Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Καταδίκασε το πανό ο Ανιέλι!!

Καταδίκασε το πανό ο Ανιέλι
Σκληρές λέξεις χρησιμοποίησε ο Αντρέα Ανιέλι, όταν ρωτήθηκε για το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της Γιουβέντους και αφορούσε στο αεροπορικό δυστύχημα που «ξεκλήρισε» την ομάδα της Τορίνο το 1949. Ο πρόεδρος της «Γιούβε» τόνισε πως δεν αρμόζει σε μεγάλη ομάδα να πανηγυρίζει από την τραγωδία του αντιπάλου, καθώς οι τραγωδίες δεν μπορούν να «χρωματίζονται» οπαδικά.

Το ντέρμπι του Τορίνο έχει πάψει από καιρό να θεωρείται ανταγωνιστικό, αφού οι διαφορές της Γιουβέντους με την Τορίνο είναι τεράστιες. Αυτό αποδείχτηκε και το Σάββατο, όταν η «Μεγάλη Κυρία» επιβλήθηκε με άνεση, νικώντας 3-0 την συμπολίτισσά της. Για τους οπαδούς των δύο ομάδων, όμως, κάθε νίκη έχει ξεχωριστή σημασία, ανεξάρτητα από τη διαφορά δυναμικότητας των δύο μονομάχων.

Δείγμα της μεγάλης αντιπαλότητας των δύο ομάδων, αποτέλεσε ένα πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί της Γιουβέντους και έκανε αναφορά στο αεροπορικό δυστύχημα της «Σουπέργκα» το 1949, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι και, ουσιαστικά, διέλυσε τη μεγάλη ομάδα της Τορίνο.

Ο πρόεδρος της «Γιούβε», Αντρέα Ανιέλι, έδειξε πως δεν… εκτίμησε την κίνηση των οπαδών του. «Είναι απαράδεκτο το πανό που αναρτήθηκε. Δεν γίνεται να πανηγυρίζεις για μια τραγωδία, ακόμα και αν αυτή έχει χτυπήσει τον αντίπαλό σου. Η υπεροχή της κερκίδας δεν επιδεικνύεται με αναφορές σε δυστυχήματα. Η άποψή μου είναι πως μια τραγωδία δεν έχει να κάνει με την οπαδική πίστη. Καταδικάζω αυτό το πανό και περιμένω τη συγγνώμη από εκείνους για τους οποίους ήμουν περήφανος μέχρι πριν λίγο καιρό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανιέλι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: