Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Ζοσέ

Με διακριτικότητα στη Ρεάλ Μαδρίτης κάνουν τα πρώτα τους βήματα για να βρουν τον διάδοχο του Μουρίνιο, ο οποίος θα αποχωρήσει στις 30/6 από την ομάδα, σύμφωνα με τη «Marca».
Οι «μερένχες» γνωρίζουν ότι το κενό που θα αφήσει ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είναι εύκολο να καλυφθεί και είναι δύσκολο να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ισπανίας υπάρχει μόνο ένας κανόνας στη διαδικασία της επιλογής: ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι εκείνος που θα διαλέξει τον αντικαταστάτη του Μουρίνιο.

Παρότι από χθες προέκυψε η είδηση ότι έχει κλείσει ο κύκλος του Πορτογάλου στη Ρεάλ Μαδρίτη, η διοίκηση δεν έχει επίσημες ή ανεπίσημες επαφές με κανέναν προπονητή. Τα ονόματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη λίστα των επίδοξων διαδόχων του Πορτογάλου τεχνικού είναι του Κάρλο Αντσελότι και εκείνο του Γιόακιμ Λεβ.

Ο Ιταλός τεχνικός (Αντσελότι) ήταν στο μυαλό του Πέρεθ από το 2008, την εποχή που επέστρεψε στα ηνία του συλλόγου μετά τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές επί του Καλντερόν. Στα θετικά του στοιχεία είναι ότι ξέρεις να διαχειρίζεται σπουδαίους ποδοσφαιριστές, έχει κερδίσει το πρωτάθλημα στην Ιταλία και το Champions League, ενώ είναι καλός επικοινωνιακά με τον Τύπο. Στα κατά είναι η αρνητικές πορείες που είχε στην Τσέλσι και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Όσον αφορά τον Γερμανό (Λεβ), το ενδιαφέρον έχει προκύψει εδώ και μερικούς μήνες όταν προέκυψαν οι πρώτοι τριγμοί στις σχέσεις του Μουρίνιο με τη διοίκηση. Είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και έχει πολλά καλά αποτελέσματα στην εθνική Γερμανίας. Αρνητικό, όμως, είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζει ισπανικά και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Επίσης, η λύση του συμβολαίου του δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού ο Λεβ έχει ιστορική ευκαιρία να κάνει κάτι σπουδαίο με τα «πάντσερ» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: