Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται άμεσα νέο, ασφαλές γήπεδο»

Η εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» φιλοξένησε 3 πρόσωπα που σχετίζονται με το ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΠΑΟΚ, το ιστορικό γήπεδο της Τούμπας. Όπως ανέφεραν οι κύριοι Στέφου, Μπέκιας και Μπέλης, το γήπεδο δεν πληροί τις σημερινές προϋποθέσεις ώστε να γίνει μια ασφαλής παρακολούθηση αγώνα. Οι παραπάνω υπεύθυνοι για το γήπεδο Τούμπας, πρόσθεσαν πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νέο γήπεδο που να βρίσκεται έξω από την πόλη ώστε να είναι πιο εύκολα προσβάσιμο sτους φίλους του ΠΑΟΚ από την επαρχία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:


Ο Μπάμπης Στέφου, υπεύθυνος γηπέδου της Τούμπας σήμερα ανέφερε:
«Είναι προφανές και το πρόβλημα υπάρχει χρόνια. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να εξεταστούν. Δεν έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Να ξεκαθαρίσουν που θέλουν να γίνει το νέο γήπεδο. Υπάρχουν συναισθηματικοί δεσμοί με την περιοχή της Τούμπας αλλά υπάρχουν και κάποια δεδομένα. Το μέγεθος του νέου γηπέδου και η δυναμική της νέας περιοχής. Όταν κατασκευάσθηκε το γήπεδο υπήρχαν άλλοι κανονισμοί σε σχέση με αυτούς που υπάρχουν σήμερα. Η κατασκευή δεν ανταποκρίνεται στους κανονισμούς που υπάρχουν σήμερα. Η επιτροπή που έχει συσταθεί είναι υπεύθυνη για την καταλληλότητα του γηπέδου. Η τελευταία άδεια βγήκε πέρυσι με μελέτες της γενικής γραμματείας που έγινε το 2003. Όταν κλήθηκε το κράτος να βοηθήσει δεν το έκανε.»

Ο Χρήστος Μπέκιας, υπεύθυνος επί σειρά ετών τα προηγούμενα χρόνια για το θέμα του γηπέδου συμπλήρωσε:
«Την περίοδο κατά την οποία χτίστηκε το γήπεδο, οι αντισεισμικοί συντελεστές δεν υπήρχαν καν. Το γήπεδο κατασκευάστηκε αποσπασματικά και τα πρώτα διαζώματα που χτίσθηκαν ήταν πάνω στα χώματα. Από τη θύρα 4 μέχρι την απέναντι κερκίδα υπάρχει υψομετρική διάφορα της τάξεως των 2 μέτρων. Το γήπεδο έγινε κατά η διάρκεια ορισμένων χρονικών διαστημάτων. Όλο το γήπεδο έχει πρόβλημα στατικότητας γιατί φτιάχτηκε σε καιρούς που δεν υπήρχαν αντισεισμικοί συντελεστές.»

Ο Μιχάλης Μπέλης, μέλος της επιτροπής για την προοπτική νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ ανέφερε:
«Το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι σαν ένα γέρο που προσπαθούμε να τον κάνουμε νέο. Τώρα αν είναι ασφαλές το γήπεδο είναι άλλο θέμα. Όλα τα μπαλώματα γίνανε. Για να θεωρείται ασφαλές ένα γήπεδο πρέπει να είναι κατασκευασμένο με βάση τους αντισεισμικούς κανονισμούς. Οι μόνες σωστές εργασίες γίνανε στις θύρες 1 και 3. Στην 7 οι εργασίες που γίνανε ήταν «μπαλωματικές». Οι εργασίες γίνανε τμηματικά και συνεχίζουν να φτιάχνονται μπαλώματα. Όταν βρέχει, κάτω από τις κερκίδες μπαίνουν νερά και τα σίδερα διαβρώνονται. Αυτό κάτι λεει. Το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν είναι 100% ασφαλές για τον κόσμο. Το γήπεδο θέλει κατεδάφιση. Θα πρέπει να αναλάβουνε τις ευθύνες τους οι διοικούντες γιατί όταν έχεις να κάνεις με 4.000 κόσμο που χοροπηδάει στη θύρα 4 δεν μπορείς να παίζεις. Πρέπει να σεβαστούμε τον παοκτσή και όχι να τον χρησιμοποιούμε. Το νέο γήπεδο πρέπει να γίνει εκτός Τούμπας. Να πάει σε ένα χώρο πολύ μεγαλύτερο. Να γίνει σύγχρονο και να πληροί τις προϋποθέσεις. Η περιοχή Καρατάσου ήταν ιδανική γιατί θα βοηθούσε και αυτούς που έρχονται από την επαρχία. Η Τούμπα δεν προσφέρεται για ένα γήπεδο των υποχρεώσεων που έχει ο ΠΑΟΚ.»



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: