Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

O Ολυμπιακός θα νικήσει γιατί...!!

O Ολυμπιακός θα νικήσει γιατί...
Αδιάφορος κόντρα στην Άρσεναλ; Όχι δα! Ο Ολυμπιακός θα κάνει τα πάντα για να νικήσει τους Λονδρέζους. Οι λόγοι πολλοί. Ο πιο σημαντικός; Η άνοδος στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι ο μοναδικός.

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Ας δούμε (πολλούς από) τους υπόλοιπους (με δόσεις θεωρίας, λογικής, ευχής και στατιστικής):

-Ασφαλώς για τον κόσμο του που θέλει να τον δει να νικά μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα

-Για το γόητρο που δίνει μια νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ έστω κι αν δεν υπάρχει πιθανότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

-Για το ένα εκατομμύριο ευρώ που αντιστοιχεί στο «τρίποντο» ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ. Δεν είναι εποχές να πετάς λεφτά στον δρόμο.

-Θα σκοράρει ο Φουστέρ. Ο Ισπανός είχε βάλει μέσα - έξω γκολ πέρυσι στην Άρσεναλ και τώρα μπορεί να το ξανακάνει ώστε να σπάσει και την γκίνια που τον κυνηγά τον τελευταίο καιρό.

-Θα βάλει τουλάχιστον ένα γκολ και θα φτάσει τα 150 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (έχει 149)

-Έτσι θα τη «σπάσει» και στον Αρσεν Βενγκέρ που στο Φάληρο θα συμπληρώσει 150 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

-Δεν έχει ήττα από ομάδα του Λονδίνου στην έδρα του σε πέντε αγώνες.

-Έτσι θα φτάσει τους 9 βαθμούς, όσους και πέρυσι. Προς αποφυγή συγκρίσεων...

-Δεν θα φάει γκολ. Αν μη τι άλλο, δεν πρέπει. Καιρός δεν είναι; Φέτος έχει παραβιασθεί η εστία του σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου (8 σε 5 ματς) ενώ εντός έδρας έχει δεχθεί γκολ στα 9 από τα 10 τελευταία ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

-Έχει τον ίδιο διαιτητή με πέρυσι όταν υποδέχθηκε την Άρσεναλ (ο Ισπανός Μαγιένκο) και τη λύγισε 3-1.

-Θα τριτώσει τις νίκες του (σερί μάλιστα) στο Φάληρο επί της Άρσεναλ, πάντα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

-Θα κρατήσει το αήττητο ως γηπεδούχος όταν παίζει εντός έδρας στο φινάλε των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

-Πρέπει να βελτιώσει την ευρωπαϊκή του βαθμολογία. Έχει 55.720 πόντους, είναι 34ος και φιλοδοξεί να τους αυξήσει ώστε του χρόνου, αν πάει πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ, να είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

-Οφείλει να τονώσει την βαθμολογία της Ελλάδας στην ΟΥΕΦΑ. Είμαστε 11οι, οριακά πίσω από το Βέλγιο και πρέπει να μείνουμε τουλάχιστον 12οι ώστε και το 2014-2015 να βγάζουμε τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

-Τέλος, ξαναθυμίζουμε αυτό που τονίσαμε στην αρχή: Ο Ολυμπιακός πάει φουλ για τη νίκη αφού θέλει να είναι στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου. Έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος τουλάχιστον για τους 16 της διοργάνωσης. Ναι, μια κλήρωση δεν εξασφαλίζει την πρόκριση, αλλά ένα αβαντάζ το δίνει. Με τη ρεβάνς στο Φάληρο, πάντα είναι αλλιώς...

Όλα τα παραπάνω, ισχύει ότι αν πρώτα δεν πάρεις σοβαρά τον αγώνα τότε δεν κάνεις τίποτα. Μπορεί να ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και όλοι να έχουν εκεί το μυαλό τους (ακόμη και ο Ζαρντίμ το είπε), αλλά η Ευρώπη είναι Ευρώπη.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα το γεμίσουν το «Καραϊσκάκης». Δεν θα πάνε για να δουν φιλικό.

Μπορεί και η Άρσεναλ να έρθει με απουσίες και να μην είναι σε καλή κατάσταση, αλλά στα ματς που τα θεωρείς εύκολα μπορείς να πάθεις ζημιά. Όχι βαθμολογική, αλλά να σου στραπατσάρει το προφίλ. Η τελευταία εντύπωση μετράει και μάλιστα πολύ...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: