Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τοπολιάτης: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τον Μακεδονικό»

Εγκρίθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ το πλάνο των δέκα ομίλων για το πρωτάθλημα της Δ? Εθνικής και εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται να οριστικοποιηθεί ποιες ομάδες θα συμμετέχουν σε κάθε όμιλο, αλλά και η ακριβής ημερομηνία της κλήρωσης, όπως και της έναρξης του πρωταθλήματος.

Όπως φάνηκε πάντως από το προσχέδιο, στον 2ο όμιλο δεν περιλαμβάνεται ο Μακεδονικός, κάτι που όμως δε συνάδει με την πρόσφατη απόφαση της FIFA, η οποία δικαίωσε το σύλλογο της Νεάπολης στην υπόθεση οφειλής στον Βούλγαρο ποδοσφαιριστή Τσίπεφ. Το «Μ» αναζήτησε τον πρόεδρο της επιτροπής της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, ο οποίος αποκάλυψε ότι η επιτροπή θα στείλει σήμερα έγγραφο στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας διευκρίνιση για το αν πρέπει ή όχι να συμμετέχει ο Μακεδονικός στο πρωτάθλημα.

«Θα στείλουμε στην πειθαρχική επιτροπή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έγγραφο για να μας ενημερώσει για το αν υπάρχει πρόβλημα ο ερασιτέχνης Μακεδονικός να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Η προηγούμενη απόφαση έχει να κάνει με το δικαίωμα που έχει ο Μακεδονικός να κάνει μεταγραφές, μην αναγνωρίζοντας την οφειλή στον Τσίπεφ. Είναι μια ένδειξη βέβαια θετική για το σύλλογο, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι, για αυτό και ζητάμε τη διευκρίνιση αυτή. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το Μακεδονικό, θέλουμε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα και μόλις έρθει η απάντηση από τη FIFA και είναι θετική, θα προσθέσουμε το σύλλογο στον όμιλο που ανήκει», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τοπολιάτης, τοποθέτηση που βέβαια δείχνει ότι ο Μακεδονικός έχει βάσιμες ελπίδες να παίξει στη Δ? Εθνική, παρά τη σχολαστικότητα που δείχνει η επιτροπή της ΕΠΟ.

Για το πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο, θα αποφασιστεί από το ΔΣ της ΕΠΟ, μετά τις εκλογές για νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, που ορίστηκαν στις 6 Οκτωβρίου, ενώ ερωτηματικό στον καταρτισμό των ομίλων αποτελεί και η Καβάλα, καθώς σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα αγωνιστεί ση Φούτμπολ Λιγκ. Αναλυτικά οι τέσσερις πρώτοι όμιλοι:
1ος όμιλος (12 ομάδες)
Έβρος Σουφλίου (Έβρου), ΠΑΟ Κόσμιου (Θράκης), Ορφέας Ελευθερούπολης, Αρης Ακροποτάμου, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Καβάλα (Καβάλας), Προσοτσάνη, Δόξα Πετρούσας (Δράμας), Μ. Αλέξανδρος Νέας Ηράκλειας, Οδυσσέας Αναγέννησης, Μ. Αλέξανδρος Νέας Ζίχνης, Ολυμπιακός Ροδόπολης (Σερρών).
2ος όμιλος (10 ομάδες, με αναμονή για Μακεδονικό)
Αγροτικός Αστέρας, Καμπανιακός, Αχιλλέας Τριανδρίας, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Μαλγάρων (Μακεδονίας), Διγενής Λακκώματος (Χαλκιδικής), Κιλκισιακός, Δόξα Χέρσου, Εθνικός Αγιονερίου, ΠΑΟΚ Κρηστώνης (Κιλκίς).
3ος όμιλος (11 ομάδες)
Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Λευκάδια, Ενωση Αποστόλου Παύλου (Ημαθίας), Κοζάνη, Μακεδονικός (Κοζάνης), Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Πιερίας), Κάστορας, Παναργειακός Ορεστικού (Καστοριάς), Πυρσός Γρεβενών, Γρεβενά Αεράτα (Γρεβενών).
4ος όμιλος (11 ομάδες)
Ελασσόνα, Πυργετός, Αμπελωνιακός, Δωτιέας Αγιάς (Λάρισας), ΑΟ Καρδίτσας, ΑΕ Λεονταρίου (Καρδίτσας), Αίολος (Ευρυτανίας), Ρήγας Φεραίος (Θεσσαλίας), Αγρότης Λιανοκλαδίου/Λαμία, Αχιλλέας Δομοκού (Φθιώτιδας), Οδυσσέας Γραβιάς (Φωκίδας).



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: