Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

«Να αλλάξει ο χαζός κανονισμός»

«Να αλλάξει ο χαζός κανονισμός»
Την αντίθεσή του στην αποβολή του τελευταίου παίκτη, αν αυτός είναι ο τερματοφύλακας, εξεδήλωσε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, μιλώντας μετά το τέλος του εκτός έδρας αγώνα της Γιουβέντους με την Ουντινέζε. Στο παιχνίδι αυτό ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Μπρκιτς αποβλήθηκε και αυτό, σύμφωνα με τον Μπουφόν, αποτέλεσε αφορμή για αλλοίωση του ποδοσφαιρικού θεάματος.

Η δεύτερη αγωνιστική του Καμπιονάτο αποδείχτηκε εύκολη για τη Γιουβέντους, που με άνεση πέρασε από την έδρα της Ουντινέζε επικρατώντας με 4-1. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Τορίνο παρέμεινε στην πρώτη θέση, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τζίτζι Μπουφόν μίλησε και ξάφνιασε πολλούς με αυτά που είπε. «Αν και σήμερα μας βοήθησε ο κανονισμός, η αποβολή του τερματοφύλακα όταν κάνει φάουλ και είναι τελευταίος παίκτης, δεν μου αρέσει. Κατ’ αρχήν ο τερματοφύλακας είναι σχεδόν πάντα ο τελευταίος παίκτης, άρα σε κάθε φάουλ κινδυνεύει να αποβληθεί. Μετά, όταν ένας γκολκίπερ κάνει έξοδο, ποτέ δεν σκέφτεται να κάνει φάουλ, την μπάλα προσπαθεί να μπλοκάρει. Και έπειτα, μια αποβολή, ειδικά αν έρχεται νωρίς, αλλοιώνει το ματς και μειώνει το θέαμα. Κάτι που έγινε και στο δικό μας παιχνίδι με την Ουντινέζε», δήλωσε με θάρρος ο Μπουφόν.

Ο διεθνής τερματοφύλακας, πάντως, δεν απαξιώνει τη νίκη της ομάδας του. «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη, που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Η Ουντινέζε μπορεί να αδικήθηκε, όπως προείπα, από έναν χαζό κανονισμό, ωστόσο εμείς δείξαμε πως είχαμε το ματς στα χέρια μας. Ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», τόνισε ο Μπουφόν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: