Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τελικά, καλό είναι το ρόστερ του Φερέιρα…!!

Τελικά, καλό είναι το ρόστερ του Φερέιρα…
Ανάμεσα στις δικαιολογίες που χρησιμοποιούσε μονίμως ο Φερέιρα όσο βρίσκονταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ήταν πως δεν είχε το ρόστερ που θα επιθυμούσε, για να φτιάξει την ομάδα που ήθελαν να δουν οι φίλοι του «τριφυλλιού».

Βλέποντας κανείς όμως την… μεταμόρφωση των ποδοσφαιριστών από τότε που ανέλαβε ο Ρότσα, καταλαβαίνει πολύ καλά, πως αυτός που δεν… έκανε για να φοράει τα πράσινα, δεν ήταν οι παίκτες, αλλά άλλος...

Και είναι πολύ εύκολα τα παραδείγματα για να επιβεβαιώσουν και να αποδείξουν τα παραπάνω.

Αφού, από την μέρα που ανέλαβε ο Ρότσα, α) οι ίδιοι και περισσότεροι τραυματισμοί υπάρχουν (άλλη μια δικαιολογία του Φερέιρα), β) τα ίδια και περισσότερα ματς δίνει ο Παναθηναϊκός (έχει και Κύπελλο εκτός από Ευρώπη), γ) τις ίδιες και χειρότερες διαιτησίες αντιμετωπίζει η ομάδα (βλέπε Πλατανιά) και δ) το ίδιο ρόστερ έχει… Με τα ίδια λεφτά.

Τόσο απλά λοιπόν ΚΑΙ οι τέσσερις δικαιολογίες που πιπίλιζε σαν καραμέλα ο Πορτογάλος επί 2,5 χρόνια έχοντας μια τρομερή ασυλία για το άθλιο θέαμα που παρουσίαζε η ομάδα του, έπεσαν σαν… χάρτινος πύργος!

Ο Ρότσα, έκανε κάποια πολύ απλά πραγματάκια και τα… γατάκια, ξαφνικά, χαρακτηρίζονται τίγρεις! «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κι αν έχει αντίπαλο. Και οφείλει να παίζει επιθετικά για να το κατορθώσει αυτό. Έτσι είναι το DNA της ομάδας από τότε που υπάρχει» έλεγε και ξανάλεγε ο Αργεντινός στους παίκτες του. Κάτι, που το ξέρει καλά ο προπονητής του «τριφυλλιού» έχοντας ζήσει ένδοξες στιγμές αυτά τα 22 χρόνια που είναι δίπλα στην ομάδα. Μαζί με την ψυχολογία του «είστε καλύτεροι, χαρείτε το ματς και μπείτε επιθετικά», έκανε και δύο-τρία τεχνικά τρικ και έδεσε το γλυκό.

Καταρχάς, καθιέρωσε τον Σισοκό στον άξονα. Αφού φαίνονταν από… χιλιόμετρα πως ο Ιβοριανός είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τεχνικής απόψεως από τους υπόλοιπους και εκεί, θα βοηθήσει περισσότερο από ότι στα άκρα. Δεύτερον, επανέφερε τον Πετρόπουλο. Έτσι και ανάσες δίνει στον Τοτσέ και έναν επιπλέον ποδοσφαιριστή κερδίζει. Τρίτον, χρησιμοποιεί καλύτερα και πιο ελεύθερα τον Φορναρόλι που ακόμη κι αυτός σκόραρε κι αρχίζει να «φωνάζει» πως δεν είναι τόσο κακός τελικά. Και γενικότερα, πλέον, κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού δεν δείχνει τόσο κακός όσο φαίνονταν επί Φερέιρα και αυτό, σίγουρα, δεν είναι έργο του Πορτογάλου…



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: