Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας φορ για την εκτόξευση!!

Το ρώτησε ένας έμπειρος συνάδελφος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ; "Δεν θα ήταν άδικο, κύριε Μπάγεβιτς, να μην νικούσε ο Ατρόμητος απόψε;". Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.
Ένας φορ για την εκτόξευση
Με μία έξυπνη ντρίπλα, σαν και αυτές που έκανε στο γήπεδο όταν μεγαλουργούσε ως ποδοσφαιριστής, ο Ντούσκο απέφυγε την ερώτηση, η ψυχή του όμως το ήξερε πως θα αισθανόταν αν η ομάδα του δεν έπαιρνε το τρίποντο.
Οχι ότι ο Ατρόμητος έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, κάθε άλλο. Ηταν όμως τέτοια η ποιοτική διαφορά του από αυτόν τον αναιμικό ΠΑΟΚ που θα ήταν ποδοσφαιρικά παράδοξο να μην επικρατήσουν οι Περιστεριώτες.
Ο Μπάγεβιτς φοβήθηκε αρχικά το παιχνίδι περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Οι παίκτες του όμως κατάλαβαν σχετικά γρήγορα ότι θα έπρεπε να πιέσουν περισσότερο μία ευάλωτη μεσαία γραμμή και ακόμη μία πιο ευάλωτη άμυνα, όπερ και εγένετο.
Ο Ατρόμητος κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να προηγηθεί. Το έκανε σχετικά αργά στο παιχνίδι διότι στην παρούσα φάση οι φορ του δεν μπορούν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο εξαιρετικός, κατά τα άλλα, Καραμάνος μοχθεί πολύ μέσα στο γήπεδο, ίσως περισσότερο από όσο χρειάζεται, αλλά προς το παρόν είναι μακριά από τις φάσεις. Ο δε Κούτσι προφανώς δεν έχει κερδίσει τον Μπάγεβιτς, δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι έμεινε και πάλι στον πάγκο.
Αλλος φορ στο ρόστερ δεν υπάρχει, οπότε μάλλον φυσιολογικά οι ιθύνοντες ψάχνουν για επιθετικό στο μεταγραφικό παζάρι των ελεύθερων. Λείπει το εύκολο γκολ, το γκολ που δώρισε απλόχερα πέρυσι ο χαρισματικός Κώστας Μήτρογλου.
Εφόσον βελτιώσει και αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι του, ο Ατρόμητος δεν έχει πραγματικά κανέναν, ή σχεδόν κανέναν, να φοβάται στο φετινό πρωτάθλημα. Η ανασταλτική του λειτουργία χαρακτηρίζεται σχεδόν άψογη, η μεσαία γραμμή δουλεύει επίσης καλά, οπότε με το κερασάκι στην τούρτα, το...γλύκισμα θα θεωρηθεί ολοκληρωμένο.
ΥΓ. Τα 3910 εισιτήρια που έκοψε τη Δευτέρα ο Ατρόμητος ίσως, σαν αριθμός, να μην λένε κάτι στους οπαδούς των μεγάλων ομάδων. Στην ΠΑΕ όμως συνειδητοποιούν ότι παρά τη μεγάλη και πολυεπίπεδη κρίση, η μάχη για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο του Περιστερίου μάλλον κερδίζεται σιγά-σιγά.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: