Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Θέλει να κερδίζει… κι ας μην ανανεώνει!!

Θέλει να κερδίζει… κι ας μην ανανεώνει!
Ο Ντεμπά Μπα είναι στυγνός επαγγελματίας.

Μπορεί με τη διοίκηση της Νιούκαστλ να βρίσκονται σε ρήξη λόγω της άρνησής του να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αλλά βοήθησε τις «καρακάξες» να επιστρέψουν στις νίκες έπειτα από πέντε αγωνιστικές, συμβάλλοντας με δύο γκολ στο 3-0 επί της Γουίγκαν!

Καθοριστική αποδείχθηκε η αποβολή του Φιγκερόα στο 13ο λεπτό, με τους «λάτικς» να μένουν με δέκα και να γίνονται… έρμαια στις ορέξεις των αντιπάλων τους. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς και η Νιούκαστλ, με τον Μπα να αποχωρεί τραυματίας, όταν είχε εξαντληθεί το όριο των αλλαγών.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου είχε κατρακυλήσει στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά προς το παρόν με την κατάκτηση του «τριπόντου» στη 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αποσπάστηκε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη.

Αντίθετα, η Γουίγκαν παρέμεινε δύο βαθμούς πάνω από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό στο φινάλε της σεζόν.

Το ματς:

Ένα δεκάλεπτο ήταν η χρονική διάρκεια κατά την οποία το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Μια αποβολή, άλλαξε τα πάντα και υποχρέωσε τη Γουίγκαν σε ήττα. Στο 13’, ο Φιγκερόα ανέτρεψε τον Σισέ μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι της αναμέτρησης θεώρησε πως ο Σενεγαλέζος άσος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ, αποβάλλοντας τον Μάινορ Φιγκερόα. Ο Ντεμπά Μπα ανέλαβε την εκτέλεση για να γράψει το 1-0 και δέκα λεπτά αργότερα, θα διπλασίαζε τα τέρματα της ομάδας του. Από σουτ του Νταβίντ Σαντόν, ο Αλ Χαμπσί έκανε ασταθή απόκρουση και στην επαναφορά, ο Μπα έκανε το 2-0, «καθαρίζοντας» την υπόθεση της κατάκτησης των τριών βαθμών για τις «καρακάξες». Η Γουίγκαν ούτε μπορούσε, ούτε είχε τη διάθεση να κάνει πλέον κάτι παραπάνω.

Στην επανάληψη, προς έκπληξη όλων όσοι παρακολουθούσαν το ματς, οι «λάτικς» μπήκαν ιδιαίτερα δραστήριοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πάλι η άμυνά τους δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη. Στο 53’, ο Σιλβέν Μαρβό έκανε πανέμορφη ατομική ενέργεια, πέρασε δύο αντίπαλους αμυντικούς, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Ο Γκαέλ Μπιγκιριμανά στο 71’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τη Νιούκαστλ με αριστερό σουτ από τα 20 μέτρα. Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για τους φιλοξενούμενους που απλά περίμεναν να ολοκληρωθεί το 90λεπτο και να αποχωρήσουν από το «St. James’s Park», έπειτα από μια βραδιά που «στράβωσε» από το 13ο λεπτό…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Σαντόν (49’ Φέργκιουσον), Σίμπσον, Γουίλιαμσον, Ανίτα, Γκουτιέρες (75’ Σάμι Αμεόμπι), Μαρβό, Τιοτέ (46’ Μπιγκιριμανά), Σισέ, Μπα

Γουίγκαν: Αλ Χαμπσί, Κάλντουελ (46’ Λόπες), Μπόις, Σταμ, Φιγκερόα, ΜακΚάρθι, Τζόουνς, Γκόμες (23’ ΜακΆρθουρ), Μποσεζούρ, Κονέ, Ντι Σάντο (83’ ΜακΜάναμαν)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: