Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πανόπουλος όπως… Τζαμπαρίνι!!

Πανόπουλος όπως… Τζαμπαρίνι!
Η… επιστροφή του Μαρίνου Ουζουνίδη στην SKODA Ξάνθη στην ίδια αγωνιστική σεζόν μπορεί να αποτελεί κάτι δυσεύρετο για το πρωτάθλημά μας, ωστόσο στην Ιταλία είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές!

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Παλέρμο, με τους οπαδούς της να έχουν ζήσει τις πιο… τρελές εναλλαγές στον πάγκο της ομάδας τους, ας είναι καλά ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι!

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας έχει να υπερηφανεύεται για την πρόσληψη 19 προπονητών στα δέκα χρόνια που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο, με μεγαλύτερη… αδυναμία στον Φρανσέσκο Γκουιντολίν, τον οποίο έχει προσλάβει και απολύσει τέσσερις φορές!

Το www.sport-fm.gr αναζήτησε και σας παρουσιάζει…

Τον Ιανουάριο του 2004 ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι προσλαμβάνει τον Γκουιντολίν για πρώτη φορά στον πάγκο της Παλέρμο. Η θητεία του είναι άκρως επιτυχημένη καθώς την οδηγεί στην έκτη θέση στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο UEFA. Οι διαφωνίες του όμως με τον πρόεδρο, τον υποχρεώνουν σε παραίτηση

Η συνέχεια… απολαυστική!

Ιούνιος 2006: Ο Γκουιντολίν συμφωνεί με τον Τζαμπαρίνι και αναλαμβάνει για δεύτερη φορά την Παλέρμο…

23 Απριλίου 2007: Η Παλέρμο γνωρίζει την ήττα 4-3 στην έδρας της από την Πάρμα. Ο Τζαμπαρίνι εκνευρίζεται και διώχνει τον Γκουιντολίν…

14 Μαϊου 2007: Δεν είχαν περάσει ούτε 20 ημέρες από την απόλυσή του και ο Γκουιντολίν επιστρέφει! Τα αποτελέσματα που ακολουθούν δεν είναι κακά. Ωστόσο και πάλι ο Τζαμπαρίνι πιστεύει ότι η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή… Έτσι στο τέλος της σεζόν η συνεργασία τους δεν συνεχίζεται. Τον Ιούλιο 2007 ο Γκουιντολίν αποχωρεί. Και κάπου εκεί έρχεται ο Κολαντουόνο…

Ιούλιος 2007: Ο πάγκος της Παλέρμο «ανήκει» στον Στέφανο Κολαντουόνο… Μέχρι τον Νοέμβριο όμως!

26 Νοεμβρίου 2007: Η Παλέρμο γνωρίζει βαρύτατη ήττα 5-0 από την Γιουβέντους. Ο Τζαμπαρίνι δεν μπορεί να το δεχθεί και έτσι αποφασίζει… Διώχνει τον Κολαντουόνο και προσλαμβάνει τον Γκουιντολίν!

Μάρτιος 2008: Λίγο πριν το τέλος της σεζόν ο Γκουιντολίν αποχωρεί και πάλι. Σαν λόγος στάθηκε η εντός έδρας ήττα 4-3 από την Τζένοα. Ο Τζαμπαρίνι αποφασίζει… Επιστρέφει ο Κολαντουόνο ο οποίος θα κάτσει στον πάγκο της Παλέρμο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008.

Κι όμως ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι δεν θα σταματήσει εκεί. Αντίστοιχες εναλλαγές θα κάνει και λίγα χρόνια αργότερα ανάμεσα στους Ντέλιο Ρόσι και Σέρσε Κόσμι. Αναλυτικά…

Νοέμβριος 2009: Ο Ντέλιο Ρόσι αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Παλέρμο…

Φεβρουάριος 2011: Ο Ντέλιο Ρόσι απολύεται μετά την ήττα 7-0 από την Ουντινέζε. Προσλαμβάνεται ο Σέρσε Κόσμι.

Απρίλιος 2011: Ο Σέρσε Κόσμι αποχωρεί. Στη θέση του και πάλι ο Ντέλιο Ρόσι ο οποίος θα κάτσει στον πάγκο της Παλέρμο μέχρι το τέλος της σεζόν καθώς δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: