη, εφόσον επιστρέψει στην κεφαλή του συλλόγου. Ο Ρικάρντο Μονίς είναι ένας από τους προπονητές που αρέσουν στη διοίκηση και υπήρχε σκέψη ακόμη και να έρθει στην Αθήνα για επαφές, ωστόσο οι συζητήσεις αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας. Σε κάθε περίπτωση, η πρόσληψη του Ολλανδού, που φέτος οδήγησε τη Σάλτσμπουργκ στο νταμπλ και παλαιότερα είχε εργαστεί σαν δεύτερος σε Αμβούργο και Τότεναμ, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Στην αναμονή είναι και οι παίκτες, που είχαν ενημερωθεί πως θα υπάρχουν νεώτερα για τα χρήματα που τους οφείλονται γύρω στις 20 Ιουνίου. Η υπομονή τους έχει αρχίσει να εξαντλείται και όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη, το κύμα προσφυγών δεν θα μείνει ως δυνητικός κίνδυνος.

«Φως» δεν προκύπτει από πουθενά, καθώς η προσπάθεια πώλησης παικτών δεν έχει φέρει αποτέλεσμα, μιας και ο Λεονάρντο δεν δείχνει διάθεση να μετακομίσει στην Κίνα, ενώ για Μάκο και Κλωναρίδη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Όσο για τα χρήματα από τη συμμετοχή Μάκου και Λυμπερόπουλου στο Euro 2012, ήτοι περίπου 510.000 ευρώ μετά την πρόκριση στα προημιτελικά, δεν θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: