Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

10 πράγματα από τις 2 αγωνιστικές!!

Tο πρώτο είναι πως στις αθλητικές εφημερίδες θα πρέπει να δημιουργηθεί ειδικό τμήμα που θα ασχολείται με την αποδελτίωση ανακοινώσεων. Toυ Χρ. Χαραλαμπόπουλου.
10 πράγματα από τις 2 αγωνιστικές
Ανακοινώσεις που, επειδή κυκλοφορούν -και- προληπτικά και έχουν δημοσιογραφική συνέχεια σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι την επόμενη αγωνιστική, θα επαναφέρουν στην επιφάνεια τον θεσμό της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αυτό είναι καλό για τον χειμαζόμενο αθλητικό Τύπο.

Το δεύτερο που κατάλαβα είναι κάτι που λίγο-πολύ το υποψιαζόμασταν. Η οικονομική κρίση και η αναγκαστική στροφή πολλών ομάδων σε νέους Ελληνες ποδοσφαιριστές αυξάνει την αβεβαιότητα για την έκβαση του αποτελέσματος σε πολλές αναμετρήσεις. Η απειρία και η έλλειψη ομοιογένειας θα γεννήσουν εκπλήξεις.
Το τρίτο πράγμα που κατάλαβα είναι ότι το θέαμα και οι παραγωγικές επιθέσεις θα λείψουν εξ ανάγκης. Το αγωνιστικό περιβάλλον αλλά και η περιρρέουσα πραγματικότητα χαρακτηρίζονται από σκληρότητα. Αυτό σημαίνει δύναμη και βάρος στην άμυνα. Τέχνη και ποικιλία στην τακτική θα λείψουν.
Ενα τέταρτο πράγμα που κατάλαβα είναι ότι εξαιτίας αυτής της αβεβαιότητας που δεν μπορεί να γνωρίζεις πώς θα εξελιχθεί στη διάρκεια του πρωταθλήματος, κανένα βαθμολογικό προβάδισμα δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλές.
Ενα πέμπτο που καταλαβαίνω είναι ότι όλοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τις έδρες τους, γεγονός που θα δυσκολέψει εκείνους που θα κυνηγήσουν το πρωτάθλημα, άρα θα χρειαστούν βαθμούς εκτός έδρας. Δηλαδή τον Ολυμπιακό κατά πρώτον και τον ΠΑΟ κατά δεύτερον.
Το έκτο πράγμα που κατάλαβα είναι ότι αυτό το πρωτάθλημα θα είναι μία πρόκληση για δύο, αλλά αν ο ΠΑΟ δεν ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα, τα επόμενα χρόνια θα είναι μόνον για έναν.
Το έβδομο είναι πως αν από την ΑΕΚ βγάλεις τις φανέλες, δεν διαφέρει από μία ομάδα της Football League αλλά οι πιτσιρικάδες της το παλεύουν, με πάθος. Αν αντέξει τις αναπόφευκτες αγωνιστικές απογοητεύσεις και βάλει πρώτο στόχο την παραμονή, θα τα καταφέρει.
Το όγδοο είναι πως ο κόσμος για να έρθει κοντά στις ομάδες και να τις στηρίξει, πρέπει να πειστεί ότι το παιχνίδι είναι καθαρό. Και νοιάζονται όλοι οι υπεύθυνοι γι' αυτό.
Το ένατο είναι πως η χρονιά σε βάθος χρόνου θα δείξει αν έχουμε την τεχνογνωσία να βοηθήσουμε την ωρίμανση των ταλέντων. Προπονητές, φίλαθλοι και δημοσιογράφοι.
Το δέκατο, που νομίζω πως είναι και το σπουδαιότερο. Το ποδόσφαιρο και όλο το περιβάλλον του είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Οσο υποφέρει η κοινωνία, θα υποφέρει και το ποδόσφαιρο.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: