Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Aποτελεσματικός, ποιοτικός, όχι ακόμη καλός…!!

Το έχουμε σημειώσει πολλές φορές. Η ποιότητα του ρόστερ του Ολυμπιακού, έστω και χωρίς αντι- Μιραλάς είναι τέτοια που τουλάχιστον στα 22-25 ματς του πρωταθλήματος είναι για να κάνει πλάκα, όπως έκανε και χθες. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Aποτελεσματικός, ποιοτικός, όχι ακόμη καλός…
Πως το έκανε αυτό; Μα γιατί ο Τζεμπούρ είναι αυτός που είναι, ο Ιμπαγάσα είναι αυτός που είναι κ.ο.κ. Κατά τα άλλα ως ομάδα έδειξε να της λείπουν πολλά πράγματα ακόμη και κυρίως έδειξε να κάνει ορισμένες πολύ παράξενες επιλογές ο προπονητής του.
Η βασικότερη όλων αυτή η διπλή ζώνη άμυνας, η οποία ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πρωτοφανής για αγώνα του ΟΣΦΠ στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Η άμυνα έπαιζε πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και η μεσαία γραμμή έπαιζε τέσσερα μέτρα πιο μπροστά, πολλά πάρα πολλά μέτρα κάτω από τη σέντρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρέσινγκ να είναι μία τελείως άγνωστη λέξη και να χρειαστεί να μπει ο Φουστέρ στο 73' για να βρεθεί για πρώτη φορά στο χθεσινό ματς του Ολυμπιακού παίκτης να πρεσάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε πρεσάρει κανείς ούτε τα στόπερ του Λεβαδειακού.
ΕΙναι φανερΟ ότι αυτή είναι μία επιλογή του προπονητή, η οποία κανονικά αν έχεις δει τον περσινό Ολυμπιακό, μοιάζει εγκληματική, αλλά ακόμη κι αν δεν τον έχεις δει, μοιάζει οξύμωρο σε Ολυμπιακός – Λεβαδειακός στο Καραϊσκάκη να παίζεις με διπλή ζώνη άμυνας.

Επιπλέον, είναι πιθανόν ο Μασάντο, ένας πράγματι πολύ ποιοτικός παίκτης και να «καεί» και κυρίως να ξενερώσει με τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Εντάξει να κάνει τον αντι-Μιραλάς (που δεν είναι) και να παίζει ως εξτρέμ που κλίνει προς τα μέσα για να ανεβαίνει ο Χολέμπας. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως έπαιξε ως δεξί εξτρέμ, θέση στην οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όπως φάνηκε. Εναν τόσο ποιοτικό παίκτη δεν τον βάζεις όπου έχεις τρύπα, αλλά εκεί που αποδίδει καλύτερα και ο Μασάντο δεν θα αποδώσει τόσο καλά ως αριστερό εξτρέμ και σε καμία περίπτωση ως δεξί.

Και όλα αυτά είναι χρήσιμο να τα βλέπει και να τα εντοπίζει κανείς όταν ο Ολυμπιακός νικάει άνετα με 4-0, διότι αν τα εντοπίσει με τον άσχημο τρόπο, στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα δεν θα διορθώνονται.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: