Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ένας Έλληνας στο χορτάρι του Καμπ Νου!!


Ένας Έλληνας στο χορτάρι του Καμπ Νου! Ο Γιώργος Κυνηγαλάκης με τη φανέλα της εκστρατείας
Από την 1η Δεκεμβρίου οι καπνιστές της Ευρώπης έχουν πλέον τη δυνατότητα να κόψουν το κάπνισμα με την πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barca»!

Προκειμένου να σηματοδοτηθεί η έναρξη της εκστρατείας, 11 οπαδοί της Μπαρσελόνα επιλέχθηκαν από διαφορετικά κράτη της Ευρώπης για να γίνουν οι πρώτοι από την χώρα τους που θα εγγραφούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και ήταν επίτιμοι καλεσμένοι του σαββατιάτικου παιχνιδιού της Μπαρσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το πρωτάθλημα, μεταφέροντας στο γήπεδο τη σημαία της εκστρατείας.

Ανάμεσα τους κι ένας Ελληνας, ο Γιώργος Κυνηγαλάκης, που μίλησε στο sport-fm.gr. «Αποτελεί πηγή ενθουσιασμού και έμπνευσης να συμμετέχει κανείς σε αυτήν την εκστρατεία. Αγαπώ την Μπαρσελόνα κι έτσι είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι πρεσβευτής της εκστρατείας αλλά και της χώρας μου. Γνωρίζω πως το να κόψει κανείς το κάπνισμα είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα, καθώς το έχω δοκιμάσει πολλές φορές χωρίς επιτυχία. Ελπίζω αυτή τη φορά να τα καταφέρω πια οριστικά. Η υποστήριξη των ανθρώπων που θαυμάζω μπορεί να είναι αυτό που χρειάζομαι κι έτσι να καταφέρω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα».

Η εκστρατεία αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Μπαρσελόνα και χρησιμοποιεί μια μοναδική, επιστημονική προσέγγιση για να βοηθήσει όσους αγαπούν τη ζωή, την Μπάρτσα και το ποδόσφαιρο να κόψουν το κάπνισμα οριστικά και είναι η τελευταία καινοτομία στο πλαίσιο της εκστρατείας, «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα», που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η Μπαρσελόνα έχει τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο και θέλει να τους φροντίζει. Το σύνθημα μας «Mes que un club» σημαίνει ότι έχουμε δεσμευτεί υπέρ μιας φιλοσοφίας η οποία πρέπει να αντανακλάται σε οτιδήποτε κάνουμε. Ενεργούμε πάντα με γνώμονα την κοινωνική ευαισθητοποίηση και ένας από τους τρόπους να την προσεγγίσουμε είναι η συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έναρξη της εκστρατείας «Quit Smoking with Barca». Το πρώτο καθοριστικό βήμα ήταν να απαγορεύσουμε το κάπνισμα στις εγκαταστάσεις και το γήπεδο μας, ενώ το επόμενο γίνεται με την έναρξη της λειτουργίας του FCB iCoach. Κατά την εγγραφή σας στο FCB iCoach, όλη η ομάδα θα στηρίζει κάθε βήμα των καπνιστών, με παροχή εξειδικευμένης γνώσης από τους ειδικούς της, προκειμένου να τους βοηθήσει στην προσπάθεια τους να κόψουν οριστικά το κάπνισμα», ήταν τα λόγια του προέδρου της ισπανικής ομάδας, Σάντρο Ροσέλ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Συμβουλές στους καπνιστές, εκτός από τον Σάντρο Ροσέλ, θα παρέχουν σε κάθε ευκαιρία οι τέσσερις αρχηγοί της Μπαρσελόνα Κάρλες Πουγιόλ, Αντρές Ινιέστα, Βίκτορ Βαλδές και ο Τσάβι, καθώς και ο προπονητής, Τίτο Βιλανόβα!



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: