Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Έσφαλε (πάλι;) και πλήρωσε ο ΠΑΟΚ!!

Ίδια γεύση για τον ΠΑΟΚ! Κι εκτός κι εντός συνόρων ο ΠΑΟΚ έκανε τα ίδια λάθη με διαφορετικά πρόσωπα και σχήματα. Ανεπίδεκτος μάθησης;
Έσφαλε (πάλι;) και πλήρωσε ο ΠΑΟΚ
Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Ο χρόνος θα δείξει. Χρόνο πάντως, για να κλείσει τις πληγές του ο «δκέφαλος» έχει ακόμη. Και μπόλικο …
Απέναντι στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Ατρόμητου, η αροντάριστη μηχανή του ΠΑΟΚ … ρετάριζε. Αν και μετά από ένα ημίχρονο υπεροχής άνευ απειλής , ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πλέον, την πίεση του Ατρόμητου.
Μέχρι το 45ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ταλαιπωρούσαν αφόρητα την μπάλα. Εάν είχε στόμα … η μπάλα, ακόμη θα διαμαρτυρόταν για την ταλαιπωρία της. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να φοβούνται τον ΠΑΟΚ. Μέχρι το 35ο λεπτό είχαν παθητικό ρόλο αλλά χωρίς να κινδυνέψουν. Αντίθετα προκάλεσαν κινδύνους στα τελευταία 10 λεπτά του Α’ Ημιχρόνου αλλά ο Γλύκος και το δοκάρι (από απόκρουση συμπαίκτη του) στέρησαν το γκολ.
Ο ΠΑΟΚ χωρίς μία πεντάδα βασικών (Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Έτο, Λάζαρ) με νέα πρόσωπα και με νέα τακτική έψαχνε πάλι, απεγνωσμένα τα πατήματα του. Οι «τινέιτζερ» του έχουν και ταλέντο και πάθος και δύναμη. Όταν όμως, όλα αυτά τα «υλικά» δεν δένονται με εμπειρίες, ο ΠΑΟΚ δεν κτίζει … προοπτικές νίκης στους αγώνες του. Με λίγα λόγια; Οι νέοι είναι ωραίοι αλλά οι παλιοί δεν είναι! Και τα … χαρμάνια τα οποία δοκιμάζει ο Γιώργος Δώνης, δεν του βγαίνουν.
Στα ντεζαβαντάζ του ΠΑΟΚ βέβαια, είναι το κενό προσαρμογής του Βιβιάν και του Λόρενς. Εδώ, ο Κουμάλο ο οποίος είναι από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας στον ΠΑΟΚ κι έχει κενά … επικοινωνίας με την άμυνα του, τουλάχιστον. Και οι δυο (τελευταίες …) μεταγραφές πάντως, είναι καλές λύσεις. Δεν είναι οι ευκταίες. Είναι όμως, οι εφικτές.
Μετά το 46ο λεπτό, ο Ατρόμητος έγινε μεν, «κυρίαρχος του παιγνιδιού». Δεν εκμεταλλεύθηκε όμως, κι αυτός την υπεροχή του. Και σε αυτό έβαλε το χεράκι του ο Γλύκος. Η πρόσκληση του στην εθνική Ελλάδας ανέβασε την αυτοπεποίθηση του νεαρού «πορτιέρε». Ήταν ηλίου (αν κι έγινε βράδυ ο αγώνας) φαεινότερο στο Περιστέρι…
Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε μετά το 65ο λεπτό. Ο Γιώργος Δώνης πάλεψε το παιγνίδι με πολλές εσωτερικές αλλαγές. Ενίσχυσε την επίθεση του με Γιάννου. Έβαλε και το Ρομπέρ. Η άμυνα έδεσε εξαιρετικά αλλά … Όσα δεν φέρνει ο χρόνος, φέρνει η στιγμή.
Στο 78ο λεπτό ο Λαζαρίδης ξεχασμένος (ως αντίπαλος αμυντικός) στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, σκόραρε. Και τσάκισε τις ελπίδες του ΠΑΟΚ ακόμη και για την ισοπαλία. Αυτό ήταν ίσως, και το μοναδικό λάθος του ΠΑΟΚ μετά το 46ο λεπτό στην άμυνα! Στην επίθεση; Πώς να κάνει λάθη, όταν δεν κάνει επιθέσεις;
Άντε τώρα μετά από την ήττα στο Βιέννη και την ήττα στο Περιστέρι, να μαζέψει τα κομμάτια του ο ΠΑΟΚ…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: