Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Βαγγέλη γλέντα τους, α λα ...ιταλικά!!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για το "ανέκδοτο Ντελ Πιέρο" και το "Μεγαλεξανδρινό" άδειασμα του Μαρινάκη σε αυτούς που ...πέφτουν "αμάσητοι" στη λούμπα.
Βαγγέλη γλέντα τους, α λα ...ιταλικά!
Οχι, εδώ πλέον δεν υπάρχει το «Βαγγέλη ψάξου», ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ο Μαρινάκης «ψάχτηκε», έστω και ελάχιστα, να πάρει στον Ολυμπιακό τον Ντελ Πιέρο. Εδώ ισχύει το «Βαγγέλη γλέντα τους». Και γέλα μέχρι δακρύων!
Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όπως μου έλεγε χθες βράδυ φίλος-συνάδελφος που γνωρίζει άριστα την ιταλική ποδοσφαιρική ζωή, «έριξε» το κασέ του ο Αλεσάντρο από τα 6 που έπαιρνε στη Γιούβε! Τέσσερα εκατομμύρια στα 37-38 του για να συζητήσει κασέ ενός έτους.
Δεν ξέρω αν τώρα που γράφω αυτό το κομμάτι έχει ήδη κλείσει σε κάποια ομάδα, όμως πείτε μου ρε παιδιά: Πόσο εφικτό ήταν να αποκτήσει ο Ολυμπιακός έναν ποδοσφαιριστή στον οποίο έπρεπε να δώσει 4 -άντε 3,5 σου λέω για να κάνω σκόντο- εκατ. ευρώ; Υπήρχε πογτέ περίπτωση να συζητήσει περισσότερο από ένα λεπτό; Πόσο πρέπει πλέον να τρώμε δούλεμα; Πόσο, βρεεεεε...
Κι όμως. Αν εξαιρέσουμε ελάχιστα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων (διαδικτυακά) και το sentragoal (προς δημοσιογραφική τιμή του ΑΨΟΓΟΥ Χριστόφορου Ευαγγελάτου) η πλειονότητα «έντυσε» τον Ιταλό στα ερυθρόλευκα!
«Ερχεται», «ο αδερφός του είναι εδώ», «η μάνα της ξαδέρφης της θείας του μπατζανάκη του επιβεβαίωσε πως αποδέχθηκε την πρόταση» και άλλα παρόμοια... βαθιά ελληνικά, που γράφουν βιβλίο. Ιντερνετ το μεγαλείο σου!
Τι έκανε ο επίσημος Ολυμπιακός σε όλα τούτα; Τον... Σόϊμπλε! Σφύριζε για -τουλάχιστον- δύο ημέρες σαν Γερμανός. Ούτε διάψευση, ούτε κόφτε το, ούτε σταματήστεν γιατί δεν είναι αλήθεια, ούτε τίποτα. Απολάμβανε -γιατί έτσι βόλευε- τα αποθεωτικά «ο πρόεδρος παλεύει να φέρει τον παιχταρά».
Και δώστου τα ρεπορτάζ στο ραδιόφωνα ότι η μεγάλη μεταγραφή «είναι κοντά» και δώστου η αποθέωση στο διαδίκτυο και δώστου τα μοντάζ με τον Ντελ Πιέρο στα κόκκινα και δώστου τα... ραντεβού στο αεροδρόμιο και δώστου τα πρωτοσέλιδα και δώστου τα παστέλια και δώστου τα ξερολούκουμα.
Στη θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη θα είχα σκάσει στα γέλια, μέχρι δακρύων με μεγάλο κομμάτι της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός το άφησε να «σέρνεται». Προκλητικά. Δύο μέρες και δύο νύχτες άφησε τον κόσμο του πρωταθλητή να ζει στο «συννεφάκι Ντελ Πιέρο» και απλά... γλεντούσε με κάποια ρεπορτάζ. Γιατί περίπτωση να πάλευε να ρίξει κασέ 4 εκατ. ευρώ ετησίως είναι πιο χλωμό από το εκρού του νεκρού.
Εφθασε λοιπόν το χθεσινό βράδυ, εκεί που πλέον διαδίκτυο και ραδιόφωνα το είχαν... κωλοτουμπιάσει ότι «χαλάει γιατί ο ανθέλλην Αλεσάντρο δεν θέλει να έρθει», για να ρίξει ο Βαγγέλης τη χαριστική βολή.
Το non paper δεν άφηνε καμία αμφιβολία. Είπε και ελάλησε: Ο Ολυμπιακός... ουδέποτε πάλεψε για τον Ντελ Πιέρο (σώπαααα). Μια «κρούση» απλώς έκανε. Και τέλος. Οι «αντι-Ολυμπιακοί ραδιοφωνιτζήδες» (και λοιποί συγγενείς) φταίνε που το σήκωσαν ως «μεγαλεξανδρινό» θέμα.
Ο Βαγγέλης (Μαρινάκης) έκλεισε το θέμα αφήνοντας στα μάτια του λαού εκτεθειμένους τους «φαντασιόπληκτους ρεπόρτερ». Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν στην ΠΑΕ, καθώς περίπτωση να δεχθούν ότι (κι) εκείνοι εκτέθηκαν δεν παίζει...
Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.
Αντε και του χρόνου όταν θα φεύγει ο Ρούνεϊ από τη Γιουνάϊτεντ, θα βγουν τα ρεπορτάζ ότι έρχεται «Ο ΤΖΟΝ... ΓΟΥΕΙΝ»!
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: