Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Με «Μπραζούκα» τα μαγικά του 2014!!

Με «Μπραζούκα» τα μαγικά του 2014
«Μπραζούκα» θα ονομάζεται η επίσημη μπάλα του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αυτό ανακοίνωσε η FIFA, τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που το όνομα επιλέχτηκε μετά από ψηφοφορία των φιλάθλων, που ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου. Για την επιλογή του ονόματος ψήφισαν περισσότεροι από 1 εκατ. Βραζιλιάνοι.

Στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής την φώναζαν «Τζαμπουλάνι». Στη διοργάνωση του Μεξικού το 1986 το όνομά της ήταν «Αζτέκα». Λίγα χρόνια πριν, στην Αργεντινή, την έλεγαν «Τάνγκο». Μπορεί να αλλάζει συνεχώς όνομα, η ουσία παραμένει, πάντα, ίδια. Πρόκειται για την επίσημη μπάλα του Μουντιάλ.

Η «διάδοχος» της «Τζαμπουλάνι», που «φιλοδοξεί» να μας «μαγέψει» στα γήπεδα της Βραζιλίας, από τη Δευτέρα έχει όνομα: «Μπραζούκα». Ένα όνομα παράξενο, που επιλέχθηκε από το 70% όσων πήραν μέρος στην ψηφοφορία για τη «βάφτιση» της επίσημης μπάλας του Μουντιάλ του 2014.

Την ανακοίνωση του ονόματος έκανε ο Καφού, ο πρώην αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, μιλώντας σε κανάλι της πατρίδας του. Εκεί αποκάλυψε τα άλλα δύο υποψήφια ονόματα, που ήταν «Μπόσα Νόβα» και «Καρναβαλική».

Η FIFA στο σάιτ της εξηγεί πως «ο αδόκιμος όρος «Μπραζούκα» χρησιμοποιείται από τους Βραζιλιάνους για να δείξει την περηφάνια ενός λαού για τον τρόπο ζωής του. Αντικατοπτρίζει το πώς οι Βραζιλιάνοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο.»

Επίσης η Παγκόσμια Ομοσπονδία τονίζει πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο φίλαθλος κόσμος επιλέγει το όνομα της μπάλας, αφού ψήφισαν περισσότεροι από 1 εκατ. φίλαθλοι, επιλέγοντας με τεράστιο ποσοστό το όνομα «Μπραζούκα».

Αν και το όνομα της μπάλας έγινε γνωστό, η εμφάνιση της μπάλας θα καθυστερήσει, αφού η εταιρία που την παράγει δεν είναι ακόμα έτοιμη να την παρουσιάσει.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: