Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Με άμυνα ευρωπαϊκή… κατοστάρισε!!

Με άμυνα ευρωπαϊκή… κατοστάρισε!
Συνεχίζοντας με φόρα από τις πολύ καλές ευρωπαϊκές του εμφανίσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε με 100-65 τον Άρη, στο ματς που ολοκλήρωσε την όγδοη αγωνιστική της Α1.

Με ασφυκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα υποχρέωσαν τους Θεσσαλονικείς μόλις σε 25 πόντους στο δεύτερο εικοσάλεπτο, έχοντας κορυφαίους τους Παπανικολάου, Πάουελ και Γκετσεβίτσιους. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκούρασαν ταυτόχρονα αρκετούς βασικούς, ενόψει του αγώνα με την Τσεντεβίτα. Κρατάνε το πρώτο ημίχρονο ο «κίτρινοι».

Ο Άρης μπήκε… «καμικάζι» στο γήπεδο και παρότι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 7-2, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, μένοντας κοντά στο σκορ. Ακολουθώντας την οδηγία του Βαγγέλη Αγγέλου για τρέξιμο, οι παίκτες του Άρη τελείωναν αρκετά γρήγορα τις επιθέσεις, παίρνοντας τους περισσότερους πόντους από την περιφέρειά τους. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 28-24.

Η κακή άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα ο Άρης να προηγηθεί ακόμα και με τέσσερις πόντους (37-33 στο 15’) με λέι απ του Πελεκάνου. Το «κίτρινο» προβάδισμα αφύπνισε τον Ολυμπιακό, που «έσφιξε» την άμυνά του και ανεβάζοντας στροφές, έτρεξε ένα 13-3, για να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος 46-40. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η είσοδος του Κώστα Παπανικολάου στο παιχνίδι, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα στο 20λεπτο, με 12 πόντους.

Η βελτίωση της «ερυθρόλευκης» άμυνας στην τρίτη περίοδο, δυσκόλεψε πολύ τις επιθετικές επιλογές του Άρη, κάτι που αποτυπώθηκε γρήγορα στον φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ. Ελέγχοντας τα ριμπάουντ και μεταφέροντας το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτιαξαν γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας. Πάουελ και Πρίντεζης τράβηξαν το σκοράρισμα, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με επιμέρους σκορ 27-11 (73-51).


Η υπόθεση νίκη είχε κριθεί, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν πράγματα ενόψει της συνέχειας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε Κατσίβελη, Μαυροειδή και Γκετσεβίτσιους, ξεκουράζοντας ταυτόχρονα τους βασικούς του. Η πολύ καλή άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, κρατώντας τον Άρη στους 25 πόντους στις δύο τελευταίες περιόδους ενώ με πρωταγωνιστές τους Γκετσεβίτσιους και Μαυροειδή, έφτασε στην τρίτη 100στάρα της σεζόν στο ΣΕΦ (100-65).


*Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι Βαγγέλης Αγγέλου και Μιχάλης Πελεκάνος βραβεύτηκαν από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, για την προσφορά τους στον σύλλογο.

*Ο Έισι Λο έμεινε εκτός δωδεκάδας, με τους λόγους του αποκλεισμού του να είναι καθαρά για λόγους αποφόρτισης και ξεκούρασης.

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 46-40, 73-51, 100-65

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Κατσίβελης

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς, Χαντ, Πελεκάνος, Βεζένκοφ, Ασημακόπουλος, Καραποστόλου, Χαρίσης, Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Βεργίνης, Τσακαλέρης



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: