Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Νίκη και πρωτιά ζητάει ο Ανιέλι

Σύνθημα νίκης έστειλε στους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους ο Αντρέα Ανιέλι, μιλώντας με αφορμή τον αγώνα της ομάδας του για το Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο πρόεδρος της «Μεγάλης Κυρίας» ξεκαθάρισε πως δεν τον ικανοποιεί ο ένας βαθμός, με τον οποίον η ομάδα του εξασφαλίζει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση και ζήτησε την πρώτη θέση του ομίλου.

Στο πρωτάθλημα το απίστευτο αήττητο σερί της Γιουβέντους διεκόπη μετά την ήττα της ομάδας από την Ίντερ με 3-1 στο Τορίνο. Στην Ευρώπη η ομάδα του Αντόνιο Κόντε παραμένει αήττητη μετά από 5 αγωνιστικές, έχοντας 2 νίκες και 3 ισοπαλίες. Αν η «Μεγάλη Κυρία» αποσπάσει άλλη μια ισοπαλία στο Ντόνετσκ με αντίπαλο τη Σαχτάρ, θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πρόεδρος της ομάδας, ωστόσο, Αντρέα Ανιέλι, δεν αρκείται στον έναν βαθμό. «Είμαστε η Γιουβέντους και θα παίξουμε για να νικήσουμε. Μην ακούω για υπολογισμούς, για έναν βαθμό που θα μας εξασφαλίσει την πρόκριση ή για ευχές προς τη Νόρτζελαντ, ώστε να μην νικήσει η Τσέλσι. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και θέλουμε να κερδίσουμε και να βγούμε πρώτοι στον όμιλο», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της «Μεγάλης Κυρίας».

Αν, όμως, η Γιουβέντους δεν πάρει ούτε βαθμό, κινδυνεύει να αποκλειστεί. «Ξέρω πως μπορούμε να τερματίσουμε από πρώτοι μέχρι τρίτοι. Επαναλαμβάνω, όμως, πως είμαστε μια μεγάλη, ιστορική ομάδα, που θα παίξει για ένα μόνο αποτέλεσμα. Τη νίκη. Για να γίνει αυτό πρέπει οι παίκτες μας να μπουν με αποφασιστικότητα και πάθος και να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν. Το παιχνίδι είναι δύσκολο, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ποιότητά μας», τόνισε ο Ανιέλι.

Η μέχρι τώρα πορεία της «Γιούβε» είναι εξαιρετική. Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα; «Μετά από το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ ακολουθούν τρία για το πρωτάθλημα και έπειτα οι διακοπές των Χριστουγέννων. Ας περιμένουμε εκείνη τη στιγμή για να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Δεν θέλω να πω κάτι που μπορεί να ανατραπεί μετά από 20 μέρες», είπε με νόημα ο Αντρέα Ανιέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: