Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ισχυρός και με ήττα ο Ολυμπιακός!!


Ισχυρός και με ήττα ο Ολυμπιακός
Πριν την έναρξη της 6ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός είναι στους τέσσερις καλύτερους τρίτους του Τσάμπιονς Λιγκ πίσω από Τσέλσι (7 βαθμ.), Μπενφίκα (7 βαθμ.) και Κλουζ (7 βαθμ.). Κανονικά θέλει νίκη για να είναι σιγουρα στους ισχυρούς για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Υπάρχει όμως ένα ακραίο σενάριο που ακόμα και με ήττα να παραμείνει στους ισχυρούς για την κλήρωση στις 20 Δεκεμβρίου.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Να χάσει η ΜΠΑΤΕ, που επίσης έχει 6 πόντους (αλλά -3 τέρματα, έναντι -1 του Ολυμπιακού) και παίζει μέσα στο Μόναχο με τη Μπάγερν. Η Ζενίτ και η Άντερλεχτ έχουν από 4 και παίζουν στο Μιλάνο και στην Μάλαγα αντίστοιχα. Τέσσερις έχει και ο Αγιαξ (παίζει με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη) και 3 η Σίτι (παίζει μέσα στη Ντόρτμουντ και τέλος 4 έχει και η Ντιναμό Κιέβου που παίζει στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Ντιναμό. Αν χάσει η ΜΠΑΤΕ και από τις υπόλοιπες δεν νικήσει καμία τότε και με ήττα ο Ολυμπιακός (όχι μεγαλύτερη του ενός γκολ σε σχέση με τη ΜΠΑΤΕ θα είναι στους ισχυρούς. Τραβηγμένο σενάριο, αλλά από τη στιγμή που όλες παίζουν εκτός έδρας υπάρχει αυτή η πιθανότητα.

Με ισοπαλία ο Ολυμπιακός πάει στους 7. Εκεί θα περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Αν δεν κερδίσει η ΜΠΑΤΕ τότε αν χάσουν Μπενφίκα και Κλουζ (έτσι θα μείνουν τρίτες, όπως αντίστοιχα θα συμβεί με δική τους ήττα Σέλτικ και Γαλατά) ακόμη και να νικήσουν οι υπόλοιποι που ακολουθούν με 4 τότε θα υπάρξει ισοβαθμία στους 7 πόντους με τη διαφορά τερμάτων να καθορίζει τα πάντα. Ο Ολυμπιακός με ισοπαλία θα είναι στο -1 γκολ. Οσοι έχουν 4 πόντους έχουν συντελεστή από -4 ως -5. Με νίκες τους στο γκολ οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι από πάνω.

Το πιο απίθανο από όλα σενάριο είναι η ισοβαθμία στους 7 (!) πόντους και των 8 που θα τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων τους. Πως μπορεί να γίνει αυτό. Να χάσουν Τσέλσι, Μπενφίκα, Σέλτικ, Κλουζ, Γαλατά (έχουν από 7), να φέρουν «Χ» Ολυμπιακός και ΜΠΑΤΕ και να νικήσουν οι Ζενίτ ή Αντερλεχτ, Αγιαξ ή Μαν. Σίτι και Ντιναμό Κιέβου. Τι γίνεται τότε; Ολα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων. Ο κακός χαμός!


H KAΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ
ΟΜΑΔΑ-ΒΑΘΜΟΙ-ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ-ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

1.Τσέλσι 7 (+1) vs Νόρτζελαντ ή Γιουβέντους 9 (+7)
2.Μπενφίκα 7 (-) vs Μπαρτσελόνα* ή Σέλτικ 7β (-) vs Σπαρτάκ
3.Κλουζ 7 (+1) vs Μάντσεστερ Γ.* ή Γαλατά 7β (-) vs Mπράγκα*
4.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6 (-1) vs Aρσεναλ
-----
5.ΜΠΑΤΕ 6 (-3) vs Μπάγερν*
6.Ζενίτ 4 (-4) vs Μίλαν* ή Αντερλεχτ 4β (-5) vs Mάλαγα*
7.Αγιαξ 4 (-5) vs Ρεάλ* ή Μάντσεστερ Σίτι 3β (-3) vs Nτόρτμουντ*
8.Nτιναμό Κιέβου 4 ( -4) vs Ντιναμό Ζ.*




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: