Ο Αρσέν Βενγκέρ ξεκαθάρισε στην συνέντευξη Τύπου ότι η Άρσεναλ ήρθε στην Αθήνα για τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι είπε ο Βοϊτσεκ Σέζνι.
Ο Βενγκέρ, ο Ολυμπιακός και ο... Socrates!
Ο Αλσατός προπονητής παρά το γνωστό και κλασικό... πρέσινγκ που δέχθηκε από Άγγλους δημοσιογράφους δεν άλλαξε και πολλά από τα όσα συνήθως τονίζει πριν από αγώνες της Άρσεναλ στην Ευρώπη. Εκτός των άλλων έκανε χρήση μίας πολύ γνωστής φράσης του Σωκράτη σε ερώτηση που δέχθηκε για τις μεταγραφές. «Ήρθαμε εδώ για τη νίκη και για να προσπαθήσουμε έτσι να πάρουμε την πρωτιά», ήταν το... moto του Αρσέν Βενγκέρ.
Αρχικά ο κ. Βενγκέρ επισήμανε: «Όταν παίζεις με τραυματίες και κουρασμένους παίκτες είναι δύσκολο το έργο σου. Όμως όλοι οι παίκτες μας είναι έμπειροι. Έχουμε διεθνείς και έχουμε και πολλούς νέους για να δώσουν δύναμη στην ομάδα».
Σε ερώτηση για το εάν προκύπτει χαλαρότητα για την Άρσεναλ γι' αυτό το ματς ο έμπειρος τεχνικός είπε: «Εγώ απλά βλέπω το ματς αυτό σαν ένα ακόμη που θέλουμε να νικήσουμε. Αν δεν είχαμε προκριθεί θα έφερνα έναν με δύο παίκτες ακόμα εδώ αλλά όχι περισσότερους. Είναι προς όφελος όλων μας το να νικήσουμε το ματς, μετά την ήττα μας στην Αγγλία».
Όσον αφορά στο τι συμπεράσματα μπορεί να εξάγει από έναν τέτοιο αγώνα υπογράμμισε: «Ένα τέτοιο παιχνίδι μας επιτρέπει να δούμε και παίκτες που δεν έχουμε παρακολουθήσει πολύ. Θέλουμε όμως να τελειώσουμε πρώτοι τον όμιλο. Μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε αυτό. Και ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη καθώς έχει ακόμα πιθανότητες πρόκρισης για το Τσάμπιονς Λιγκ».
Σχετικά με την πίεση που μπορεί να νιώθει είπε: «Πρέπει να κοιτάμε το τι λένε οι στατιστικές και όχι το ένα χάσαμε έναν αγώνα. Προσωπικά δεν νιώθω καμία πίεση γι' αυτό. Η μόνη πίεση που μπορεί να έχω και να νιώθω είναι το να κερδίσω το επομενο ματς και να δω τους παίκτες μου να παίζουν το αγαπημένο μου στιλ ποδοσφαίρο. Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε και καταλάβετε το πόση πίεση δεν νιώθω και δεν έχω».
Όσον αφορά στις αντιδράσεις των παικτών του μετά την πρόσφατη ήττα από την Σουόνσι είπε: «Δεν συνέβη τίποτα. Παραμένουν καλοί παίκτες. Έχουν υψηλό κίνητρο και είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα. Όταν χάνουμε αυτό μας στεναχωρεί όλους. Εγώ θέλω να βλέπω πάθος και σίγουρα δεν μου αρέσει να βλέπω γέλια μετά απο μία ήττα».
Στην συνέχεια ξεκαθάρισε για τα μεταγραφικά πως «είμαστε ακόμα στις 3 Δεκεμβρίου. Μέχρι την 1η Ιανουαρίου έχουμε πολλά ματς ότι και εάν σημαίνει αυτό. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο τώρα και στο να δούμε τα ματς αυτά. Μετά θα κοιτάξουμε το τι πρέπει να κάνουμε και εάν θα κάνουμε κάτι. Εάν είναι να γίνει κάτι στα μεταγραφικά θα γίνει.
Εμείς θέλουμε να έχουμε καλή πορεία. Έχουμε πολλές ευκαιρίες για καλά ματς και εκεί θα επικεντρωθούμε. Αν ανοίξει η μεταγραφική περίοδος θα δούμε το εάν θα κάνουμε κάτι. Είμαστε στην χώρα του Σωκράτη. Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Είχε πει ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα Αγγλίας, το Τσάμπιονς Λιγκ που είμαστε παρόντες για 14η χρονιά και το Κύπελλο».
Σχετικά με το συμβόλαιό του και μία παλαιότερη τοποθέτησή του σχολίασε: «Σέβομαι τα συμβόλαιά μου. Όταν υπογράφω κάτι δεν το αναπροσαρμόζω ούτε το αλλάζω και αυτό θα συνεχιστεί. Εμμένω εκεί. Θα δούμε πως θα προχωρήσουμε σε αυτό».



πηγή: gazzetta.gr